Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@@ DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA !!! @@@@@@

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248212

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 964 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7500
Swiety69
miałem to kiedyś uciążliwe bardzo odstawiłem bieganie na jakiś czas a potem zacząłem biegać mniejsze odległości nie forsując nóg stopniowo zwiększając wraz z upływem czasu i ból nie powrócił i staraj się nie biegać po asfalcie,betonie etc

Nie,poniewaz byl okres czasu kiedy wogole nie biegałem(masa masa :D) ale to na nic. dlatego ponowie pytanie.

jak poradzic sobie z tzw "shin splits" chodzi o ten ból kosci piszczelowej po bieganiu,lub skakaniu na skakance. Buty mam złe to wiem,ale moze jakos zle stawiam stopy,cos w tym stylu.Ktoś ma /mial ten problem,jak temu dopomoc ? Jak biegam po nawierzchni miekkiej,trawa,to tego problemu nie ma,ale np jak biegne na silownie do rozgrzewki to po chodniku.Butow narazie nie kupie-nie stać mnie na specjalistyczne.Mozna sobie zrobic jakis dodatek do butow moze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 750 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19020
Trening bicepsów dzień przed plecami wchodzi w grę czy niezbyt?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
może być ale nie dla każdego, przetestuj sam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 750 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 19020
a co może przemawiać za "nie"? gorsze czucie przy robieniu pleców czy po prostu większe zaangażowanie bicepsa ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
generalnie w większości ćwiczeń na plecy zaangażowany jest biceps jeśli skatujesz go dzień wcześniej, że będą dość mocno odczuwalne mikrouszkodzenia nie zrobisz mocnego treningu dla pleców bo biceps będzie przeszkadzał a nawet uniemożliwi wykonanie ćwiczeń
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
no i tez biceps by był katowany wsumie 2 dni pod rżąd a to troche bezsens
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzięki za pomoc. To w takim razie, jeśli zrobię klatkę i triceps, to mogę biceps dać razem z barkami? Zastanawia mnie to bo w końcu triceps będzie robiony z partią, w której bierze spory udział. Ma to jakiekolwiek znaczenie?

Zmieniony przez - wojtekpab w dniu 2013-02-17 20:41:22
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 90 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1573
W sumie dopiero zacząłem i już wiem, że masa mięśniowa jest dla mnie priorytetem, ale to chyba oczywiste. Mam budowę ektomorfika, chudziuteńkie nadgarstki, przedramię, ogólnie chudo, z tym, że przez zimę przytyłem z 6 kg i większość poszła w brzuch, tragedii nie ma, ale zaczęło już trochę przeszkadzać, nawet znajomi już zauważyli. No i teraz jakaś zmiana w treningu, dodanie jakichś aerobów czy z dietą jakaś kombinacja, której notabene nie mam, po prostu jem więcej białka, po prostu masa mięśniowa, ale zatrzymać już ten rosnący fat i ewentualnie z nim coś zrobić... Inną sprawą jest, że nie wiem co z brzuchem, coś chciałbym na niego robić, bo jest strasznie słaby i przy jakichś torach przeszkód czy przy treningach, gdy robi się w grupie jakieś lekkie rozgrzewki w tym ćwiczenia na brzuch mój strasznie odstaje od reszty, coś z nim też chciałbym zrobić... Oczywiście odstaje pod względem siłowym.

Zmieniony przez - Emenef w dniu 2013-02-17 20:43:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 208 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 49144
Mam pytanie:
Jaka jest różnica między wyciskaniem sztangi na skosie,a wyciskaniem gilotynowym sztangi również na skosie jeśli chodzi o wykonanie ćwiczenia i pracę mięśni piersiowych??.
Wiem,że przy gilotynie sztangę opuszczamy na obojczyki i chyba chwytamy ją szerzej niż przy tradycyjnym wyciskaniu sztangi. Podejrzewam,żę łopatki mamy cały czas ściągnięte i opuszczamy dość wolno,a pozytyw jest nieco szybszy?
pozdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
wg mnie różnica jest taka ze typowy wycisk incline jest siłowy i tutaj dokładamy ciężaru, natomiast w gilotynie koncentrujemy sie typowo na rozciągnięciu mięśnia jak przy rozpiętkach,- typowe ćwiczenie koncentryczne gdzie cięzar nie gra az tak duzej roli jak w klasycznym wycisku

Ps: w każdym ćwiczeniu klatkowym łopatki powinny być ściśnięte
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do oceny.

Następny temat

Jesteś KOZAK ! ?

Spalanie
Polecane artykuły