Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
wojtekpab
W wyciskaniu sztangielek na skosie 35-45 stopni lokcie maja isc rowno z linia barkow czy nizej? i kat przedramie-ramie ok 45 stopni? wiadomo w ktorym momencie
Nieco niżej, bo przecież inaczej nie rozciągniesz dobrze piersiowych.
Na linii barków ma być kąt 90st, niżej ok. 45st właśnie.
Szacuny
20
Napisanych postów
750
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
19020
troche zawila odpowiedz jak dla mnie;x czyli podsumowujac: miedzy ramieniem a tulowiem ma byc kat 90 stopno czyli lokcie na boki ida w lini prostej z barkami i ze soba, oraz miedzy przedramieniem a ramieniem kat 90 stopni w polowie ruchu. Tak dopytuje bo zawsze sie zastanawialem nad tym, ogladajac filmiki kulturystow widzialem ze lokcie szly blizej tulowia a nie z linia barkow, jednak czesto czytam cos innego.
Szacuny
0
Napisanych postów
215
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2203
Djay
teraz mam pytanie o przysiad. Czy moglbym zamienic klasyczny na cos podobnego do hack przysiadu tylko z przodu?? wiem ze powiecie ze to bedzie MC, ALE gdybym stanal na podwyzszeniu tak ze musialbym usiasc na pietach (udami) aby dosiegnac sztange to byloby dobrze? to przypominaloby klasyczny MC z prostymi plecami i sztanga okolo 30 cm ponizej stop
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
Djay
Djay
teraz mam pytanie o przysiad. Czy moglbym zamienic klasyczny na cos podobnego do hack przysiadu tylko z przodu?? wiem ze powiecie ze to bedzie MC, ALE gdybym stanal na podwyzszeniu tak ze musialbym usiasc na pietach (udami) aby dosiegnac sztange to byloby dobrze? to przypominaloby klasyczny MC z prostymi plecami i sztanga okolo 30 cm ponizej stop
ktoś pomoze? ;)
Przy takiej głębokości nie wiem co musiałbyś zrobić, żeby zachować proste plecy. Zamiast podstawek zrób sobie martwy ciąg rwaniowy, który skutecznie obniży Ci pozycję startową
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Military press to jest wyciskanie statyczne nie pomagaj nogami to raz, po drugie popatrz na swoją pozycję techniczną teraz już wyginasz się za bardzo, zepnij brzuch aby pozycja była stabilna, zejdź z ciężaru i zacznij o typowego statycznego wyciskania jak progres ciężarowy się skończy wówczas zastosuj wersję z wybiciem
Szacuny
0
Napisanych postów
215
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2203
moje military press. Zdjalem koszulke aby latwiej bylo ocenic postawe. irytuje mnie strasznie ze sie tak wyginam ale nie umiem tego przezwyciezyc, jako ze w ten sposob utrzymuje rownowage;/ cos sugerujecie?