Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Swiety69
a ja mam pytanie innej beczki przeczytałem gdzieś posta że przed treningiem ktoś jadł tabliczke czekolady , podobno masa szybciej szła.Nie che mi się w to wierzyć trochę więc pytam się was , pozdro
zadaj pytanie w pojedynczych pytaniach w dziale odżywianie to rozwieją Twoje wątpliwości
Szacuny
8
Napisanych postów
2174
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
29766
rion10
jaką masz kontuzję skoro mc nie możesz robić, a dzień dobry możesz?
A było podejrzenie uszkodzenia łąkotki ale skończyło się niczym groźnym. W kolanie mam wiązadła lekko naciągnięte(na usg wykazało że jest okej ale jednaj odczuwałem ból) i mam nadszarpnięte wiązadła w stopie, ale to też lekko. Ogólnie martwego nie chcę robić bo byłoby zbyt wielkie obciążenie dla stopy, a do dzień dobry zarzuciłem dużo mniej ciężaru wiadomo.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Killing232
rion10
jaką masz kontuzję skoro mc nie możesz robić, a dzień dobry możesz?
A było podejrzenie uszkodzenia łąkotki ale skończyło się niczym groźnym. W kolanie mam wiązadła lekko naciągnięte(na usg wykazało że jest okej ale jednaj odczuwałem ból) i mam nadszarpnięte wiązadła w stopie, ale to też lekko. Ogólnie martwego nie chcę robić bo byłoby zbyt wielkie obciążenie dla stopy, a do dzień dobry zarzuciłem dużo mniej ciężaru wiadomo.
to tak na prawdę jak stopa nie domaga to w większości ćwiczeń jest bieda, dzień dobry dobre ćwiczenie jak uzupełnienie lub wsparcie dla mc. Trzeba zrobić coś tylko na sztandze i hantlach. Więc do wyboru masz wiosło jednorącz hantlę, podciąganie flarowe hantlą, wiosławanie nachwyt/podchwyt, przenoszenie hantli, dzień dobry, inverted rows i o wystarczy żeby zrobić trening grzbietu jednak to tylko czasowy zastępnik bo drążek i mc to trzeba by było wpleść jak kontuzje odpuszczą
Szacuny
8
Napisanych postów
2174
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
29766
a jakieś rady mogę dostać żeby dzień dobry skupić na prostownikach? Bo po wczorajszym treningu pleców pojawiły się zakwasy ale na... dwójkach. Wydawało mi się że wymęczyłem wiosłami najszersze a tu dupa, a dzień dobry na koniec jeszcze zamiast atakować prostowniki zaatakowałem dwójki.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
Albo masz kontuzję, albo nie- moim zdaniem bawisz się w półśrodki. Ale odpowiadając na pytanie: stopy szerzej, palce na zewnątrz. Tak nieco lepiej uda Ci się zaatakować prostowniki, chociaż dwójek zupełnie nie wyłączysz.
Szacuny
8
Napisanych postów
2174
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
29766
Mam lekką kontuzję. Można to nazwać sytuacją połowiczną - mogę ćwiczyć ale bez szarżowania.
Więc jak mam wybór - ćwiczyć tyle co mogę albo całkowicie się op*****lać wybrałem ćwiczyć byleby cokolwiek robić.
Za rady dzięki, za tydzień znów będę musiał powalczyć z tymi plecami.
Szacuny
1
Napisanych postów
490
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
8294
Jak poprawnie wykonywać wiosłowanie sztangą?
sugerowałem się tym filmem (od 7:30)
http://musculardevelopment.pl/mdnews-tv/tv-na-trasie-z/lee-haney/video,5,na-trasie-z-lee-haney-cz-5.html , który krążył na forum i robiłem tak jak pokazuje murzyn. ale ciężar w rezultacie używałem mały, jakieś 65-70% tego co w wyciskaniu na klatke. potem poradziłem się osoby z mojej siłowi, która trenuje z sukcesami trójbój i dowiedziałem się ze wg niego poprawna technika jest mniejwięcej taka jaką prezentuję łysy koleś na filmie.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
Po pierwsze, nabierz trochę pokory, bo ten "murzyn" ma imię i jest Bogiem kulturystyki. Po drugie, poprawną technikę wiosłowania w opadzie pokazuje Haney, chociaż wszystko jest kwestią umowną.