Kilka pytań:
1)Ostatnio słyszałem coś, że gorzka czekolada ( taka prawdziwa- 90% lub więcej ) wpływa dobrze na pompę na treningu i na regeneracje co o tym sądzić?
2)Zielona herbata
przed treningiem, ostatnio sobię przypadkowo jakoś wypiłem tak po prostu z 20 min przed treningiem i miałem wrażenie jakby wytrzymałość była większa, + lekkie pobudzenie - placebo czy coś w tym jest??
3) Jakie jest korzystne ułożenie sztangi dla osób wysokich przy przysiadach, high czy low bar (moje pytanio-opisy z 219 - ominięte, jakby ktoś mógł się do tego wypowiedzieć.)
4) W jaki sposób robić progresje obciażenia w skali kilku treningów, jeżeli mam hantle np 25kg i tym robię z 10 powt a następny hantel 30kg i tym tyko 5 powt, w jaki sposób robić??
5) Czy warto stosować stały ciężar ( we wszsytkich seriach ) w ciężkich ćwiczeniach, czy raczej w izolacjach itp??
6) Jakie jeszcze można stosować naturalne pompery/pobudzacze przed treningiem chodzi o te zawarte w jedzeniu.
7) Ciężkie boje na wysokich powt ( rzędu 15-20 ), warto stosować?? MC miałem robić na 15 powt na początku planu, by potem jak nie będę mógł dołożyć to schodzić z powtórzeniami i dalej progresować ( co trening w sensie ) lecz te 15powt na większym ciężarze dla mnie strasznie nie męczy, i muszę robić przerwy po 4 min nawet

Słaba kondycja, wytrzymałość czy jak??
8) Ćwiczenia na szerokość grzbietu to głównie te wykonywane tak jakby w pionie??
Zmieniony przez - rolkoks w dniu 2013-02-21 21:29:23