[...] 23%. -w posiłkach przed i potreningowych oczywiście będą jakieś pomidorki/ogóreczki/grzybki/brokuły/buraki tarkowane wszystko domowej roboty -mięsko: kura, wieprzowina, ryby, czasem wołowina +dodatkowe pytanie (wiem, że nie ten dział, ale i tak się znacie)- jakieś suple do tego? planowalem białko sfd, kreatyne, może bcaa choć niekoniecznie + [...]
[...] o węgle to kasza , makarony , ryz , chleb ciemny , czasami można zjeść sobie wafle ryzowe , grahamki , ale to raz na jakiś czas , jest wiele możliwości , co do białka , to ryby , każdy rodzaj praktycznie , unikaj jedynie pangi i tuńczyka , a co o miesa to kurczak, indyk , schab,karkówka, łopatka Zmieniony przez - buli09876 w dniu 2014-02-20 [...]
[...] gustu) nie będę tu wyliczał bo nie wiem co lubisz. Nie wiem jaki tryb życia prowadzisz, czy masz czas na przygotowanie posiłków, czy raczej nie. Jeść możesz, drób, wołowinę, ryby, soczewice, soje, i inne, ale na wszystko trzeba mieć czas aby przygotować, a rano się go raczej nie ma. Zawsze możesz zarzucić jakiś nabiał. ale nie wiem czy lubisz. [...]
W takich pakowanych platach czesto na opakowaniu jest podany % glazury wiec jezeli ryba ma 5% glazury to w 100g jest wiadomo 95g ryby, w platach na wage czesto nie podaja tej informacji. Co do ryb to jedyna ktora jestem w stanie zjesc i mi smakuje bez panierki (lubie wiekszosc ryb jezeli sa panierowane) jest losos dlatego na redukcji praktycznie [...]
nie, polecam kupować rybę z jak najmniejszą ilością glazury;-) Prócz wody pompują fosforany i na dobrą sprawę, nikt nie wie co jeszcze w ryby, a nie wszystko "wypłynie";-)
EEE nie przesadzaj,ziemniaki są bardzo dobrym źródłem ww.Co do smażenia, jeśli robisz to na odpowiednim tłuszczu to będzie ok, przecież nie będziesz np: gotował ryby :)nie popadajmy w skrajności. P.S. odezwał się dwumetrowy heheh
[...] Błonnik 0,72 g Ad1) W tłuszczach jadalnych kwasy tłuszczowe są ZAWARTE a ponadto zawierają pewną część innych składników : glicerolu, wody Ad2) odżywka białkowa nie może stanowić substytut głównego źródła białka, tylko stanowić jego uzupełnienie. Nie musisz jeść piersi, może być to inne mięso, nawet tańsze : choćby podroby, udka z kurczaka, ryby
Ad2. Oczywiście mówię tu o uzupełnieniu. A lepsze będzie na redukcji białko serwatkowe czy jakiś izolat np. białka wołowego? Ryby bardzo chętnie był jadł jako główne źródło białka, ale te chude, np. dorsz, są sporo droższe nawet od piersi z indyka:). Jem tylko łososia, ale np. po treningu łosoś nie jest zbyt dobry. Łosoś za to jest mega tani ;) [...]
[...] wszystko, dlatego powinno się też liczyć ilość dostarczanych witamin i składników mineralnych. No własnie, nie ma co się bać tłuszczu w okolicach treningowych, bo niby czemu :D Oczywiście też w rozsądnych ilościach. Zapijanie twarogu oliwą po treningu nie jest dobrym pomysłem, ale zjedzenie udka, ryby tłustej nie jest gorszym wyjściem od piersi
Wszystko, mięso, ryby(Wędzone,smażone,pieczone), jaja , sery tłuste(Gouda) , sery podpuszczkowe(Mozarella). Twaróg od czasu do czasu nikogo nie zabije ale nie ma co bazować na tym że to codziennie musi lecieć przed snem.
jak często spozywać rybę? jem 2-3 razy w tygodniu wędzoną makrelę/dorsza na obiad, czy warto to czymś uzupełnić? 2-3x w tygodniu ok, jednak staraj się stawiać na świeże ryby.
[...] i wpakuj gdzies co innego niz kurczak, jest tyle mies i tyle ryb ktore mozna zjesc dobrze a jeśli zdarzy mi się jeść parę dni z rzędu kurczaka to źle? przecież inne mięsa, ryby mają podobny skład białka itd? aaa, bo nie wiem w końcu - jeśli wyszło mi zapotrzebowanie dzienne na 1800 kcal to powinnam na redukcji odjąć 200-300 kcal? czy da radę [...]
powodzenia z cyklem Ja bez omki sie zrobilem teraz arbuz na gębie ( każdy mi to mówi- siora mnie o******la ze cos biore) a tak faktycznie nic nie biore , a co by było na omce Dobra ide na ryby zdrowia panowie