Szacuny
0
Napisanych postów
367
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3928
A jakie ćwiczenia na spalanie mógłbyś mi zaproponować na domowe warunki? Zbyt wielkie ryzyko zachorowania jak dla mnie żeby biegać na dworze. A co sądzisz o lekkim biegu po schodach?
Zmieniony przez - Adam999 w dniu 2013-01-13 18:57:51
Szacuny
20
Napisanych postów
750
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
19020
Pandarek piszesz, że w WL węższy chwyt, tzn? Gdy ramiona są na linii prostej z ciałem to mają tworzyć kąt prosty z przedramieniem czy jeszcze bardziej wąsko? Nie ukrywam, że często robiłem szerszy chwyt bo miałem więcej siły, ale nie sądziłem, że przez to mogą być gorsze przyrosty.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
To nie jest tak, że istnieje jedno wykonanie- jak widzisz gryf jest długi i każde ułożenie rąk będzie akcentowało inne rejony; to jest raczej spektrum, gdzie im szerzej, tym bardziej zewnętrzne rejony piersiowego. Na bardzo szerokim masz dobrą dźwignię siłową, ale mniejsza praca piersiowych. Generalnie rzec biorąc możesz wyciskać na takiej szerokości- w ogóle możesz to periodyzować i zmieniać szerokość w kolejnych planach; nie ważne ile bierzesz kg, zmiana szerokości chwytu o 10-20 cm skończy się poteżnymi zakwasami.
Szacuny
20
Napisanych postów
750
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
19020
Dzięki za odpowiedź. Teraz przede mną 4 tygodnie mniejszej objętości, a większego %CM więc dam szerszy chwyt, a później więcej powtórzeń i węższy, zobaczymy jakie będą odczucia :)
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
Golombex
Proszę o ocenę Mc klasyk:
Ogólnie nie jest źle.
Nie wiem czy to widzisz, ale rozdzielasz pracę nóg i prostowników- najpierw wstajesz nogami, potem ciągniesz plecami; dużo bardziej widoczne jest to w negatywnie. Robiłeś wcześniej rdl? Bo to wygląda jakbyś przenosił nawyki z tego ćwiczenia na klasyka. Postaraj się to lepiej skoordynować, bo później za mocno ciągniesz plecami i Cię buja, tracisz równowagę.
Do tego wydaje mi się, że nie wciągasz po dole uda. Jak z retrakcją łopatek na koniec? Przeprostu nie ma, ale nie widzę czy są ściągnięte elegancko