Szacuny
6
Napisanych postów
2046
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
35900
Mam pytanie , co sądziecie zeby rozbic aeroby 50 minutowe na dwie sesje ? rano 25 minut i po południu 25 minut ? Czy przy rannych wykonywac je na czczo ?
Szacuny
0
Napisanych postów
253
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
19105
Wiem, że tutaj na forum podział nogi+barki w 3-dniowym splicie jest odradzany, ale dlaczego? W innych miejscach taki rozkład polecają czy to na forach, czy np: dr Piotr Kaczka w którymś odcinku TV sfd. Jedyny argument jaki słyszałem to: brak siły po treningu nóg na trening barków, ale wg mnie to kwestia indywidualna. Więc dlaczego nogi+barki są "bee"?
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
Jeśli po nogach masz siłę zrobić cokolwiek to znaczy, że bardzo lekko je traktujesz to pierwsza sprawa, a druga sprawa zła cyrkulacja krwi w całym ciele, krew wędruje z samego dołu do samej góry, ani nogi nie są dobrze "wykarmione" ani barki.
Antos098 w takim razie alternatywna propozycja dla żurawia?
W domu czy na siłowni?
W warunkach spratańskich uginanie nóg z hantlem między stopami; chociaż żuraw sam w sobie jest bardzo podstawowym ćwiczeniem i nie potrzeba do niego sprzętu.
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
352
Czy jest sens robienia interwałów przy tym treningu? Jeśli tak to ile razy w tygodni i w jakie dni. Czy doliczyć dodatkowe kcal? Na siłownie zacznę chodzić od poniedziałku bo siłkę otworzą. Standardowo pn/śr/pt. Mogę zamienić wyciskanie na stojąco na wyciskanie na skosy głową w górę? Czy zmieni to efektywność planu?