Mam pytanie. Jak dawkować STORM+SHOCK THERAPY
"Walkę kończy śmierć każda inna rzecz walkę jedynie przerywa"
Ilość wyświetleń tematu: 248276
"Walkę kończy śmierć każda inna rzecz walkę jedynie przerywa"
rolkoksPytanie o wiosłowanie sztangą. Czytając wypowiedzi np Antosia w dziennikach, zobaczyłem jak powinno wyglądać wiosłowanie sztangą. Czy powinno to wyglądać tak:
http://potreningu.pl/cwiczenia/mezczyzna/156/wioslowanie-sztanga-nachwytem
Czy tak. Zawsze robiłem tą 2 wersję ( w mniejszym pochyleni, o to chodzi ), myśląc, że docieram do najszerszych, jak jest poprawnie??
Dodatkowo:
Po poradach Pandy, bym ruch w mc robił tak jakbym chciał zrobić salto w tył, naprawdę martwy wyglądał nieźle ( niestety się nie nagrało, w piątek nagram ) Aż czułem czwórki, ciągnąłem tym razem jednocześnie plecami i nogami, do 90kg było wszystko w porządku, prawidłowa postawa, + to ciągnięcie, ale przy 100 już pojawił się wcześniejszy problem. Więc zrobiłem regres, i w celu eksperymentowania zrobiłem mc podchwytem ( co prawda mały ciężar, ale jednak ). I był to dla mnie o wiele wygodniejszy chwyt, sztanga sama wskakiwała mi na uda, ciągnąłem po udach ciągle, dodatkowo łatwiejsza retrekcja, o wiele przyjemniejszy ruch. I pytanie czy robić jednak podchwytem czy dalej szlifować tan nachwyt?? Domniemam, że podchwyt będzie słabszym chwytem?? ( ciężarowo ) I czy zmieni się jakoś angaż mieśni, czy cokolwiek??
Nasz sklep
Mega promocja