SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

rodzynki

  • [...] w owocach, w relatywnie wysokim stężeniu można je znaleźć w suszonych morelach, w których jest go ok. 3,5 g na każde 100 g produktu. Nieco mniej, bo 3,1 g protein zawierają rodzynki. 2,5 g białka mają natomiast daktyle i gujawa. Należy jednak pamiętać, że białko pozyskiwane z owoców nie jest pełnowartościowe i nie zawiera kompletnego zestawu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70346 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Mikrocykl dopingowy: dieta na masę

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W pierwszej części tekstu „Mikrocykl dopingowy, maksymalna masa?” scharakteryzowałem środki (sterydy anaboliczno-androgenne, hormony tarczycy, hormony peptydowe) stosowane w trakcie dopingowego cyklu przez pewnego zawodnika. Po czwarte: istnieją nikłe przesłanki by dostarczać w diecie aż tyle protein, szczególnie iż w momencie zjadania białka [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2698 Data: 2019-04-10 11:41:52
  • [...] a większość ludzi cierpi na niedobory tego pierwiastka. Do dobrych źródeł potasu należą: soja, kakao, mleko w proszku odtłuszczone, fasola biała, nasiona, figi suszone, rodzynki suszone. Inne: śliwki, migdały, chrzan, drożdże piekarskie, orzechy włoskie, ziemniaki, kasza gryczana, brukselka, czosnek, banany, wołowina, baranina, szynka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4439 Data: 2021-08-14 10:25:30
  • Jakie musli jest najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Wiele osób, szczególnie kobiet lub początkujących adeptów sportów siłowych, słysząc o śniadaniu, myśli to owsiance lub gotowych musli. Ciężko im wyobrazić sobie spożywanie wytrawnego śniadania w postaci mięsa z warzywami. Pozostaje więc wybór posiłku na słodko, który w pewnym stopniu zaspokoi również ochotę na słodycze. Podsumowanie Wśród [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16329 Data: 2017-09-11 10:09:43
  • Kwasica a dieta ketogeniczna. Diety Dukana i Atkinsa vs VLCKD

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] brazylijskie, groch włoski, groszek, ryż brązowy. Największy wpływ na zmniejszenie zakwaszenia (alkalizację) mają: sałata, kapusta biała, suszona śliwka, banany, wiśnie, rodzynki, granat (owoc, nie uzbrojenie z materiałem kruszącym np. heksogenem), brzoskwinie, kiwi, pomarańcze, liczi, limonka, jabłko, papaja, mango, ziemniaki, buraki, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2787 Data: 2019-03-13 22:01:16
  • Niekiedy stany chorobowe organizmu powiązane są z pewnymi ograniczeniami żywieniowymi. W zależności od choroby ograniczenia mogą dotyczyć spożycia białek, węglowodanów i tłuszczy, czy też specyficznych witamin i minerałów. Precle, paluszki, krakersy Gotowe przekąski, takie jak precle, paluszki i krakersy, zazwyczaj są źródłem pustych kalorii, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4166 Data: 2020-07-03 11:22:11
  • Owoce w czekoladzie bez dodatku cukru i oleju palmowego!

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Marka ALLNUTRITION nie raz już udowodniła, że jak nikt inny zna się na FIT-słodkościach i nie boi się łączenia niezwykłych smaków, aby sprostać wymaganiom swoich klientów. Nie inaczej jest i tym razem. Specjalnie dla najbardziej wybrednych łasuchów powstała nowa linia legalnych słodyczy – FRUTILOVE. Nowa linia słodyczy ALLNUTRITION to: FRUTILOVE [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2205 Data: 2021-02-18 07:46:36
  • Co jeść na masę? Tania dieta na masę

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kształtowanie sylwetki to głównie dwa okresy, budowanie tkanki mięśniowej oraz redukowanie tkanki tłuszczowej. Mimo iż wydawać by się mogło, że ten czas, gdy możemy spożywać więcej kalorii, jest dużo łatwiejszym etapem, to nic bardziej mylnego. Budowanie tkanki mięśniowej to bardzo trudny etap, opiera się on nie tylko o wyczerpujące i intensywne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4589 Data: 2022-05-05 12:10:19
  • [...] cykoria, czosnek, fasolka szparagowa, kalarepa, por, szczypiorek) owoce (porzeczki czarne, białe i czerwone, poziomki, maliny, awokado) owoce suszone (morele, jabłka, rodzynki, śliwki, figi, daktyle) nasiona roślin strączkowych (groch, fasola, soczewica, soja) cennym źródłem żelaza jest melasa – uboczny produkt wytwarzania cukru. Jedna [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10583 Data: 2017-06-24 00:25:47
  • Która chałwa najlepsza?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Chałwa to kolejny produkt, który chciałbym porównać. Wielu z was, kocha chałwę za jej oryginalność i niepowtarzalny smak. Niestety zazwyczaj te spotykane w sklepach przepełnione są syropem glukozowym, utwardzonym olejem roślinnym i małą zawartością procentową sezamu, co stawia taką chałwę w złym świetle. Czy możemy od czasu do czasu nacieszyć się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 27775 Data: 2017-09-09 11:13:39
  • Początek roku stanowi doskonałą okazję do wyznaczenia nowych celów i skoncentrowania się na zdrowiu oraz dobrej kondycji. Wiele z nich obejmuje zmiany wizualne, a jednym z najczęściej powtarzanych postanowień nie jest tylko utrata kilogramów, lecz zdrowe i estetyczne zwiększenie masy ciała. Wiele kobiet pragnie osiągnąć sylwetkę, która jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1089 Data: 2023-12-29 10:53:46
  • Jaki budyń wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Budyń, można powiedzieć, że jedna z pierwszych słodkości, które istniały w dzieciństwie. Dzięki dodatkom w postaci herbatników czy rodzinek był numerem jeden. Dziś na szczęście rynek słodkości się rozwinął, ale jeśli ktoś jest nadal lojalnym fascynatem tego niepozornego deseru, może skorzystać z poniższego porównania, dzięki któremu wybierzemy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9419 Data: 2017-10-13 09:43:14
  • Fit makowiec

