[...] na 4 posiłki ? Rano zrobić sobie opcjonalnie na 3/4 wersje śniadaniowe , II i III posiłek nie dawać piersi z kurczaka a zamienić na :udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka . Zamiast ryżu dać ziemniaki , bataty , kasza itp . Jak z warzywami i owocami u Ciebie w diecie ? Pozdrawiam
Te 2,6 to raczej i tak redukcja. Ja sądzę, że możesz poredukować do wakacji ;-) Coś na pewno spadnie, albo wejść na poziom zerowy i zrobić lekką rekompozycję. A dieta wygląda ok, wrzucaj też tłuste mięsa, ryby. Korzystaj z oleju kokosowego, orzechów, awokado.
[...] tłuszczu i pomidorem Śniadanie II - ryba wędzona pół średniej makreli/pstrąga z kromką chleba ciemnego lub 2 kromki ciemnego pieczywa z 0% tłuszczu twarogiem Obiad - filet ryby/kurczaka/indyka + pół paczki ryżu niełuskanego + pomidor lub 3 listki sałaty lub sałatka z tuńczykiem w sosie własnym(puszka taka jak zwykle sprzedawany jest [...]
Śmiało możesz opierać białko w diecie na mięsach. Ważne jest to, żeby dieta była urozmaicona. Różne rodzaje mięs a nie cały czas kurczak. Oczywiście czasami również jaja, ryby, nabiał.
ile ważysz że jesz jak mysz? zobacz jak wyglądają innych diety unikaj węlin stawiaj na mięso i ryby przed treningowy może być po treningowy już nie kolacje też zmień
[...] ze swojego jadlospisu produkty przetworzone, jak slodyczne, fast food, cistka, slodozne napoje, cukier i produkty do ktorych jest dodawany, pasztety, mielonki, wedliny, produkty puszkowane, itp. a spozywac jak najmniej przetworzone zrodla skladnikow odzywczych: miesa, ryby, nabial, produkty zbozowe, warzywa, owoce, orzechy, oliwa, itp.
1posilek-platki z mlekiem 1,5%-2% Za malo bialkoa,zero zdrowego tluszczu ZALEZY ILE JEST TEGO MLEKA, ALE LEPSZYM ZRODLEM BEDZIE TWAROG 2posilek-kanapki z szynka z indyka, serem, salata i pomidorem to samo jak wyzej QAZAR, SKAD WIESZ ILE JE TEJ SZYNKI I SERA? 3posilek-2-3 banany+jogurt+jabloko/pomarancz pomylka ZGADZAM SIE LEPIEJ ZJESC ZE DWA [...]
Witam Warto poszperać bo wiele się będziesz mógł dowiedzieć. Dobre źródło białka :chudy biały ser, chudą wołowinę, cielęcinę, kurczaki, indyki, chude ryby (flądry szczupaki dorsze, mintaj, itd.), chuda szynkę, polędwica, itd. Co do makreli – to również dobre źródło białka, ale zawiera dość dużo tłuszczu, co prawda w formie [...]
[...] to radziłem się Karola Małeckiego. On wręcz powiedział aby węgle i tłuszcze jeszcze obniżyć na koszyść białka. Co do tłuszczu to często zamieniam oliwę na orzechy i tłuste ryby typu makrela. Co do białka to kurę jem na przemian z wołowiną i rybami (jak już wspomniałem). Masz rację śniadanie smakowo nie imponuje, ale nie mam na nie dużo czasu [...]
jedz karkówke, i inne mieso wieprzowe zarówno wołowo, ryby, jaja uozmaicaj, nie musi być light;) wazne zeby było blisko natury, zdrowo, nie przetworzone i zgodnie z naszymi potrzebami;) Zmieniony przez - paker95 w dniu 2012-11-16 19:26:00
[...] z 12 seri do 6, czasami z 10 do 4 seri na cwiczenie. Specyficznej diety nie mialem, bo w tym wieku sie powinno jesc wszystko, ale probowalem jesc duzo makaronow, ryzu i ryby. Ostatnie kilka miesiecy raczej nie robilem tego treningu co podalem wyzej. Probowalem cos mieszac zeby bardziej mi szlo na wytrzymalosc, mniejsze obciazenia bralem i [...]
[...] a nie 1000... Jak potrzebujesz zwiększyć dawkę tłuszczu, to dywersyfikuj źródła. Poza tym łatwiej Ci będzie jak przykładowo zmienisz chude mięso - na tłustsze, chude ryby - na tłustsze, chudy twaróg - na tłustszy. A swoją drogą 3500kcal na LC przy 0,8g ww na kg masy ciała to trochę hardcore'owy pomysł. Zmieniony przez - faftaq w dniu [...]
A kto CI kaze jesc samego kurczaka? Mozesz np. zmiksowac bialko z owsianymi i zabrac do budy-duzo lepsza wersja. POza tym, ryby/wolowina/czy wieprzowina, od czasu do czasu twarog chudy etc. Trzeba diete urozmaicac. Przed snem tak z 1,5h zjedz pelnowartosciowy posilek, zamiast pic bialko na noc. Lepsze wyjscie.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] biały rozgotowany potreningowo, kasza gryczana, kasza jęczmienna, kasza jaglana, makaron pełnoziarnisty (brązowy), pieczywo pełnoziarniste, ziemniaki. Jako źródło białka - ryby (te, które wymieniłem w swojej poprzedniej wypowiedzi), filet z piersi kurczaka, udko z kurczaka, mięso z indyka, wołowina, cielęcina, w mniejszym stopniu wieprzowina. [...]
[...] i samemu komponować np. tymianek, oregano, sól, pieprz do mięsa itd. Co do diety...nie wygląda źle. Warto na pewno dorzucić olej kokosowy, masło klarowane, awokado, tłustsze ryby, nie tylko śledzie marnowane oraz tłustsze kawałki mięs. Tutaj ściąga z czego korzystać: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html [...]