MariorzPandarekDo katowania samego bicepsa taki zestaw wydaje się adekwatny
I właśnie dlatego pytam, co mogę tanio kupić i przyda mi się do większej ilości ćwiczeń...
Rion Ci odpisał- niestety nie zbudujesz domowej siłowni za 50-100 złotych.
Ilość wyświetleń tematu: 248299
MariorzPandarekDo katowania samego bicepsa taki zestaw wydaje się adekwatny
I właśnie dlatego pytam, co mogę tanio kupić i przyda mi się do większej ilości ćwiczeń...
rolkoksMoje squaty do oceny. Czekam na krytykę. I piszę to czego nie widać: ułożenie stóp \ / kolana się nie schodzą. Staram się siadać jak najgłębiej (walczę z głębokością od początku robienia przysiadów, ale przy ciężarze powyżej 45 kg tracą równowagę przy ATG) ułożenie sztangi low bar, kolana nie wychodzą poza palce. I błąd który sam dostrzegam, że za bardzo się pochylam, z tym też staram się walczyć ale jakoś nie wychodzi, pytałem nawet trenerów itp - jakieś rady???
I ponawiam pytanie : Jak robić podciąganie sztangi wzdłuż tułowia by poszło najbardziej na bok barków, czy w szerokim chwyce do mostka będzie ok?
Nagrałem jeszczę 60 ale komórka upadła i nie było nic widać.
PandarekrolkoksMoje squaty do oceny. Czekam na krytykę. I piszę to czego nie widać: ułożenie stóp \ / kolana się nie schodzą. Staram się siadać jak najgłębiej (walczę z głębokością od początku robienia przysiadów, ale przy ciężarze powyżej 45 kg tracą równowagę przy ATG) ułożenie sztangi low bar, kolana nie wychodzą poza palce. I błąd który sam dostrzegam, że za bardzo się pochylam, z tym też staram się walczyć ale jakoś nie wychodzi, pytałem nawet trenerów itp - jakieś rady???
I ponawiam pytanie : Jak robić podciąganie sztangi wzdłuż tułowia by poszło najbardziej na bok barków, czy w szerokim chwyce do mostka będzie ok?
Nagrałem jeszczę 60 ale komórka upadła i nie było nic widać.
Nagrałbyś to z boku. Imo największym problemem jest głębokość, a właściwie jej brak. Nie musisz aż tak bardzo cofać biodra, bo mam wrażenie, że Ty skupiasz się wyłącznie na siadaniu w tył.
Co do barków- przede wszystkim głowie bocznej cały czas się dostaje, więc nie trzeba się obawiać o niedotrenowanie. Jeżeli chodzi o technikę, to szeroko, może być na tę wysokość.
Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2013-01-07 13:47:22
rion10rolkoks1."Schylanie się" w przysiadzie, jestem wysoki i jak robię przysiad to pochylam się do przodu, staram się to kontrolować, są jakieś rady?? Może zmienić na fronty?
2. Wychodzenie kolan poza linie stóp, często spotykam się, że jest to złe co o tym sądzicie?
3.W wyciskaniu na barki kąt ławeczki 90'?? Osobiście wolę w niewielkim pochyleniu 100'-105' między siedzeniem a oparciem. -dobrze czy źle?
ad1 ważne, żebyś nie pochylał się za bardzo, bo zawsze musisz się nieco pochylić aby utrzymać odpowiednio środek ciężkości. Fronty trochę zmienią bo inne jest ułożenie sztangi więc zarazem środek ciężkości się zmienia. Stosuj je zamiennie, jednocześnie pracując nad techniką.
ad2 bo jest złe jak wyjdziesz kolanem poza obrys palców wówczas zmienia się kąty w stawach kolanowym i skokowym. Przez co zmienia się cała mechanika ruchu. Jeśli pozwolisz nadto wyjść kolanom do przodu to zauważ co stanie się jak zejdziesz niżej tył uda spotka się z łydką i zaczyna się jakby podważanie kolana bo dalej już kolano się nie zegnie, a schodząc w dół kolano jest dużo bardziej obciążone.
Trzeba pracować nad techniką przysiadu prawidłowym rozciągnięciem i jeszcze raz nad techniką bo tutaj jest pies pogrzebany. W przysiadzie się siada a nie kuca !!! czyli ruch zaczyna się w biodrze a nie kolanie. Jak nie zaczniesz pracy biodrem to zawsze kolana wyjdą poza stopę nie ma zmiłuj, więc nad tym trzeba pracować nieustannie
ad3 sam musisz wyczuć dla siebie odpowiednią pozycję nie jest źle jak kąt jest nieco rozwarty, jak Twoje barki ładnie pracują i nie strajkują to znalazłeś dla siebie odpowiednią pozycję wyciskania
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2012-11-23 16:09:53
Nasz sklep
Mega promocja