SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ryby

  • białko serwatkowe "mlekovita" z allegro

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] bardzo istotne jest to ile i jakie źródła białka dostarczamy wraz z dietą. Wśród najbardziej wartościowych wyróżnić można: - mięsa (wieprzowina, wołowina, drób, podroby), - ryby (różnego rodzaju świeże lub mrożone filety), - jajka, - nabiał, - odżywki białkowe. To właśnie odżywki białkowe są suplementami diety specjalnego przeznaczenia [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 6576 Data: 2018-04-24 16:22:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie kaloryczne

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1659 Data: 2021-04-19 07:12:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kaloryka na redukcji

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1471 Data: 2021-04-17 17:33:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czym dobić białko?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie podział na makro jest również ważny. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Jak widzisz opcji jedzenia masz wiele, jak uzupełnisz białko zależy od Ciebie.

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 3828 Data: 2021-09-08 21:02:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Moje zapotrzebowanie kaloryczne?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 882 Data: 2021-02-23 19:38:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cel treningowy - prawidłowy wybór

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 680 Data: 2021-06-20 15:20:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zmiana sylwetki - dieta

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1544 Data: 2021-07-06 18:28:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Suplementacja - wybór

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 1471 Data: 2021-08-12 09:54:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Obliczenie kcal redukcji

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1837 Data: 2021-06-30 07:00:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zapotrzebowanie na redukcji

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] wyliczone, to podział makroskładników jest relatywnie prosty: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 922 Data: 2021-05-11 15:10:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pompa mięśniowa - jakie supelmenty?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 3118 Data: 2021-03-06 16:58:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Budowa masy mięśniowej - supelmenty

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 727 Data: 2021-08-09 18:25:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Budowanie sylwetki

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Jest to sylwetka, która wskazuje bardzo dobry potencjał na rozbudowę. Jeżeli będziesz sumienny i dobrze ułożysz sobie żywienie, to możesz naprawdę fajną sylwetkę zbudować. Żeby wiedzieć ile powinieneś spożywać kalorii zapraszam do artykułu poniżej: Gdy odżywianie usystematyzujesz, to warto zadbać o dobry trening. Poniżej masz kilka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1703 Data: 2020-12-14 20:34:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Źródła białka w diecie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] na ten pokarm. Nie jedząc mięsa możesz dostarczać białko z naprawdę różnych źródeł, nie musisz ograniczać się do nabiału. Ryby - są doskonałym źródłem białka i tłuste ryby takie jak łosoś czy makrela są bogate w kwasy omega 3. Jajka - doskonałe źródło białka jak również tłuszczu. Olbrzymia ilość mikroelementów znajdujących się w żółtku, [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 3870 Data: 2020-11-26 13:46:06 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Witaminy na problemy ze skórą

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] poniższy podział makroskładników i źródeł pożywienia. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 600 Data: 2021-03-15 07:01:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dodatkowe jedzenie przed treningiem

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Postaraj się podzielić sobie makroskładniki w taki sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 943 Data: 2021-09-07 07:18:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Początki na siłowni

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1497 Data: 2020-10-07 11:33:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rozpisze ktoś fajny trening?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2002 Data: 2021-08-28 07:07:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zbijanie masy ciała do zawodów

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] zerowego, zadbaj o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 790 Data: 2021-04-07 10:19:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak nastolatek powinien podejść do budowania masy

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    [...] więcej) powinno pochodzić z tłuszczów i resztę zapotrzebowania możesz dostarczać z węglowodanów. Pamiętaj by źródła białka pochodziły z grupy produktów takich jak: mięso, ryby, jajka, twarogi, sery, odżywki. Źródłem tłuszczu powinny być: mięsa, ryby, jaja, oliwa z oliwek, masło, smalec, olej kokosowy, orzechy/pestki/nasiona lub masła z [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 682 Data: 2020-06-23 08:18:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)