Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6842
Napisanych postów
62863
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784582
Tak na prawdę ułożenie stóp ma znaczenie dla pracy poszczególnych głów mięśnia czworogłowego ale nie tylko dla niego, bo im szerzej stajesz tym mocniej włączają się do pracy przywodziciele. Pozycja w przysiadzie jest indywidualna sam musisz dojść do optymalnego rozstawu dla siebie, taka abyś był w stanie utrzymać pozycję technicną przez cały ruch Jak dla Ciebie jest dobra szerzej niż biodra to przy takiej pozostań
Szacuny
15
Napisanych postów
840
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
56462
Witam Witam. Przed chwilą wróciłem z treningu, niestety nie wyszło po całości, dziś mc miał być idealnie technicznie i dołożenie ciężaru a skończyłem na 90 kg na 6, gdzie poprzednio robiłem 105 na 4 powt. O ile dwie pierwsze serie było w miarę, to następne 2 było już fatalnie, błąd ten co zawsze, czyli start z pozycji prawie równoległej do podłoża ;(, zawiodłem się, tak samo z wiosłem miało być 70kg a zrobiłem 60kg, z tym, że dziś testowałem wiosło w opadzie ( rzeczywiście czuć bardziej najszersze, mniej prostowniki ), drążek ledwo z tymi 2,5 kg .
Filmiki wstawiam z tych 2 pierwszych serii + Drążek wczorajszy :)
zrobiłem kilka ruchów tylko do oceny, paski bo te gąbki w futrynowym strasznie śliskie
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
rolkoks
Na końcu uginasz łapy i kręgosłup wygina Cię się - hiperlordoza. Ręce mają być jak haki, nieruchomo, na górze jet retrakcja łopatek, ale nie masz tego wciągać jak wiosło- a tak to trochę robisz.
Ogólnie poprawa jest znaczna. Nie wszędzie masz proste plecy, ale jest lepiej, zaczynasz łapać o co chodzi.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
maxwell1
x
W siadzie wszystko źle- tułów jest prawie poziomo, kolana poza linię palców daleko razem z oderwanymi piętami, pracy głową nie ma. Jaki to jest typ przysiadu? Sztangę masz wysoko czy nisko na plecach?
W dzień dobry tak samo. Uginasz kolana, nie wychodzisz biodrem w tył, puszczasz plecy opuszczając się za nisko, głowa lata we wszystkie strony.
Wiosło (tyle co widać...) - nie wiem co to jest. Widać, ze sztanga nie stawia żadnego oporu i wciągasz to łapą. Weź więcej kg, pochyl się bardziej i ciągnij po nogach
Szacuny
20
Napisanych postów
2789
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
42013
Pandarek
maxwell1
x
W siadzie wszystko źle- tułów jest prawie poziomo, kolana poza linię palców daleko razem z oderwanymi piętami, pracy głową nie ma. Jaki to jest typ przysiadu? Sztangę masz wysoko czy nisko na plecach?
W dzień dobry tak samo. Uginasz kolana, nie wychodzisz biodrem w tył, puszczasz plecy opuszczając się za nisko, głowa lata we wszystkie strony.
Wiosło (tyle co widać...) - nie wiem co to jest. Widać, ze sztanga nie stawia żadnego oporu i wciągasz to łapą. Weź więcej kg, pochyl się bardziej i ciągnij po nogach
Kable i syzyfki wolałbym, żeby ocenił Antek
Wszystko widzę że do poprawy, nic nie wyszło dobrze... Sztangę trzymam wysoko na plecach.
Jakieś wskazówki do przysiadu i dzień dobry? Bo z wiosła wywnioskowałem to co trzeba.
Antos098
Syzyfki - tragedia. 0 koncentracji, ciało lata we wszystkie strony. Jedna ręka MA BYĆ oparta na biodrze, głowa w jednej linii z kręgosłupem
Ściąganie na prostych - płaskie plecy, 0 pracy łopatką...takie machanie dla machania
Czego się spodziewać jak robię to ćwiczenie pierwszy raz. Starałem się... Nie olewam tego wszystkiego.
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
184405
W przysiadzie takim jak chcesz robić powinieneś siadać pionowo (dużo bardziej), powinieneś też dać sobie podkładki pod pięty albo buty z podbiciem. Masz pchać do tyłu głową cały czas.
W dzień dobry nogi obok siebie, palce równolegle, mniejszy zakres ruchu na dole, ruch inicjujesz mocny wypychaniem dupy do tyłu, ręce zaciśnięte na sztandze ułatwią retrakcję łopatek.