naskoczekah dobrze ze o to ktos zapytał , wiec lepie na mase wyciskac na skosie ? I tylko hantle czy moze równez robic rozpietki na skos , wyciskanie sztanga na skosie itd ?
odpowie ktos?
Ilość wyświetleń tematu: 248162
naskoczekah dobrze ze o to ktos zapytał , wiec lepie na mase wyciskac na skosie ? I tylko hantle czy moze równez robic rozpietki na skos , wyciskanie sztanga na skosie itd ?
maddiCzesc, to znow ja ;P
Mam jedno troche smieszne pytanie:
Po wielu przemysleniach , stwierdzilem w koncu ,ze bede cwiczyl FBW.
Jednak zanim do tego doszedlem, to wykonalem jeden trening w sobote (wczoraj) systemem split 2x w tygodniu podział; przod , tyl. W sobote zrobilem przod:
5 serii przysiadow (uda)
3serie wyciskania na plaskiej(klata)
2serie wyciskania na skosie (klata)
1 seria rozpietek (klata)
2 serie wyciskania zolnierskiego (barki)
2 serie unosznie hantli bokiem (barki)
2 serie unoszenia sztangi podchwitem(biceps)
3serie unoszenia nog w opadzie (brzuch)
Trening bicepsa i brzucha jak widac juz mega lekki - bo wtedy wpadlem na pomysl ,ze chyba lepsze jednak bedzie FBW![]()
Pytanie jest takie:
Jak rozplanowac treningi FBW w nadchodzacym tygodniu? ;P
Bede cwiczyl w PN, WT, PT
Mysle zrobic tak: w poniedzialek pominac robienie nog i klatki i zrobic cala reszte (lacznie z barkami, bicepsem i brzuchem, ktore cwiczylem w sobote) a od srody juz w pelni normalny trening czyli: 3serie na duze i 2 serie na mniejsze grupy miesniowe. Czy tak bedzie dobrze?
Chodzi mi po prostu o to ,zebym sie nie przetrenowal, ale tez o to, zeby ten tydzien nie poszedl na marne ;P
Moj staz: 8-9 miesiecy na silowni z czego jakies 5 miechow to redukcja
Aktualny cel: masa
waga: 70kg
wzrost: 180
obwód bicepsa: 34cm ;P
obwod w pasie: 77cm
Body fat: okolo 10%
Pozdrawiam
Zmieniony przez - maddi w dniu 2012-11-18 22:57:31
pat34słuchajcie od 5 tyg trenuje tym samym planem, zostały mi jeszcze 4 tyg cyklu (cm3). Nie chce zmieniać całkiem planu bo efekty są ale myślałem o lekkiej zmianie tak żeby dodać jakiś nowy bodziec do treningu i uniknąć monotonii. Myślałem o przełożeniu tricepsa którego robie w pon z klatką na sobote żeby robić go z bicepsem. Bo po pompkach na poręczach triceps mam tak zmęczony że nie moge go pożądnie skatować ani na wycisku wąsko ani na francuzie... A natomiast barki które robie w sobote z bicepsem rozbił bym na przód w pon po klacie tył we wtorek po plecach a boki własnie zostały by w sobote po bicepsie i tricepsie. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł ? Chciał bym zbudować ładne kształtne barki bo znacznie poprawiają sylwetke. Pomyślałem że może dzięki rozbuciu ich na kilka treningów będe mógł pożądnie skupić się na każdej ich części oddzielnie. Co o tym myślicie ? Nie jest to jakaś wielka zmiana, ale nie wiem czy pomoże czy raczej przeszkodzi mi w budowaniu barków. Jeśli to zły pomysł to mi to wybijcie z głowy :P A jeśli dobry to prosze od razu o jakąś pomoc w dobraniu cwiczeń na te 3 dni żeby wszystko ze sobą współgrało :) PEACE CZEKAM NA ODP!
KrisT19Siemanko, jakiś czas już ćwiczę na siłce ostatnio lepiej się do tego przykładam, dieta, technika wykonywania ćwiczeń itp i mam pewien problem. We wszystkich ćwiczeniach mięśnie elegancko dostają po dupsku ale nie plecy podczas wiosłowania sztangą. Próbowałem zmieniać chwyt, rozstaw dłoni bez większych efektów, nie czuje pracy pleców. Ostatnio odkryłem, że mam odstające łopatki czyli z tego co się naczytałem mięśnie zębate nie trzymają ich na miejscu i łopatki przemieszczają się po klatce i moje pytanie brzmi, czy to może być przyczyna mojego problemu? co robić z tym jeżeli tak? proszę o pomoc :)
kalikstatWitam, mam po raz kolejny pytanie odnośnie diety:
Jakieś 2 tygodnie temu pisałem tu, że mam problemy z pakowaniem określonej ilości kcal - było to 3000 kcal (w wakacje nie było problemu, bo i było więcej aktyności fizycznej). Antek doradził mi, aby zmnijszyć kcal do 2400-2500 (140 g białka, 110 g tłuszczów, 220 g węglowodanów) - w sumie teraz głodny nie chodzę, ale mógłbym coś doszamać![]()
I jadę tak od mniej więcej 2 tygodni. Jednak waga od tego czasu pomalutku spada - łącznie 1,3 kg. No i teraz pytanie: czy pozostawić kcal na tym samym poziomie, czy coś dołożyć?
Nasz sklep
Mega promocja