Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
1. tak. 2. obawiam się, że wiekszosć drążków będzie dla Ciebie za wąska. Idź na suwnicę smitha ustaw jak najwyżej gryf i na tym się podciągaj, ew. weź stojaki do przysiadów ustaw bardzo wysoko i na gryfie się podciągaj.
Szacuny
1
Napisanych postów
49
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1910
Mam problem z karkiem (dyskopatia), ktory nasila sie podczas wyciskania sztangi w siadzie/staniu. Czy podciaganie sztangi wzdluz tulowia do brody moze zastapic to cwiczenie? Wg atlasu pracuja te same miesnie, ale nie jestem do konca przekonany. Pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
25
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
311
Witam chciałbym się dowiedzieć czy polecacie trening na brzuch ABS 8 minut. Chciałbym się też dowiedzieć czy powinny się po nim pojawiać zakwasy na brzuchu, bo robię go 4 dzień i zakwasów brak.
Szacuny
2
Napisanych postów
328
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1652
Witam, chciałem się zapytać czy te ćwiczenie na dół brzucha nie wywołuje żadnych negtywnych skutków zdrowotnych. Wykonuje się je następująco: w 1 ręce trzymam hantel, nogi w rozkroku i robię skłon boczny jakbym chciał z prostymi nogami dotknąć hantlem ziemi, następnie wracam do wyprostu.
Nie wiem jak się fachowo nazywa te ćwiczenie, ale obawiam się czy przy większych ciężarach typu 30kg na hantlu jest to zdrowe dla kręgosłupa
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
QTT
Mam problem z karkiem (dyskopatia), ktory nasila sie podczas wyciskania sztangi w siadzie/staniu. Czy podciaganie sztangi wzdluz tulowia do brody moze zastapic to cwiczenie? Wg atlasu pracuja te same miesnie, ale nie jestem do konca przekonany. Pozdrawiam
Nie jesteśmy lekarzami. Nie chcemy w takich kwestiach doradzać online. przypadki zdrowotne konsultuj proszę ze swoim lekarzem/fizjoterapeutą
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
leszczu321
Witam chciałbym się dowiedzieć czy polecacie trening na brzuch ABS 8 minut. Chciałbym się też dowiedzieć czy powinny się po nim pojawiać zakwasy na brzuchu, bo robię go 4 dzień i zakwasów brak.
Absolutnie o wiele szybciej wyrabia się tzw kratę używając ćwiczeń wielostawowych - martwe ciągi, przysiady, wiosłowania sztangą, drążki czy poręcze.
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
LeśnyDzban
Witam, chciałem się zapytać czy te ćwiczenie na dół brzucha nie wywołuje żadnych negtywnych skutków zdrowotnych. Wykonuje się je następująco: w 1 ręce trzymam hantel, nogi w rozkroku i robię skłon boczny jakbym chciał z prostymi nogami dotknąć hantlem ziemi, następnie wracam do wyprostu.
Nie wiem jak się fachowo nazywa te ćwiczenie, ale obawiam się czy przy większych ciężarach typu 30kg na hantlu jest to zdrowe dla kręgosłupa
Pozdr
Nie sądze by było to warte uwagi. Na dół brzucha wystarczy podciąganie kolan do klatki piersiowej w zwisie na drążku czy też unoszenie wyprostowanych nóg leżąc z dłońmi pod pośladkami.
Szacuny
0
Napisanych postów
66
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
8166
Chodzę na tajski boks dwa razy w tygodniu, dodatkowo dwa razy w tyg chodzę na siłownię. Wykonuję m. in. mc, przysiady, wiosłowanie. Czy jest sens dokładać jeszcze coś na brzuch?