takie pytanie
jak to jest z tymi aminogramami? bo czesto mowi sie, 'zjedz lepiej to, bo ma lepszy aminogram' .. co znaczy lepszy? czy chodzi o to, ze ma wiecej aminokwasow? dobrze mysle? czy, ze ma 'lepsze' aminokwasy? jest ogolnie jakas klasyfikacja aminokwasow, ze na przyklad lizyna jest lepsza od proliny? mi sie wydaje, ze nie, bo kazdy aminokwas spelnia jakas
tam - swoja role i nie ma podzialu na lepsze i gorsze.
i gdzie zobacze dokladnie jaki aminogram ma np. bialko zawarte twarogu? bo wiadomo, ze ma np. treonine, ale jest gdzies info ile dokladnie czego? i gdzie sie dowiem jaki rodzaj bialka posiadaja poszczegolne produkty, tzn. tak jak np. twarog = kazeinian wapnia (dobrze mniemam?)
jak to jest z tymi aminogramami? bo czesto mowi sie, 'zjedz lepiej to, bo ma lepszy aminogram' .. co znaczy lepszy? czy chodzi o to, ze ma wiecej aminokwasow? dobrze mysle? czy, ze ma 'lepsze' aminokwasy? jest ogolnie jakas klasyfikacja aminokwasow, ze na przyklad lizyna jest lepsza od proliny? mi sie wydaje, ze nie, bo kazdy aminokwas spelnia jakas
tam - swoja role i nie ma podzialu na lepsze i gorsze.
i gdzie zobacze dokladnie jaki aminogram ma np. bialko zawarte twarogu? bo wiadomo, ze ma np. treonine, ale jest gdzies info ile dokladnie czego? i gdzie sie dowiem jaki rodzaj bialka posiadaja poszczegolne produkty, tzn. tak jak np. twarog = kazeinian wapnia (dobrze mniemam?)