Nic nie było mówione, że nie może być o SW, a że macie Tomka w składzie to zapytam.
Otóż nadarzyła się okazja, aby trenować Jeet Kune Do - w rzeczywistości to będą podstawy boksu
A że lubie i siłke i SW to postanowiłem połączyć - i tu jest pies pogrzebany, chyba. Otóż mam rozkminę bo tak - treningi są 3 razy w tygodniu (poniedziałek-środa-piątek) a ja pracuje w systemie 2dni (rano, nocka) 2 dni wolne, i dobry i zły system pod treningi. Raz w miesiącu jest tydzień że trening JKD będzie tyko raz w tygodniu. Przeważnie 2, 3 w tygodniu a siłownia minimum 2 razy (zawsze), a tak jak np. za tydzień jak będzie raz JKD to siłka może być z 3. I nie wiem czy brać FBW czy push/pull i tu moglibyście coś powiedzieć.
FBW (byłoby jedno zestawowe):
Przedni
MC klasyk
Podciąganie nachwyt
Ściąganie drążka wyciągu górnego
Wyciskanie na skosie dodatnim
Bic/Tric
Push/
MP
Fronty
Wyciskanie hantli na płaskiej
Francuz
Łydy
Pull
MC klasyk
Podciąganie na drążku nachwytem
Unoszenie hantli bokiem
Bic
Przedramię
Ale szczerze to bym wolał P&P. Dlaczego? A bo się mogę nie opyerdalać, znaczy mogę wszędzie robić rampy, a w FBW jak pocisnąłem mocno fronty we wtorek to martwy był już słabszy, więc mniejsza intensywność być musi i liczenie serii (tfu!) No i regeneraja chyba lepsza, bo w końcu to split. Tyle że za FBW przemawia częstotliwość, bo robię to dwa razy w tygodniu a nie raz/półtora (zależy od tygodnia) a więc szybciej progresuje(?
. Celem oczywiście JKD i progres siłowy, dobra miska mode on. Ja stawiam na P&P ale ciekaw jestem Waszych opinii, bo pewnie okażą się cenne jak zawsze.
P.S. Aha, oczywiście jestem początkujący, i tu i tu
Zmieniony przez - Cokta w dniu 2012-10-12 13:09:26
Otóż nadarzyła się okazja, aby trenować Jeet Kune Do - w rzeczywistości to będą podstawy boksu

FBW (byłoby jedno zestawowe):
Przedni
MC klasyk
Podciąganie nachwyt
Bic/Tric
Push/
MP
Fronty
Wyciskanie hantli na płaskiej
Francuz
Łydy
Pull
MC klasyk
Podciąganie na drążku nachwytem
Unoszenie hantli bokiem
Bic
Przedramię
Ale szczerze to bym wolał P&P. Dlaczego? A bo się mogę nie opyerdalać, znaczy mogę wszędzie robić rampy, a w FBW jak pocisnąłem mocno fronty we wtorek to martwy był już słabszy, więc mniejsza intensywność być musi i liczenie serii (tfu!) No i regeneraja chyba lepsza, bo w końcu to split. Tyle że za FBW przemawia częstotliwość, bo robię to dwa razy w tygodniu a nie raz/półtora (zależy od tygodnia) a więc szybciej progresuje(?

P.S. Aha, oczywiście jestem początkujący, i tu i tu

Zmieniony przez - Cokta w dniu 2012-10-12 13:09:26