Szacuny
90
Napisanych postów
15094
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
101723
wioslowanie na lawce moim zdaniem jest duzo trudniejsze dla poczatkujacych jesli chodzi o prawidlowa prace plecow niz stojac ciezar ciala "wypycha" Ci klatke w tyl o lawke rozciagajac plecy i utrudniajac prace lopatek wtedy albo nie pracujesz nimi odpowiednio, albo zaczynasz zakladac smieszne ciezary
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
Szacuny
0
Napisanych postów
253
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
19105
Antos098
nie jest ok. Gość wyraźnie leci na hiperekstensji w tył. Bardzo ważne jest by tułów trzymać pionowo a następowała tylko migracja kolan.
a to jest ok?
i to od 40sek:
Przy okazji jeszcze pytanko o mikro cykle i periodyzację, jak to powinno wyglądać?
Czy najpierw zmieniamy ilość powtórzeń i serii, rozkład w ciągu tygodnia, sposób wykonywania ćwiczeń bądź całe ćwiczenia, czy może wszystko na raz?
Ćwiczę teraz tradycyjnym p/p/l z zakresem powtórzeń 8-6 w ćwiczeniach głównych i 12 w izolowanych. Jak rozplanować kolejne 2 mikro cykle po 5/6tyg każdy?
Zmieniony przez - kierus w dniu 2012-10-28 21:37:11
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
1. Tak na filmikach prawidłowo 2. Wszystko na raz, jak leci i jak Ci się podoba. Byle był nowy bodziec dla mięśni. Możesz teraz w głównych dać 16 a w izolacjach 10. Izolacje nieco wyższe ciężary teraz
Szacuny
0
Napisanych postów
25
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
311
Czy jeśli robię trening siłowy 3 razy w tygodniu, a w dni nietreningowe aeroby to czy mam sobie zrobić 1 dzień regeneracyjny kiedy w ogóle nie ćwiczę ?
Szacuny
0
Napisanych postów
33
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
541
Witam, może tu mi ktoś pomoże. Co mogę zrobić zamiast fbw 15-10-5 by wodyn? Gdyż ten system mi centralnie nie leży, chciałbym coś trochę prostszego. Mój staż ok 1 roku.
Szacuny
2
Napisanych postów
35
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2298
Kolejne pytania ode mnie o technikę :).
1. Czy podciąganie sztangi w staniu powinno się wykonywać pod katem 90st zachowując prosty dolny odcinek grzbietu i sztangę opuszczać praktycznie do ziemi? Czy lepiej zrobić to przy ok 60st, również zachowując prosty dolny odcinek grzbietu opuszczając sztangę do ok. kolan?
2. Czy bardzo przeszkadza w wykonywaniu przysiadów odrywanie pięt od podłoża? Jestem ektomorfikiem, a słyszałem że to również ma znaczenie (no i w moim przypadku ma), nie jestem w stanie zgiąć się do pełnego przysiadu bez oderwania pięt. Tak więc lepiej robić niepełne przysiady (gorsze dla kolan), czy odrywać pięty?
Będę wdzięczny za odpowiedzi
Zmieniony przez - TakToJa w dniu 2012-10-29 22:16:44
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
leszczu321
Czy jeśli robię trening siłowy 3 razy w tygodniu, a w dni nietreningowe aeroby to czy mam sobie zrobić 1 dzień regeneracyjny kiedy w ogóle nie ćwiczę ?
Szacuny
90
Napisanych postów
15094
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
101723
leszczu- na pewno sie przyda, chociaz nie ma na to reguly i zalezy to od indywidualnych mozliwosci organizmu
pytacz- opcji masz multum, nie lezy Ci fbw - cwicz splitem
taktoja 1- to dwa podobne, ale wciaz rozne ciwczenia , jedna i druga opcja jest ok 2- jestes w stanie, kwestia rozciagniecia i nie ma znaczenia czy jestes ekto, edno czy ufo
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
Szacuny
537
Napisanych postów
15855
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
256574
NiepoprawnyPytacz
Witam, może tu mi ktoś pomoże. Co mogę zrobić zamiast fbw 15-10-5 by wodyn? Gdyż ten system mi centralnie nie leży, chciałbym coś trochę prostszego. Mój staż ok 1 roku.
To zrób HST w splicie bądź w FBW, szczegóły znajdziesz w dziale alternatywna droga