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] Kaszę jaglaną ugotować do miękkości, pozostawić do ostudzenia. Pomarańczę sparzyć wrzątkiem i z połowy owocu zetrzeć skórkę, a z całości wycisnąć sok. Gorącą wodą zalać rodzynki i moczyć kilka minut. Mak odsączyć i dokładnie zblendować z kaszą, bananami, jajkami i erytrytolem, tak aby nie było grudek. Dodać kakao, wiórki, migdały, skórkę i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7507 Data: 2017-08-24 11:32:20
  • Każdy rozpoczynający się rok to czas, kiedy wiele osób stawia sobie cele związane z poprawą zdrowia i kondycji fizycznej. Dla niektórych mężczyzn jednym z wybranych postanowień może być przybranie na wadze i zbudowanie ładnej sylwetki poprzez zwiększenie masy mięśniowej. Jednak osiągnięcie tego celu wymaga nie tylko intensywnego treningu, ale [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 727 Data: 2024-01-05 13:52:24
  • Jagody goji - opinie i przepisy

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] usuwanie wolnych rodników z naszego organizmu Suszone owoce goji mają ok. 370 kcal na 100 g. Jak wykorzystać jagody goji w kuchni? Suszone jagody wyglądem przypominają rodzynki czy żurawinę, ich smak można określić jako lekko słodki z delikatną nutką pikanterii. W tradycyjnej, chińskiej kulturze jagody te spożywane były na surowo, zazwyczaj [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9889 Data: 2017-11-20 10:28:24
  • Bezpieczna redukcja nadmiaru tkanki tłuszczowej u nastolatków Redukcja tkanki tłuszczowej jest procesem, który polega na tym, aby zmusić ciało do pozbycia się zmagazynowanej energii. Efekt ten można osiągnąć poprzez odpowiednie odżywianie i aktywność fizyczną. Pisząc w uproszczeniu: musimy dostarczać mniej kalorii niż wydatkujemy w ciągu dnia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9074 Data: 2021-03-22 11:43:12
  • O czym dowiesz się z tego artykułu?  Istota problemu  Ginekomastią nazywana jest jednostka chorobowa objawiająca się przerostem sutków u mężczyzn. Tak więc ginekomastia to powiększenie męskich sutków w wyniku rozrostu ich tkanki gruczołowej, tkanki łącznej włóknistej i tkanki tłuszczowej. Przypadki przerostu sutka powodowane rozrostem samej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9268 Data: 2021-06-10 11:16:55
  • Żurawina - właściwości i zastosowanie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Żurawina, zaraz obok rodzynek, daktyli czy moreli, to ulubiony suszony dodatek do naszych owsianek, omletów i innych ciekawych wypieków. Mało kto wie, co kryje się w żurawinie, jakie jest jej działanie na nasz organizm, z czego słynie, jakie ma zastosowanie w kuchni. Te oraz inne kwestie przybliżę w poniższym artykule. Kruche ciasteczka z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3672 Data: 2017-11-17 12:25:16
  • Rogale Świętomarcińskie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] maku, który jest dość rzadko spotykany. Do maku dodaje się wanilii, cukru, gęstej śmietany, pełnotłustego masła, mielonych daktyli lub fig oraz innych bakalii, takich jak rodzynki czy skórka pomarańczowa. W nadzieniu tych rogali znajdować mogą się również migdały czy orzechy włoskie, ale też arachidowe. Bywa, że spotkać można również [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4740 Data: 2017-11-10 10:08:58
  • Potas należy do podstawowych jonów wpływających np. na gospodarkę wodno-elektrolitową. Jest jednym z głównych składników (oprócz witaminy d i magnezu) odżywczych w zachodniej diecie, którego jest za mało zgodnie z wytycznymi dietetycznymi z 2010 r. Podsumowanie Właściwa podaż potasu ma związek z występowaniem osteoporozy (obniża ryzyko spadku [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1985 Data: 2020-09-18 07:59:18