Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@@ DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA !!! @@@@@@

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248311

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ruleta I can I will
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 682 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 27044
rozpiętki, dipsy tricepsowe ?

http://www.sfd.pl/ruleta_/_Prove_the_impossible-t873993.html

,,Remember - Rome was not built in one day, same as your body.
All you' re gonna do - you're best, and forget the rest. "

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
rolkoks
@ _Logan_ zamieńmy się, ja góry nie mam prawie wcale, a dół ok

Pytanie: Co robić by siadać głębiej??? Które mięśnie rozciągać, o ile w ogóle trzeba rozciągać.

Zmieniony przez - rolkoks w dniu 2013-01-28 15:29:36

No trzeba, ale patrząc po Twoich filmach nie wydaje mi się, żeby brak rozciągnięcia aż tak Cię ograniczał- masz problem chyba natury psychicznej, bo mc robisz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 840 Wiek 3 lata Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 56462
Mc robię, lecz ze sporą trudnością, i właściwa pozycja wydaje mi się trochę nie naturalna ( naturalnie wydaje mi się gdy mam wysoko dupę ), dziś szkoliłem się w siadach ATG, było dupą do ziemi, ciężar tylko 50kg więc ok do nauki, lecz strasznie się pochylałem.. i lekko podwijałem ogon, więc wydawało mi się, że to problem rozciągnięcia, ogólnie przy kucaniu jest mi strasznie ciężko i nie wygodnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 406 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5211
Panowie mam pytanie odnośnie treningu na siłowni + sw.
Troszkę wczoraj poczytałem o tym i generalnie wychodzę z wniosku, że FBW "z elementami dynamiki" jest czymś pożądanym przez fighterów.
Nawet znalazłem trening, mam wszystko gdzieś tam zapisane i generalnie trening czeka aż skończę obecny cykl ( również FBW ).
Teraz się zastanawiam czy jeśli chodzi o "siłownię pod sw" czy musi to być trening FBW czy może być to split?
Nie chcę tutaj wypowiedzi typu "noo siłka Cie spowolni itd" tylko chciałbym zobaczyć w miarę racjonalną odpowiedź :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
rolkoks
Mc robię, lecz ze sporą trudnością, i właściwa pozycja wydaje mi się trochę nie naturalna ( naturalnie wydaje mi się gdy mam wysoko dupę ), dziś szkoliłem się w siadach ATG, było dupą do ziemi, ciężar tylko 50kg więc ok do nauki, lecz strasznie się pochylałem.. i lekko podwijałem ogon, więc wydawało mi się, że to problem rozciągnięcia, ogólnie przy kucaniu jest mi strasznie ciężko i nie wygodnie.

Wyczuwać głębokość możesz nawet na pustym gryfie, czy na 30-40 kg...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
IwaN48pl
Panowie mam pytanie odnośnie treningu na siłowni + sw.
Troszkę wczoraj poczytałem o tym i generalnie wychodzę z wniosku, że FBW "z elementami dynamiki" jest czymś pożądanym przez fighterów.
Nawet znalazłem trening, mam wszystko gdzieś tam zapisane i generalnie trening czeka aż skończę obecny cykl ( również FBW ).
Teraz się zastanawiam czy jeśli chodzi o "siłownię pod sw" czy musi to być trening FBW czy może być to split?
Nie chcę tutaj wypowiedzi typu "noo siłka Cie spowolni itd" tylko chciałbym zobaczyć w miarę racjonalną odpowiedź :D

Może być to split, bez różnicy niemal. I tak przy sw siłownia musi być traktowana po macoszemu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 577
Czy mocne napięcie mięśni / uczucie palenia podczas wykonywania PODCIĄGANIA SZTANGI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE) (http://www.kulturystyka.pl/atlas/plecy_pliki/image025.gif) w dolnym odcinku prostownika grzbietu to norma? I jak zaangażować bardziej plecy, niż bicepsy ? Ponieważ, po skończonej serii czuje głównie że pracowały bicepsy. Jestem niemal pewny, że to kulawa technika. Mam do dyspozycji lustra i jak na moje oko wygląda to ok...

Zmieniony przez - AGGROberlin w dniu 2013-01-29 15:18:11
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Proponowałbym zacząć od retrakcji łopatek... Co do prostowników- tak to normalne, te mięśnie stabilizuję tułów i są w ciągłym napięciu podczas wykonywania ćwiczenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2789 Wiek 12 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 42013
Podrzuci mi ktoś dobry filmik z wiosłowania?

Jeszcze przyjdzie czas

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3637 Napisanych postów 31015 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 294310
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do oceny.

Następny temat

Jesteś KOZAK ! ?

Spalanie
Polecane artykuły