Antos098kravenskiMam pytanie co do diety, tj. staram sie ustalic na podstawie dziennika na sfd ile mniej wiecej czego jesc i nie umiem wejsc na odpowiedni poziom kcal, wg kalkulatora na potreningu potrzebuje ok 3200kcal, ustalajac diete wg dziennika, tak ze juz wiecej nie daje rady zjesc (poza kolacja, ale tam nie chce sie objadac przed snem) zawsze wychodzi okolo 2600-2800 i nie wiem jak podbic kcal, jem okolo 160g bialka, 110 tluszczy i 270 ww. Staram sie dobrac tak 2-2,5g B/1-1,2g T/4g WW na kgmc.
Tutaj moje pytanie, jako ze ogolnie jestem chudy, tylko zalany na brzuchu i troche na klatce, dodac kcal i budowac mase, czy moze zostawic to jak jem teraz przy nizszych WW i starac sie zgubic oponke, jednoczesnie starac sie nie gubic resztek miesa? %-D
Dodam, ze waze 81kg przy 180 cm wzrostu. W razie czego moge podac rozpiske diety do oceny...Chodze na silownie trzy razy w tygodniu i biegam dwa razy w DNT po 20-30 min.
Kontynnuj kształtowanie masy mięśniowej, lecz dorzuć aktywność aerobową co by nie obrastać tłuszczem. Proponowałbym trening siłowy jednakże 4x w tyg i po siłowym aero.
Ok, a co do diety, to myslisz zeby podbic w DT ww do 4g i bialko do 2,5g/kgmc? Zawsze bezposrednio po treningu porcja WPC i po okolo godzinie, max 2 posilek