SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

monocyty

  • monocyty

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Witam, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co może oznaczać podwyższona wartość monocytów w morfologii, gdzie wszystkie inne są w normie, włączając biochemię i koagulogię. Z góry dziękuję.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 17587 Data: 2/21/2006 3:09:14 PM Liczba szacunów: 0
  • Monocyty

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Mam w planach mały zabieg, i poszedłem na badania krwi i moczu, wszystko wyszło okej, poza monocytami. norma jest od 0,1-0,8 a na moim wyniku widneje 0,9... ponadto procent ich zawartości tez jest podniesiony, co to moze oznaczac? pomóżcie. Zmieniony przez - Bazz_NS w dniu 2010-05-17 21:21:23

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1457 Data: 5/17/2010 9:19:25 PM Liczba szacunów: 0
  • Monocyty badania krwi

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    Siemano dziś rano zrobiłem badania krwi i tak jak widać monocyty powiększone przejmowac się ? Czytałem o tym i gdzieś się przewija białaczka /SFD/2019/2/18/e7daffc4d02d45a690e65d730ef0b9be.jpg

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1907 Data: 2/18/2019 5:25:43 PM Liczba szacunów: 0
  • Przewlekłe zapalenie prostaty

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Krwinki białe 9,73 G/l 3.91-8,77, krwinki czerwone 5,21 T/l 4,5-5,7, Hemoglobina 15,5g/dl 12-16,8, hematokryt 46% 40-49,5%, MCV 88,3 fl 83-103, MCH 29,8pg 28-34, MCHC 33,7g/dl 32-36, płytki krwi 231G/l 125-400, RDW-CV 12,6% 12,3%-14,3%, MPV 11,1fl 9,7-11,9, neutrocytów 40,8% 40,3-74,8%, limfocytów 39,4% 12,2-47,1%, monocytów 9,8% [...]

    Odpowiedzi: 606 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/11/2013 2:53:05 PM Liczba szacunów: 0
  • Za wysokie TSH

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    To, że w twoim mniemaniu odżywiasz się dobrze, wcale nie musi tego oznaczać. Oczekujesz pomocy? Zastosuj się do sugestii. Monocyty wybijające powoli ponad normę + niedobory najprędzej świadczą o problemach w obrębie układu trawiennego - to tam dopiero zdrowy organizm prawidłowo się odżywia - wyciąga witaminy z żarcia, wszystko co najważniejsze, [...]

    Odpowiedzi: 219 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 8/16/2017 1:34:32 PM Liczba szacunów: 3
  • [...] wchodzą, ale zastanawiam się teraz jak długo mam taki podniesiony progesteron i czy iść z tym do endokrynologa, a może są jakieś środki, które to zbijają?Do tego erytrocyty, monocyty i limfocyty delikatnie podniesone, a neutrocyty delikatnie obniżone, co wskazuje na lekko obniżoną odporność, ale nie wiem czy to łączyć ze sobą? No chyba, że [...]

    Odpowiedzi: 150 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/17/2020 10:24:40 AM Liczba szacunów: 0
  • Ashwagandha opinie ,czy warto?

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    Ja się już w sumie w temacie udzielałem ale chce przedstawić klarowniej swoją sytuację, żebyście mogli mi rzetelniej doradzić. Czuje, że ashwa daje jakiś tam skutek a biorę ją od 3 tygodni. Jestem spokojniejszy ale wracając do meritum... ...mam 34 lata, właśnie od około 1,5 miesiąca zmagam się ze spadkiem libido. W su mie to już pisałem o tym ale [...]

    Odpowiedzi: 275 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 11/18/2018 1:28:55 PM Liczba szacunów: 0
  • Heja, witam! Dariom testuje nie zaniedbuje, ale ostatnio po prostu nic sie nie dzieje, poniewaz na dwa tygodnie zaprzestalem treningow i wykonuje jedynie aeoro 3-4 razy w tygodniu i jeden lub dwa treningi obwodowe nab ardzo malych ciezarach. Powod? Potrzebuje chiwli calkowitego odpoczynku o walki z zelastwem i lekkiej regeneracji organizmu. Poza [...]

