Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

@@@@@@@@@ DORADCY CZEKAJĄ NA TWOJE PYTANIA !!! @@@@@@

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 248398

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 172 Wiek 41 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6023
rion10
nie, zarzut nie ma nic wspólnego z podciąganiem sztangi do brody poza pozornym podobieństwem w wykonaniu mechanika ćwiczenia jest zupełnie inna, w podciąganiu do brody masz ruch statyczny na marginesie szkodliwy dla barków, natomiast przy zarzucie cała energia pochodzi z eksplozji w biodrach ramiona powinny tylko kontrolować tor ruchu sztangi

ok, czyli po co była tam ten zarzut lub podciągnięcie przed kazdym wyciśnięciem?
i czy jest możliwe w miare zamienić zarzut na podciąganie do brody a póżniej jednym płynnym ruchem ramion przejść do podtrzymywania sztangi a póżniej wyciśnięcia w górę? taka super seria na barki...

FGK

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
takie połączenie ma za zadanie wydłużyć pracę mięśni i zmieniasz formę ćwiczenia ze statycznego ćwiczenia na barki staję się cwiczeniem ogólnorozwojowym, pracuje całe ciało plecy, barki, ramiona, nogi - wszystko

jeśli chcesz stosować taką formę ćwiczenie to tylko zarzut wchodzi w grę, ewentualnie seria łączona podciąganie lin/ sztangi do mostka + wyciskanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 172 Wiek 41 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6023
pasuje, dzięki bardzo za odp

FGK

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2826
witam. trenuje na silowni 3 razy w tygodniu i 2 razy w tygodniu cwiczę mma . problem polega na tym iz treningi mma zaczynaja sie dopiero o 19 30 i trwają do okolo 21 40. z racji dojazdu w domu jestem okolo 22 20 . nie wiem jak dostosowac do tego diete w tych dwóch dniach . posilek potreningowy musialby byc jednoczesnie kolacją. jak to rozwiązac?

Zmieniony przez - jacek95 w dniu 2013-01-11 21:19:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 840 Wiek 3 lata Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 56462
Żuraw. Wykonywać na podłodze, czy na specjalnej maszynie bo takową posiadam na siłowni.??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
jacek95
witam. trenuje na silowni 3 razy w tygodniu i 2 razy w tygodniu cwiczę mma . problem polega na tym iz treningi mma zaczynaja sie dopiero o 19 30 i trwają do okolo 21 40. z racji dojazdu w domu jestem okolo 22 20 . nie wiem jak dostosowac do tego diete w tych dwóch dniach . posilek potreningowy musialby byc jednoczesnie kolacją. jak to rozwiązac?

Zmieniony przez - jacek95 w dniu 2013-01-11 21:19:52

Nie wiem na czym polega problem.... Jesz normalny potreningowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
rolkoks
Żuraw. Wykonywać na podłodze, czy na specjalnej maszynie bo takową posiadam na siłowni.??

http://portalwiedzy.onet.pl/140467,,,,inicjatywa,haslo.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 840 Wiek 3 lata Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 56462
Wiem co oznacza to słowo. Chodziło mi jedynie czy cokolwiek się zmienia na tej maszynie itp?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Nikt nie wie jak wygląda maszyna do żurawia na Twojej siłowni.

W związku z tym niewiele można powiedzieć.

Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2013-01-11 21:38:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ja wiem Może nie maszyna tylko bardziej stanowisko coś w tym stylu

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening do oceny.

Następny temat

Jesteś KOZAK ! ?

Spalanie
Polecane artykuły