Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
szybki chód to nie interwały od tego należałoby zacząć. Nie rozumiem trochę nie ćwiczenia nóg, sylwetka robi się karykaturalna na dodatek bardziej obciążasz kolana, gdy góra ciała rośnie w masę mięśniową, 2 patyki tego nie utrzymają. Wysiłek aerobowy po siłowym, przed to zawsze będzie rozgrzewka.
Szacuny
1
Napisanych postów
22
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
170
Jeżeli chodzi o moje uda, to są one w dobrej formie. Trochę grałem w piłkę, zawsze sporo ruchu, jak tylko mogłem to robiłem zawsze nogi w swoim planie treningowym.
Nóg nie mogę robić bo mam naderwane więzadła. Nie mogą być one na razie operowane, ze względu na mój młody wiek i brak konieczności chwilowej ingerencji w organizm - słowa lekarza.
Zmieniony przez - Mat88 w dniu 2012-12-05 17:25:07
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
już nie mogę czytać takich rzeczy, uwierz. "mam dobre nogi" "są dobre" "dużo grałem w piłkę i mam duże nogi" czyt. 59-62cm w udzie. TO NIE SĄ DUŻE UDA... Nogi są najważniejsze.
Szacuny
1
Napisanych postów
22
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
170
Jesteś w stanie otworzyć swoje myślenie na zdanie - nogi ćwiczyłem na siłowni zawsze, obecnie, od pół roku nie mogę, bo mam zerwane więzadła ???? NIE DLATEGO, ŻE JESTEM LENIEM I UWAŻAM, ŻE MAM SUPER NOGI !
Tak czy siak dzięki za info na temat biegania, teraz dzięki twojej radzie będę po prostu maszerował po treningu.
Szacuny
1
Napisanych postów
22
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
170
Problem polega na tym, że mam zalecone tylko napinanie tych nóg. Rehabilitacja na razie nie wchodzi w grę, bo po "dytyku" nogi, objawach - czasem na śliskim mi lata kolano, jak źle stanę to mi po prostu czuję, że zaraz mi może się wszystko tam zerwać, lekarz widzi, że mam coś z więzadłem. Nie może być zrobiony rezonans, bo wpadłem kilka lat temu pod samochód, i mi została w kości strzałkowej śrubka - trafiłem na super lekarzy.
Wychodzi więc na to, że aby zobaczyć co się stało i ewentualnie od razu "nareperować" trzeba dokonać ingerencji w kolano.
Szacuny
15
Napisanych postów
840
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
56462
Cześć. Mam pewien problem. Po dzisiejszym treningu zauważyłem ( od kilku treningów już tak mam ), że nie chce mi się ćwiczyć. Ćwicze planem roniego ( jest kilka stron wcześniej - miałem pytanie ). Push/Pull/Leg 3 x w tygodniu. Treningi są długie, ciężko jest mi robić 3 partie na treningu. ( w push, i pull). np dzisiaj z 7 założonych ćwiczeń ( w push ) zrobiłem 4 (2 na klatke i 2 na triceps) i nie miałem ochoty dalej ćwiczyć. Plan ciągnę już od 2 miesięcy. Przed treningiem jestem nabuzowany i czekam na trening, a na treningu się po prostu nudzę. Progres jeszcze jest, ale czuje zmęczenie tym planem. Chciałbym zmienić na split 4x w tyg Czy mogę?? Czy to oznaka, że muszę zmienić plan?
Szacuny
15
Napisanych postów
840
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
56462
Ostatnio sobie trochę odpuściłem z dietą. Odżywiam się raczej w porządku ( nie jest to rygorystyczna dieta, jem zdrowo, Kcal dziennie wychodzi na + ( jakieś 3200 - czasem więcej. Tłuszczy +/- 1g białka +/-2 a reszta węgle) Posiłki około treningowe są git na pewno. ( po posiłku przed treningowym godzina przerwa przed treningiem, zanim zajdę na siłownie, przebiorę się itp to ponad godzina) Czytam dzienniki waszych( Twoich i Huberta ) podopiecznych w dziale dzienników, stamtąd też dowiaduje się nowych rzeczy.