Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@@ DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA !!! @@@@@@

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248217

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 537 Napisanych postów 15855 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 256574
1. Ja osobiście nigdy nie stosowałem, ale nie sądze by były po tym lepsze efekty.
2. To jest tak na prawdę ciężki trening, a nie metoda treningowa:) ale co do stałego ciężaru w każdym ćwiczeniu miałbym duże zastrzeżenia jestem zwolennikiem progresji jeśli by rozpatrywać osoby, które nie wyrobiły sobie w pewnym stopniu czucia mięśniowego i nawet popularnej progresji określanej jako ta zła tj. 12,10,8,6, gdyż początkujący na rampie zubi technikę przy którejś z kolei serii, ale nie zgubi techniki na całą serię tylko w jej trakcie tj. zrobi poprawnie 5 ruchów i kolejne 5 byle jak - tak jest w większości przypadków, gdzie zaznaczę przy tym iż nie ekstrapoluje tego na wszystkich:) po drugie : większy ciężar pozwoli dotrzeć do głębiej położonych włókien, po trzecie spadnie co prawda tonaż, ale w górę pójdzie koncentracja podczas serii co też jest bardzo istotnym elementem każdej sesji treningowej. Generalnie to mieszałbym 12,10,8,6 z rampą, jeśli mowa o osobach początkujących, jeśli już trochę ćwiczysz mieszałbym już wszystko - rampę, klasyk progresję, regresje etc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 489 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5893
Pytanka odnośnie redukcji skierowane tutaj do ekspertów już po przeczytaniu naprawdę wielu artkułów, postów i tutaj takie moje niejasności :
1. Czym zastąpić te '' rewelacyjne '' danie, którym jest ryż i kurczak.. ?
2. Jakie owoce są najzdrowsze, w sensie najbardziej efektywne w odchudzaniu lub ( jakieś inne czynniki ) ?
3. Dlaczego pisze się tylko, że w diecie stosować avocado, orzechy, avocado, orzechy i nic innego ? Reszta jest zła ?
4. Jakie są naturalne sposoby utrzymania mięśni na redukcji ? ( naturalne w sensie bez suplementacji, odżywek )
5. Ostatni posiłek 30 min przed snem, ale w chwili gdy zasypiamy błyskawicznie spada metabolizm i wtedy nie odkłada się to w tłuszcz ?
6. Tłuszcz jest potrzebny do palenia tłuszczu ( o co chodzi ) ?
7. Węglowodany jedynie dają energię potrzebną nam do funkcjonowania, jednakże nie wpływają one/ nie przyczyniają sie do procesów tak jak np. białko - budowanie mięśni ( o co w tym chodzi ) ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 215 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2203
Ja mam szybkie pytanko. Czy zdarza Wam się "słabszy trening" w ciągu tygodnia? Mnie na przykład zdarza się czasem że nie zrobię założonej liczby powtórzeń, np. w poniedziałek robisz w jakimś ćwiczeniu (dowolnym) 8 powtórzeń a w środę tylko 7p? (FBW). Ja tak czasem mam, oczywiście progres idzie, jednego dnia "mocno skocze" w górę, a innego lekko spadne w dół. Dla mnie trochę to niezrozumiałe, dlatego proszę o możliwe wyjaśnienie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 537 Napisanych postów 15855 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 256574
Djay
Ja mam szybkie pytanko. Czy zdarza Wam się "słabszy trening" w ciągu tygodnia? Mnie na przykład zdarza się czasem że nie zrobię założonej liczby powtórzeń, np. w poniedziałek robisz w jakimś ćwiczeniu (dowolnym) 8 powtórzeń a w środę tylko 7p? (FBW). Ja tak czasem mam, oczywiście progres idzie, jednego dnia "mocno skocze" w górę, a innego lekko spadne w dół. Dla mnie trochę to niezrozumiałe, dlatego proszę o możliwe wyjaśnienie :)

Nie. Jestem Bogiem, mi się słabsze dni nie zdarzają
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ok dzięki Antos098 :)
poleciał SOG
PS świetny temat :) ale chyba nieco problematyczny dla Was bo musicie masę czasu poświęcić... Tym bardziej dzięki chłopaki :D

Zmieniony przez - Djay w dniu 2012-10-08 19:08:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
PPpawlopawlo
Pytanka odnośnie redukcji skierowane tutaj do ekspertów już po przeczytaniu naprawdę wielu artkułów, postów i tutaj takie moje niejasności :

2. Jakie owoce są najzdrowsze, w sensie najbardziej efektywne w odchudzaniu lub ( jakieś inne czynniki ) ?
3. Dlaczego pisze się tylko, że w diecie stosować avocado, orzechy, avocado, orzechy i nic innego ? Reszta jest zła ?
4. Jakie są naturalne sposoby utrzymania mięśni na redukcji ? ( naturalne w sensie bez suplementacji, odżywek )
5. Ostatni posiłek 30 min przed snem, ale w chwili gdy zasypiamy błyskawicznie spada metabolizm i wtedy nie odkłada się to w tłuszcz ?
7. Węglowodany jedynie dają energię potrzebną nam do funkcjonowania, jednakże nie wpływają one/ nie przyczyniają sie do procesów tak jak np. białko - budowanie mięśni ( o co w tym chodzi ) ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Niechcący zacytowałem, chciałem edytować, myszka się omsknęła
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
PPpawlopawlo

Zacznę od tego byś rozpatrzył wszystkie kwestie redukcji, to nie jest prosta sprawa, a pytania zadajesz bardzo podstawowe. Jeśli masz mało masy mięśniowej w ogólnej wadze ciała to nie ma sensu robić redukcji, a jedynie ogranicz objętość w treningu siłowym i po każdej takiej sesji przykręć 20-25min aerobów nic więcej nie będzie trzeba robić - będziesz zadowolony. Zbyt szybkie uciekanie w redukcję, kończy się pozbywaniem się mięśni i powrotem do punktu 0. Nie ma sensu. Jak jesteś bardzo uparty to przeprowadź lekką redukcję przez 4 tygodnia by rozbujać metabolizm i jedź z masą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 189 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9401
jak to jest z mostkowaniem podczas wyciskania - potrzebne , niepotrzebne? Gdyby przyjąć ze kazdy kto wyciska na płasko bez mostka ma kontuzje barków tzn że wiekszosc ludzkosci właśnie sie zwija w bólach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Na każdym treningu ładnie wchodzi mi klata (czuć mięśnie jakiś czas po), natomiast nie czuje zmęczenia aktonów mięśni naramiennych... Na obie partie robię dwie serie rozgrzewki i dwie docelowe. Na wszystkie partie w serii docelowej robię 10p (FBW/masa), lecz czytałem że na barki powinno się robić proporcjonalnie więcej powtórzeń, jeśli tak to w jakich proporcjach? tzn. jeśli MC/WL - 10p to barki ile?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do oceny.

Następny temat

Jesteś KOZAK ! ?

Spalanie
Polecane artykuły