Szacuny
20
Napisanych postów
2789
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
42013
rion10
maxwell1
rion10
maxwell1
Wrzucam filmy do oceny jak ktoś może, proszę o korektę.
Zmieniony przez - rion10 w dniu 2013-03-12 09:59:59
Wyciskanie jest ok ale kontroluj ciężar i tempo ćwiczenia.
Oddychaj prawidłowo wydech przez całą fazę pozytywną nie wstrzymuj oddechu
Rozpiętki źle całkowicie ,weź mniejszy ciężar i ręce trzymaj jednakowo zgięte przez caly ruch , nie zginaj ich mocniej bo w chodzi coś pomiędzy wyciskaniem a rozpiętakmi. Kontrolowana faza negatywna, ramiona lekko ugięte przez cały ruch i będzie ok
popraw i wrzuć jeszcze raz
Okej w wyciskaniu zastosuje na przyszłym treningu. + dołożę 2kg. Mam nadzieję że się nie odbije na kontroli ciężaru.
Ale przecież w rozpiętkach siłowych (power fly) prostujemy ręce w końcowej fazie ruchu pozytywnego, więc nie za bardzo mogę ich trzymać przez cały czas zgiętych. Nie wiem za bardzo jak ma być skierowany nadgarstek w tym ćwiczeniu. Czy ma być, w jednej linii z przed ramieniem, czy też nadgarstek ma być odchylony na zewnątrz ciała.
ale power fly nie stosuje sie na takich obciążeniach, tutaj musisz dojść do odpowiedniego stosowania ćwiczeń, nie przechodzisz do wersji power na małych ciężarach, którymi jesteś w stanie wykonać podstawową wersję w dobrej technice. Nadgarstek czyli całą hantlę trzymaj równolegle do ciała
Czyli wniosek z tego taki, że mam wykonywać rozpiętki normalne.
Czyli w skrócie muszę, spinać łopatki, wypchać klatkę, rozciągać ją, i łokcie trzymać w jednym rozwarciu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Dokładnie tak skup się na podstawowej wersji i naucz się ją wykonywać poprawnie i wykorzystać jej potencjał. Pamiętaj rozpiętki nie są ćwiczeniem podstawowym siłowym, to ma być czucie mięśniowe i atak na konkretny obszar, który chcesz pobudzić do wzrostu. Jak progres w klasycznych rozpiętkach się kończy wówczas możesz pobawić się wersją power. Wszystkie elementy są ważne ale dołóż jeszcze jeden masz pracować piersiowymi za każdym razem ruch zaczynają piersiowe musisz czuć ich pracę jak czujesz ręce lub barki gdzieś jest złamana pozycja techniczna
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
7500
trening taki (ze strony scotta adkinsa)
Burpress 12 reps
Dumbell swing 20 reps
Moutain climbers 45sec
Close grips push ups 30sec
To jest 1 obwód,po nim 30-60 sekund przerwy.
Ostatnio zrobilem jeden haha,jak sie to czyta wydaje sie banalny
Mozna nazwac crossfitem czy interwałowym ?
I jeszcze jedno co to są RYTMY w pojeciu treningu oczywiscie
Szacuny
15
Napisanych postów
840
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
56462
Czy bez drążka da się zbudować dobrą szerokość grzbietu?? Problem z drążkiem mam cały czas, a mianowicie zerowy progres. Pytałem już wcześniej co zrobić z tym fantem Antos powiedział, żeby dołożyć obciążenia nawet te 2,5kg, ponieważ chciałem dojść do 4 serii 8 powt.
Antos powiedział by zrobić 6 seri po 5 powt z obciążeniem, robiłem
4 serie po 6 powtórzeń z 2,5kg, ponieważ 6 nie daje rady, i na koniec 1 bez obciążenia, i od 4 tygodni nie mogę dołożyć więcej niż te 2,5kg, w czym może być problem??