PandarekGolombexProszę o ocenę Mc klasyk:
Ogólnie nie jest źle.
Nie wiem czy to widzisz, ale rozdzielasz pracę nóg i prostowników- najpierw wstajesz nogami, potem ciągniesz plecami; dużo bardziej widoczne jest to w negatywnie. Robiłeś wcześniej rdl? Bo to wygląda jakbyś przenosił nawyki z tego ćwiczenia na klasyka. Postaraj się to lepiej skoordynować, bo później za mocno ciągniesz plecami i Cię buja, tracisz równowagę.
Do tego wydaje mi się, że nie wciągasz po dole uda. Jak z retrakcją łopatek na koniec? Przeprostu nie ma, ale nie widzę czy są ściągnięte elegancko![]()
Fakt widać te rozdzielenie pracy na nogi i plecy - czyli powinienem wstawać powoli nogami i jednocześnie zacząć ciągnąć grzbietem? czyli pozycję wyprostowaną powinny osiągnąć w równym czasie?
Nie ciągnę po dole uda, między sztangą a udami mam jakieś 2-3 cm luzu, staram się mocno ściągać te łopatki żeby to one powodowały wyprost.
A i sztanga powinna też iść po piszczelach? czyli przy pozycji startowej sztanga powinna się stykać z piszczelem?
Ogólnie to co muszę poprawić: koordynacja ruchu nogi-grzbiet, ciągnięcie po udach, mocniejsza retrakcja.
Dzięki za pomoc :)