j/w
Celowanie klatą w drążek a nie brodą
Celowanie klatą w drążek a nie brodą
Ilość wyświetleń tematu: 248220
PandaaarolkoksMoglibyście mi opisać rodzaje periodyzacji treningu?? Do tej pory spotkałem się tylko z periodyzacją liniową. ( ogólne zasady itp)
Drugie pytanie dietetyczne. Postanowiłem wziąć się na poważnie za dietę i całego Białka w diecie wychodzi mi ~3,3 g/kgmsc w tym zwierzęcego ~2,5g/kgmsc. I tu pytanie czy jest to dobrze, zawszę myślałem, że podawane ogólne wytyczne (2-3g/nkmsc) tyczą się tylko białka zwierzęcego.
Zmieniony przez - rolkoks w dniu 2013-01-01 17:18:32
Co do diety- naturale bezwzględnie liczą wszystkie białka, koksy i ich spożycie białka znajduje się w innym uniwersum.[/qoute]
Chodzi mi mianowicie o to: ( Cytat z wypowiedzi Ronniego220 )
"Periodyzacji jest kilkanaście odmian-cybernetic/chaotic/ Undulating...etc.
Najczęściej stosowaną jest periodyzacja liniowa-tj schodzenie z powtórzeniami po wyczerpaniu progresu.I ten właśnie sposób progresji polecam w twoim przypadku.Po jednej linii spokojnie dojdziesz do 200% wagi ciała na serię w mc/siadach.
Periodyzować można pod każdym względem, nie do końca rozumiem o co pytasz.
Dodatkowe pytanie:
Jak ma wyglądać progresja ciężaru z serii na serię dla przykładu 4 serie, seria docelowa 65 kg?
rolkoksMoglibyście mi opisać rodzaje periodyzacji treningu?? Do tej pory spotkałem się tylko z periodyzacją liniową. ( ogólne zasady itp)
Drugie pytanie dietetyczne. Postanowiłem wziąć się na poważnie za dietę i całego Białka w diecie wychodzi mi ~3,3 g/kgmsc w tym zwierzęcego ~2,5g/kgmsc. I tu pytanie czy jest to dobrze, zawszę myślałem, że podawane ogólne wytyczne (2-3g/nkmsc) tyczą się tylko białka zwierzęcego.
Zmieniony przez - rolkoks w dniu 2013-01-01 17:18:32
rolkoksCo do tych periodyzacji to znalazłem te metody na stronie o wspinaczce, zaraz przeczytam. Jeszcze pytanie z góry podam tutaj bo nie zauważyliście chyba.
Dodatkowe pytanie:
Jak ma wyglądać progresja ciężaru z serii na serię dla przykładu 4 serie, seria docelowa 65 kg?
A co do białka to ja robię tak, że wliczam kalorie z białka roślinnego, ale te 2 g/kgmsc staram się by było w tych białkach zwierzęcego, a ile wyjdzie roślinnego nie interesuje mnie.
Edit: Mi wypada 50-60g roślinnego a 200 zwierzęcego.
Zmieniony przez - rolkoks w dniu 2013-01-03 20:23:01
Nasz sklep
Mega promocja