Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@@ DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA !!! @@@@@@

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248256

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
ikar13
Witam

Od dłuższego czasu robię FBW - niestety nie przynosi mi żadnych efektów masowych - dietę trzymam cały czas.

Proszę o propozycję jakiegoś treningu

Sam myślę o push/pull 4 dniowym ( 2 razy grupa w tyg )

Jednak może polecacie coś innego

push/pull 4 razy w tygodniu jest ok pod warunkiem, że progres nie jest zahamowany dietą lub brakiem regeneracji
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 268 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2496
1.Czy moge dziennie robic brzuszki (3 serie na drazku, 3 serie na ziemi z obciazeniem na klacie, z rana na czczo) ?

2. Majac do dyspozycji kettla20, drazek rozporowy i 2 hantle 5kg( rotfl , do tego rozowe xD) Da rade jakos bic mase?

3. Wykonuje 3x w tygodniu po 12 cwioczen, 3-4 serie kazde po srednio 10 powtorzen, zajmuje mi to czasem do 2h.. da sie jakos skrocic do ~50min?

Zmieniony przez - alternatorbiceps w dniu 2012-11-09 10:23:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
alternatorbiceps
1.Czy moge dziennie robic brzuszki (3 serie na drazku, 3 serie na ziemi z obciazeniem na klacie, z rana na czczo) ?

2. Majac do dyspozycji kettla20, drazek rozporowy i 2 hantle 5kg( rotfl , do tego rozowe xD) Da rade jakos bic mase?

3. Wykonuje 3x w tygodniu po 12 cwioczen, 3-4 serie kazde po srednio 10 powtorzen, zajmuje mi to czasem do 2h.. da sie jakos skrocic do ~50min?

Zmieniony przez - alternatorbiceps w dniu 2012-11-09 10:23:40

ad1 można tylko po co ? jaki masz cel wykonywania tych brzuszków

ad2 przez jakiś czas pewnie tak ale progres szybko się wyczerpie

ad 3 na każdym treningu robisz po 12 ćwiczeń?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 268 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2496
Tak, na kazdym. (nogi, lapy, plecy, kalta)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
ale może chodzi o 12 serii a nie 12 ćwiczeń
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 44 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 286
Witam ćwiczę treningiem całorocznym i mam 1 problem:)
Dziś zaczynam poprawę gęstości mięśni.

Ćwiczenie:
ściąganie drążka siedząc w wąskim chwycie

czym można je zastąpić??
Problem w tym, że nie posiadam wyciągu dolnego, a to ćwiczenie chyba tak się wykonuje :)

Co robię tego dnia na plecy:
wiosłowanie sztangą
Ściąganie drążka w szerokim chwycie do karku
- ściąganie drążka siedząc w wąskim chwycie

Zastanawiałem się nad ćwiczeniem:
Kładąc się na ławce skośnej przyciąganie do klatki piersiowej drążka w wąskim chwycie (wyciąg)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 89
rion10
ErEnGeNGeN
czy to bład jak bede w fbw robił łącznie 12 serii na duże partie miesniowe , a 9 na małe ( czyli ćwicząc trzy razy tygodniowo to na jednym treningu 4 serie jednego cwiczenia na duża i po 3 serie jednego ćwiczenie na małe ) i jak juz robie te 4 serie na duze partie na jednym treningu to wystarczy jak to bedzie jedno cwiczenia po 4 s , czy lepiej jest jak by były dwa po 2 s?

sam się zastanów nad swoim pytaniem , 2 serie to mięśnia nawet nie rozgrzejesz do prawidłowej pracy a co dopiero pobudzić do wzrostu , 4 serie na ćwiczenie to serie zasadnicze a spokojnie do tego dorzucić można 2-3 serie rozgrzewkowe

Czyli podczas robienia Fbw to robić codziennie min 4 serie , 4 serie na 1 cwiczenie.

Dlatego napisałem 2 ponieważ w pewnym przykładowym planie fbw ktoś napisał tak:
,,na plecy:
- wiosłowanie 2serie
-podciaganie 2 serie ''
I dlatego pytałem czy tak mozna ale skoro nie to juz bede wiedział.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
jak masz fbw to robisz kilka podstawowych ćwiczeń po 5-6 serii i koniec , trening powinien Ci zajmować ok godziny nie więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 679
Pompki z elewacją nóg to pompki z nogami na podwyzszeniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 537 Napisanych postów 15855 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 256574
vfg15
Pompki z elewacją nóg to pompki z nogami na podwyzszeniu?

Tak dokładnie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do oceny.

Następny temat

Jesteś KOZAK ! ?

Spalanie
Polecane artykuły