no masz racje, łapaj soga oczywiscie i zapraszam do odwiedzania mojego dziennika treningowego raz na jakis czas;)
CSPSP-dziennik treningowy
CSPSP-dziennik treningowy
Ilość wyświetleń tematu: 248174
DanekuPanowie mam szybkie pytanie, a nie chce tematu nowego stawiać.
Zastanawiam się jak będzie lepiej z kolejnością ćwiczeń. Najpierw wyciskanie hantli czy wyciskanie sztangi ? Czy może zrezygnować ze sztangi i zostawić same hantle? Co o tym sądzicie?
Widzi mi się to tak:
Wyciskanie hantli - 5,6 serii
Wyciskanie sztangi - 3 serie
Wyciskanie Sztangi Skos - 3 serie
Rozpiętki - 2 serie
Wszystko ze zwiększaniem obciążenia.
Jeszcze pompki na poręczach chciałbym robić, ale nie wiem jak to wszystko pogodzić.
pozdrawiam, dzięki z góry za pomoc.
PandarekDanekuPanowie mam szybkie pytanie, a nie chce tematu nowego stawiać.
Zastanawiam się jak będzie lepiej z kolejnością ćwiczeń. Najpierw wyciskanie hantli czy wyciskanie sztangi ? Czy może zrezygnować ze sztangi i zostawić same hantle? Co o tym sądzicie?
Widzi mi się to tak:
Wyciskanie hantli - 5,6 serii
Wyciskanie sztangi - 3 serie
Wyciskanie Sztangi Skos - 3 serie
Rozpiętki - 2 serie
Wszystko ze zwiększaniem obciążenia.
Jeszcze pompki na poręczach chciałbym robić, ale nie wiem jak to wszystko pogodzić.
pozdrawiam, dzięki z góry za pomoc.
Po co chcesz robić tyle wyciskania na płasko?
kamillo1Witam :)
Mam pytanie odnośnie ćwiczenia mięśni brzucha.
Już od dłuższego czasu (2-3 lata) z przerwami wykonuję różne ćwiczenia (robiłem A6W, ABS itp) i czuję, że mam "dość" silne mięśnie. Problem jest w tym, że są jak dla mnie za mało widoczne. Wiem, że ważna jest dieta i trening aerobowy, staram się trzymać diety i regularnie biegam więc nie w diecie i tkance tłuszczowej jest problem- mam płaski brzuch i nie dużo tłuszczu, tylko te mięśnie nie chcą się jakoś wyraźnie rozrastać.
Robiąc weidera weszło mi w nawyk napinanie mięśni przez 2-4s w końcowej fazie, moje pytanie jest o to czy długość trwania skurczu po każdym spinaniu ma wpływ na rozwój mięśni? Napisałem tego posta, bo obawiam się, że za długie napinanie mięśni bardziej działa w stronę rzeźbienia i "spłaszczania" brzucha jak jego ćwiczeniu na rozrost... ale może się mylę.
Stosując się do programu ABS, powinienem bardziej szybko robić serie ćwiczeń? Czy może każde pojedyncze spinanie dłużej przytrzymać? Chodzi mi o przyrost masy mięśni.
Z góry dzięki za odp.
Nasz sklep
Mega promocja