Pesymistarion10Wiosłowanie wygląda całkiem fajnie choć można coś poprawić , popraw tempo ćwiczenia, mocniej pracuj "łopatkami", mocniej zepnij mięśnie brzucha
Ćwiczenie z linką wyciągu to nie ćwiczenie na prostowniki więc nie pracuj całym ciałem. Po pierwsze musisz przyjąć jedną i stabilną pozycje żeby nie poprawiać już jej w trakcie ćwiczenia. Dwa przy ćwiczeniu masz mega kota w dolnym grzbiecie a to jest niedopuszczalne. Pozycję przyjmij techniczną, klatę wypnij, dół grzbietu w naturalnej krzywiźnie, chwyć kratownice. Przyciąg kratownicę do mostka ściągając mocno łopatki tak abyś czuł spiecie czworobocznego i wszystkich mięśni wokół łopatek. Faza negatywna wolniejsza. To ćwiczenie dość proste więc nie psuj go bo potrafi nieźle poprawić grzbiet
Poprawić się musiałem, bo wyciąg dotykał ziemi i traciłem napięcie:P Jakoś za bardzo wziąłem sobie do serca te rozciąganie grzbietu i w sumie z serii na serię juz coraz lepiej to czułem. Ale chyba delikatny kot może być w dolnym odcinku przy tym ćwiczeniu na korzyść rozciągnięcia? Jakoś mi ciężko było bez tego, ale za tydzien znowu zapodam filmik z tego ćwiczenia i zobaczymy jak to bedzie.
Nie powinieneś mieć kota w żadnym stopniu w tym ćwiczeniu masz pracować górą pleców nie prostownikami choć one o tak będę pracować izometrycznie. Jeśli ciężko jest bez tego to ugnij mocniej nogi ale zachowuj pozycję techniczną