Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@@ DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA !!! @@@@@@

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248154

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Lodovy jak dajesz radę to progresuj w kolejnych seriach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 198 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2291
Też mam parę pytań jeżeli byście mi mogli odpowiedzieć byłbym wdzięczny,
1:Jestem na cyklu kreatynowym do tego łykam białko , chciałbym po cyklu zrobić redukcje aby brzuszek bardziej odsłonić i pytanie diety nie mam i przypuszczam że nie będę miał ponieważ w kuchni rządzi moja mam i jem raczej to co ona zrobi , owszem staram się zdrowo jeść owoce , warzywa etc.Ale wyznaczonej ilości nie da rady np . 100 g czegoś 50 g czegoś czy jest sens zabierać się w takim przypadku za redukcje? Czytałem troszkę na ten temat i myślę żeby kupić BCAA do tego , czekam na wskazówki
2:Ostatnie 2 miesiące robiłem trening FBW napoczątku ładnie mnie pompował nie miałem siły po treningu etc . ale ostatnio zauważyłem że coś się dzieje nie dobrego , zmieniłem trening na Splita i znowu to jest to dosłownie nie czuje jakiejś parti mięśni po wyjściu z siłowni ćwiczę pół roku i spotkałem się z komentarzem abym dalej robił FBW , bo jest za wcześnie na Splita , mógłby ktoś doradzić?
Z góry dziękuje

Zmieniony przez - Swiety69 w dniu 2012-11-15 16:04:16
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Pierwsze i najważniejsze po co wydajesz kasę na suplementy diety skoro nie masz samej diety, to nie magiczne pigułki ale alternatywa jeśli nie masz czasu czegoś zjeść. Słowo alternatywa jest istotne, bo białko możesz dostarczyć jak w danej chwili nie możesz zjeść posiłku, lub kaloryczność diety jest na takim poziomie, że nie możesz dostarczyć z pożywienia. Jak nie masz diety a jesz suple to strata Twoich pieniędzy. Podobnie z cyklem kreatynowym , jak wskoczyłeś na niego bez diety to cykl na marne.
Operowanie na hasłach fbw czy split niewiele mówi jak po dobrym cyklu fbw wskoczyłeś na dobrze ułożony trening dzielony to progres powinien być zachowany bez problemu, ale jak nie masz diety i trening jest kiepski to nie spodziewaj się efektów bo nie dajesz możliwości swojemu organizmowi do wzrostu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Z tego co czytałem nie mogę tu wrzucić treningu jest możliwość podeślania ci na priv tego fbw co robiłem i tera splita co go robię?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
ale poprawa treningu sama w sobie niewiele zmieni , bo nawet jak Twój trening jest dobry to nie odnotujesz na nim progresu bo brak diety Ci to uniemożliwi. Trening może być super, a brak składników odżywczych i tak zniszczy całą pracę. Więcej jedz a mniej ćwicz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
No jak już pisałem nie mam możliwości ważenia jedzenia etc jem 5-6 razy dziennie staram sie jeść produkty pełno wartościowe , chleb żytni , ryż , makarony , kurczaki , łososie owsianki itd.
...
Napisał(a)
Usunięty przez rion10 za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 268 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2496
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 268 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2496
A ja mam pytanie co do diety - Czy jak sie wylicza ze np potrzebuje 170g bialka dziennie, to to musi byc CZYSTE bialko (jajko, mieso) ? Bo nie wiem czy dobrze diete napisalem, ja potrzebuje 160g bialka i wliczam w tym nawet bialko ktore jest w ryzu. To dobrze? Czy tak sie nie robi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
jeśli przyjmujesz białko do diety to tylko pełnowartościowe zwierzęce
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 187 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29716
Witam. Jakie mógłbym wykonywać ćwiczenie zamiast żurawia?
Na początku żuraw był bardzo interesującym ćwiczeniem. Kontrolowany upadek wykonywałem wolno tylna część nóg mocno pracowała. Ostatnio zacząłem oszukiwać i bardzo niechętnie zabieram się za te ćwiczenie. Być może głównie przez niewygodne ustawienie się. Czy są jakieś zamienne ćwiczenia?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do oceny.

Następny temat

Jesteś KOZAK ! ?

Spalanie
Polecane artykuły