    Odpowiedzi: 207 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/28/2011 12:03:37 PM Liczba szacunów: 0
  • proszę Morfologia krwi (C55) Leukocyty (WBC) 5,2 10^9/L 4,0 — 10,0 Erytrocyty (RBC) 5,28 10^12/L 4,1 — 6,2 Hemoglobina (HGB) 15,13 g/dL 14,0 — 18,0 Hematokryt (HCT) 46,7 % 40,0 — 54,0 Wskaźniki czerwonokrwinkowe: Średnia objętość erytrocyta (MCV) 88,0 fL 77,0 — 95,0 Średnia masa HGB w erytrocycie (MCH) 28,65 pg 27,0 — 34,0 Średnie stężenie HGB w [...]

    Odpowiedzi: 41273 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 6/21/2021 9:33:48 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] 100mg eod propionatu, 250mg e3d-e4d enan (w tyg 500mg) i 250mg bolda e3d-e4d (w tyg 500mg) wszystko od GALAXY. Podam wartości które odbiegają od normy: Morfologia -monocyty 0,9 (norma:0.2-0.8) -bazynocyty %monocytów 12,9 (norma: <12) ALAT (z racji bycia na metanabolu i podwyższonej wartości przed cyklem przez clena i wino, wcześniej 98) [...]

    Odpowiedzi: 58349 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 9/4/2015 9:15:50 PM Liczba szacunów: 0
  • stawy, kosci, miesnie

    Post
    Zdrowie i Uroda

    [...] 14.8 % 8 18 ~ NEU-neutrocyty 4.77 tys/ul 2,25 7,35 ~ EOS-eozynocyty 0.34 tys/ul 0,04 1,00 ~ BAS-bazocyty 0.25 tys/ul 0,05 1,95 ~ LYM-limfocyty 4.30 tys/ul 1,12 4,73 ~ MON-monocyty 0.38 tys/ul 0,05 1,95 ~ NEU%-neutrocyty 47.5 % 50 70 L EOS%-eozynocyty 3.4 % 1 5 ~ BAS%-bazocyty 2.5 % 0 1 H LYM%limfocyty 42.8 % 25 45 ~ MON%-monocyty 3.8 % 1 10 ~ [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 13470 Data: 3/10/2008 2:44:36 PM Liczba szacunów: 0
  • Są to badania z 27 września 2019 przed cyklem. Ogólnie monocyty miałem przy każdym badaniu podwyższone. Potem jak robiłem: 5 grudnia badania to PCT, monocyty i leukocyty podniesione. 3 marca tylko monocyty podniesione. 20 maj tak samo jak 5 grudnia PCT, monocyty i leukocyty podniesione. Zaznaczę że w ogolę nie choruję od praktycznie 3 lat, nie [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 176 Data: 7/9/2020 10:37:34 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] Segmenty 40 (40-70) Eozynofile 3 (1-5) Bazofile - Monocyty - Limfocyty 52 (20-45) Pałki 5 (1-5) Młode formy - Morfologia 3 diff leukocyty 5,3 (4-10) limfocyty #1,8 (0,6-3,4) monocyty # 0,7 (0-1,8) granulocyty % 2,8 (2-6,9) limfocyty % 34,3 (20-45) monocyty % 12,4 (0,1-12) granulocyty % 53,3 (56-66) erytrocyty 4,39 (4-5) hemoglobina 13,4 [...]

