[...] ale jeszcze nie stężeje wlewasz ją do miski, gdzie dodajesz też 6 serków Danio, miksujesz to wszystko razem na taką masę, wykładasz na blaszkę i wkładasz do lodówki, czekasz aż stężeje, a później na wierzch wylewasz kolejną warstwę galaretki , możesz dać na to owoce, wstawiasz znów do lodówki aż całkowicie stężeje wszystko i gotowe ! 8-)
No więc :jajko,kefir jedno opakowanie ,1 łyżeczka soli i sody,i mąke ,dajesz około 500g a później podczas wyrabiania dodajesz podsypując co chwilkę tak aby ciasto nie przywierało do dłoni .wszystkie składniki łączysz i wyrabiasz dokładnie ciasto ( nie ukrywam że z mąki pszennej są najlepsze ,razowe,żytnie itp nie nadają się zabardzo .Gotowe ciasto [...]
[...] łyżeczka cynamonu woda (ewentualnie żeby rozrzedzić) 1/2 łyżki syropu z agawy (opcjonalnie) Wszystko mieszasz lub miksujesz na gładki i kremowy sos. Przelewasz do miseczki i gotowe. Wielkie dzięki, ale w poprzednim poście w nazwie sosu było jeszcze chili - to opcja ? Ostatnio eksperymentuję z sosami z dodatkiem domowego masła sezamowego i [...]
:-) na duuuużą porcję: 2 zielone ogórki, pozbawione wodnistego środka z pestkami 1 dojrzałe awokado 1 krzaczek świeżej kolendry sok z 1/2 limonki 1/2 zielonego chili (opcjonalnie) sól morska 1 łyżeczka syropu z agawy (opcjonalnie) Wszystko do robota kuchennego / blendera. "BZZZYT!" na kremowy sos, doprawiasz do smaku i gotowe! ;-)
Jedzonko do pracy gotowe, zapasy rowniez. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/8e9cc1df6fe24fd4a573067bba507cde.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/06a4d3d7436e4cac86caa861960bfd35.jpg
jest to bardzo proste, ciasto 2 łyżki skrobi kukurydzianej 4 białka jaj 2 żółtka jaj 4 łyżki mleka chudego mieszamy najpierw skrobie,żółtka,mleko...następnie ubijamy białka,łączymy wszystko i gotowe a sos to jogurt naturalny 0% i 20 g odżywki białkowej sfd :-PP Zmieniony przez - Anochijew w dniu 2015-03-29 08:30:17
[...] więc trzeba spróbować. Możemy wycisnąć trochę wody, jeśli kalafior i rzodkiewka, taką pozostawiły. Mieszamy dokładnie, dodajemy majonez - 2-3 łyżki i przyprawy wg. uznania (sól, pieprz, mieszankę przypraw a la warzywko). I gotowe. Bardzo smaczna sałatka podana samodzielnie, jako dodatek do mięs czy nawet jako uzupełnienie kanapki czy innych dań.
niby dziś mam DNT...a zmachałam się gorzej niż na treningu... :P :P ;P 4 serie i...ciasto na pierniki zagniecione... teraz poleżakuje w lodówce 3 tygodnie i będzie gotowe do formowania i pieczenia :D
[...] bez cukru to chemia, ale fakt ze smakuje bardzo podobnie jak ta z zwykla z cukrem. wiadomo ze z dwojga zlego lepsza ta pierwsza. ja czasem robie mocna herbate malinowa z 2-3 torebek, dodaje stewii i zelatyny i tez dobre wychodzi :-) jeszcze potem po stegnieciu pokroic na kawalki, obtoczyc we wiorkach kokosowych i normalnie turkish delight gotowe
[...] się komponuje na zimno. Dobra jest też z dynią :-)) Brukselkę natomiast robię w parowarze, wtedy nie muszę się bać że woda się wygotuje :-P i jak już jest gotowa to obsmażam lekko na maśle klarowanym, trochę soli i gotowe. Planuję też zrobić kiedyś zupę-krem brukselkową, czyli dużo warzyw,mało wody - zblendować, dodać podsmażoną cebulkę ;-]
[...] itd. Możesz też zrobić placki fasolowe %-) blenderem rozdrobnij albo widelcem rozgnieć fasolę, dodaj do tego np. kaszę, ryż, cebulę i czosnek (jak lubisz, oczywiście ;-)), jajo, buch na patelnie i placki gotowe. I do jajecznicy pasuje, o! :-) Ciocia, to mi teraz smaka narobiłaś %-):-D Zmieniony przez - amelia35 w dniu 2013-03-02 20:30:11
[...] ...właśnie sobie przypomniałam, że miałam o to zapytać. Jakoś tak mi się ostatnio sypnęło za dużo cukru do kombuchy ...niby miałam na wadze, ale poleciało no i wyłowić się już nie da....jak sprawdzić, czy już go przerobiła w całości: po prostu odczekać dłużej i potem próbować co jakiś czas i jak czuć "sfermentowany smak" to oznacza, że gotowe?
[...] strączków i płatków owsianych w celu pozbycia się kwasu fitynowego... rozumię, że płatki owsiane zalewam wodą z kranu, ale zastanawiam się na jak długo? wodę z moczenia oczywiście wylać? i jak się robi omlet z płatków, to czytałam, że można zalać je na noc wrzątkiem tak, żeby rano były gotowe... ale czy trzeba je również wcześniej namoczyć???
[...] jest jak cukier, więc fe. A maso migdałowe samemu to naprawdę nie ma flozofii. Prażysz chwię migdały na pateli na sucho, potem blendujesz z odrobiną oleju naturanego i gotowe. Pamiętajcie o zważeniu i zapisaniu wszystkiego przed, żeby potem było do michy można wliczać bez problemu. Policz mniej więcej - ile soczewica stanowi % pieroga np. [...]
Te gotowe mieszanki sklepowe do wypieku chleba nadają się dla ladies? Tak się zastanawiam bo zrobiłam z żytniej pełnoziarnistej i był ok, potem tylko z owsianej i był w smaku okropny. jaka mąka jeszcze się nada? wyszukiwarka nie wyszukuje konkretnej strony tylko całe dzienniki. Dziękuję :)
[...] najgorsze dni jeżeli chodzi o regularność jedzenia. Jak jadę do biura to wszystko jest prostsze: - rano posiłek przed wyjściem - 3 pojemniki ze sobą, naszykowane i odważone, gotowe, wyjmuję jak przychodzi pora i jem przy biurku a po pracy już z górki bo zostaje tylko - przedtreningowy - potreningowy a jak siedzę w domu to albo nie zdążę czegoś [...]
plugin robisz ciasto identycznie jak na pizze, tylko dodajesz "zdrowych dodatków" np. siemie lniane, otręby. Wszystko dokładnie zagniatasz i zostawiasz do wyrośnięcia. Taką puchatą bułę wrzucasz do piekarnika - 180*C 35/45min i gotowe :D
[...] "zdrowych dodatków" np. siemie lniane, otręby. Wszystko dokładnie zagniatasz i zostawiasz do wyrośnięcia. Taką puchatą bułę wrzucasz do piekarnika - 180*C 35/45min i gotowe :D Będę musiał tego spróbować, dzięki! A nie wiesz ile ciasto utrzyma się w lodówce? Nie można go zamrozić pewnie? Sama bułka rozumiem, że kilka dni maks? Zależy mi na [...]