[...] pula rozbita na 2g od razu po treningu i reszta w potreningowym z chudym mięsem) 2g (klatka) 1,5g (barki) 1g (łapy i intrewały) Białko: jaja, wieprzowina, chude i tłuste ryby, czasami kurczak/indyk/wołowina/twaróg Tłuszcze: masło, wiórki, orzechy, tłuste ryby i mięso, smalec, śmietana Węglowodany: rodzynki, ryż, czasami makaron/kasza/owoce [...]
[...] LDL. Spożycie tych kwasów może pokrywać do 20% zapotrzebowania energetycznego . Dobrym źródłem kwasu oleinowego jest olej rzepakowy, oliwa z oliwek, olej z awokado oraz ryby morskie głównie sardynki i tuńczyk . Wielonienasycone (polienowe) kwasy tłuszczowe nie mogą być syntetyzowane przez nasz organizm. Dlatego należy dostarczać je wraz z [...]
[...] pieczonego, duszonego (zabronione smażenie na tłuszczu i w panierce) np. pierś z kurczaka, indyka, cielęcina, schab, wołowina, lub 100-130g tuńczyka w sosie własnym lub 150g ryby chudej (dorsz, mintaj, sola, pstrąg) lub 100g ryby tłustej (łosoś, halibut) - jeśli tłusta ryba nie dodawać oleju do surówki lub 125g twarogu chudego lub 100g wędzonej [...]
[...] i nie mam sily wstac wczesniej zeby zjesc ani czasu odczekiwac dluzej po posilku) czyli wtedy pierwszym posilkiem bylby lunch - jak to widicie? 5.Czy moge na kolacje jesc ryby z puszki np tunczyka bo w tych restauracjach kolo mojego biura nie ma dobrych ryb a kurczak caly czas albo krewetki to sie przejada - a nie mam duzo czasu zeby wyskoczyc [...]
[...] jeszcze obciąć??) i jeszcze jedno....cokolwiek bym nie jadła zawsze mi wychodzi, że jem za dużo tłuszczów.....czy te 26 g to nie jakiś mit...bo niby tłuste ryby są zdrowe itp. a złych tłuszczy już dawno staram się nie jeść...i tak się zastanawiam, czy nie obciąć tłuszczy...ale nigdzie nie znalazłam nic na ten temat, tylko, żeby [...]
[...] nawet ponad 200 g białka dziennie. W praktyce byłoby to raczej trudne do realizacji - z uwagi na konieczność spożycia olbrzymiej ilości pokarmu (czerwone mięso, drób, ryby, nabiał, rośliny strączkowe, produkty pełnoziarniste). Tak więc wspomaganie diety preparatami białkowymi jest metodą najbardziej skuteczną i najmniej obciążającą dla [...]
[...] Chcialabm wiedziec czy cos robie niedobrze. Nie wiem dokladnie jaki wplyw na odchudzanie ma przyrzadzanie potraw: jedzenie gotowaniej marchwii (kiedy gotuje np. filet z ryby we wloszczyznie) przygotowywanie warzyw (maja byc surówki czy gotowane) uzywanie przypraw, ziol (soli nie dodaje do niczego)itp. Najbardziej zalezy mi na moim zdrowiu, [...]
[...] na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej. Należy tak dobierać produkty,żeby nie było nadmiaru składników kwasotwórczych. Owoce, jarzyny, mleko są zasadotwórcze,a mięso, ryby, jaja, przetwory zbożowe, słodycze - kwasotwórcze.Zawsze powinno się dbać o to, aby była przewaga produktów zasadotwórczych nad kwasotwórczymi. Zakwaszenie ustroju [...]
[...] jakie będę stosować: -jajka -mleko bez laktozy lub śmietanka – tylko do kawy -whey -piersi z kury -jogurt grecki lekki -serek wiejski -wołowina -czasem chude wieprzowe ryby: -.łosoś -tuńczyk -dorsz -makrela Źródła tłuszczu jakie będę stosować: - olej kokosow extra virgin i wiórka kokosowe - oliva extra virgin - orzechy [...]
[...] starannie posmaruj sosem, nakryj naczynie i włóż do lodówki na 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 220 - 230 st. C i przygotuj folię do pieczenia, smarując ją oliwą. Wyjmij ryby z marynaty, połóż je stroną ze skórą do dołu i zawiń starannie folię. Piecz przez 9 - 12 minut. Podawaj z ryżem i warzywami. Liczba porcji: 4. Wartość odżywcza porcji: [...]
/SFD/Images/2016/3/4/f2e8777b8b144cb885382917104ba21b.jpg Polacy nie lubią ryb - tak głoszą oficjalne statystyki. Jeśli już jednak po jakieś ryby sięgamy to są nimi: wychudzony dorsz, coraz bardziej podejrzany łosoś, karmiona chińskimi dopalaczami panga i marynowany śledź, ewentualnie tani mintaj i tuńczyk z puszki. W ostatnim czasie jednak, [...]
[...] Leu) lizyna (lysine, Lys) metionina (methionine, Met) treonina (threonine, Thr) tryptofan (tryptophan, Trp) walina (valine, Val) Występują w takich produktach, jak mięso, ryby, jaja,nabiał. Natomiast warzywa, ziarna czy orzechy dostarczają białko niepełnowartościowe, co oznaczy, że poszczególne produkty nie zawierają wszystkich egzogennych [...]
[...] kukurydza, tak krytykowana przez propagatorów low-carb. Źródła makroskładników to: węgle - kukurydza, fasola, warzywa i owoce, białko i tłuszcze - niewielkie ilości mięsa, ryby, jaja. Więc jest to typowa bogata w węglowodany dieta, z ograniczoną ilością tłuszczy (ograniczoną, ale nie zredukowaną do minimum!!!). Czy ci Indianie są zdrowi? [...]