    Odpowiedzi: 1016 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/27/2015 10:14:34 PM Liczba szacunów: 0
  • sprawdzanie wyników badan

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    [...] skład których wchodzą: 3 rodzaje granulocytów (zasadochłonne - bazocyty, kwasochłonne - eozynocyty i obojętnochłonne - neutrocyty) oraz 2 rodzaje agranulocytów (limfocyty i monocyty). Wartości prawidłowe obserwowane u zdrowych ludzi wykazują pewne różnice w zależności od wieku. *2 Wartości szczegółowe dla poszczególnych grup wiekowych Badanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9770 Data: 11/20/2010 9:17:11 AM Liczba szacunów: 0
  • Załączam nowe wyniki badań, 3x symex dzień po dniu+ 1/2 tab do strzała, aspirin cardio 1ed, + betaserc doraźnie, Jest wyraźnie lepiej, zostało lekkie zaczerwienienie twarzy, lekki dyskomfort jakby opuchnietej szyi/gardła( coś jak w stylu alergicznym) oraz kolor skóry taki jakiś sino-żółty sam nie wiem... Morfologia krwi Leukocyty 6,95 tys/µl [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 587 Data: 5/28/2021 9:08:25 AM Liczba szacunów: 0
  • [...] wpi masz mam nadzieje że nie z allegro za kilka złotych bo jeżeli tak to to nie jest wpi; nie ma; Monocyty - grupa leukocytów (5-8% wszystkich krwinek białych). Dojrzałe monocyty nazywa się makrofagami. Monocyty mają zdolność wydostawania się poza światło naczyń układu krążenia oraz szybkiego ruchu pełzakowatego. Są to komórki żerne, które [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1441 Data: 9/13/2006 11:33:20 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam mostek ?????

    Post
    Doping

    Witam prosze o ocene wynikow?Widac ze sie pogorszylo od ostatnich badan, aktualnie leci deka 125mg+125 mg susty e3d 2019 13:14 Morfologia krwi (C55) Leukocyty (WBC) 9,4 10^9/L 4,0 — 10,0 Erytrocyty (RBC) ­­ 6,56 10^12/L 4,1 — 6,2 Hemoglobina (HGB) ­ 19,0 g/dL 14,0 — 18,0 Hematokryt (HCT) ­ 56,9 % 40,0 — 54,0 Wskazniki czerwonokrwinkowe: Srednia [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 961 Data: 3/5/2019 10:14:02 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam mostek ?????

    Post
    Doping

    Morfologia krwi (C55) Leukocyty (WBC) 9,7 10^9/L 4,0 — 10,0 Erytrocyty (RBC) ­ 6,33 10^12/L 4,1 — 6,2 Hemoglobina (HGB) ­ 18,4 g/dL 14,0 — 18,0 Hematokryt (HCT) ­ 55,0 % 40,0 — 54,0 Wskazniki czerwonokrwinkowe: Srednia objetosc erytrocytów (MCV) 87,0 fL 80,0 — 97,0 Srednia zawartosc HGB w erytrocytach (MCH) 29,0 pg 27,0 — 34,0 Srednie [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 961 Data: 11/8/2018 10:31:52 AM Liczba szacunów: 0
  • Cześć Zrobiłem badania, poniżej wyniki, najpierw dla przypomnienia: - od dwóch lat brałem z zalecenia endokrynologa 2x w tygodniu Letrozole i co dwa tygodnie Testosteron Prolongatum, Badanie z 30.03 było właśnie przy takim dawkowaniu. - korekta - od stycznia nie brałem testo, tylko samo Letrozole Za Waszą poradą odstawiłem Letrozole całkowicie, a [...]

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 1560 Data: 5/8/2020 1:04:57 PM Liczba szacunów: 0
  • [BLOG] hardstell redukcja z 196kg

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Miałeś jakieś badania pod kontem postawienia diagnozy? Tak ogolnie mialem robione badania juz dawno temu ale ani skierowania do endo nie dostalem od rodzinnego ani jakos nie ogarnialem tematu moja mama ma chorobe hashimoto i babcia miala i jakos tak wyszlo zaglebilem sie w temat troche poczytalem wyszlo ze mam niedoczynnosc a moze i chorobe [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 8008 Data: 6/12/2017 9:28:35 PM Liczba szacunów: 0