Szacuny
1
Napisanych postów
83
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1455
warzy
Powracając jeszcze do moich barków. Trening barków mam dzielony tzn. przód i bok robię z klatką a tył na treningu z plecami.
Pon:
Klatka...
Barki:
Unoszenia sztangielek bokiem
Unoszenie sztangi wzdłuż tułowia
Środa:
Plecy...
Barki:
Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia Szrugsy
I tu moje pytanie, czy taki trening wystarczy żeby pobudzić mięsnie barków ? Czy takie połączenia są właściwe
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
warzy
warzy
Powracając jeszcze do moich barków. Trening barków mam dzielony tzn. przód i bok robię z klatką a tył na treningu z plecami.
Pon:
Klatka...
Barki:
Unoszenia sztangielek bokiem
Unoszenie sztangi wzdłuż tułowia
Środa:
Plecy...
Barki:
Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia
Szrugsy
I tu moje pytanie, czy taki trening wystarczy żeby pobudzić mięsnie barków ? Czy takie połączenia są właściwe
Mógłby ktoś odpowiedzieć ?
Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia to dobre ćw. całościowo działające na naramienne - ich grubość. Inaczej się to zwie: rowling pionowy lub wertykalny jak kto woli. Unoszenie bokiem, dobre ćwiczenie dla szerokości barków to jest ok. W drugim dniu, dałbym podciąganie sztangi do klatki w opadzie tułowia oraz odwrotne rozpiętki. Szrugsy zbędne.
3 filmiki do oceny. Jakość średnia, ale w gruncie rzeczy pokazuje technikę/jej brak
Za wiele nie widzę co się dzieje na drążku, ale śmiem przypuszczać, że się pchasz klatką w górę i do przodu, bo widzę odwodzenie barków.
Wiosło - nie przeciągaj grzbietu, nie ma sensu. Delikatnie jeszcze się wyprostuj, łatwiej Ci będzie poczuć najszersze. Ciężar przyciągaj po udach poprzez ściąganie łopatek (w artach zagranicznych to się nazywa addukcja (tłumacząc na nasze), czyli przywodzenie)