[...] Fajnie by było jakbyś podzielił dobrze makroskładniki. Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] na pierogi z ryżem, jajkiem na twardo i pietruszką. Przepis genialny :-P 3- pani Aszkiewicz-kuchnia polska. Cos czuję że są to dania z przedruków gazetowych. Jeszcze ryby czy miesa wychodzą ale ciasta-nie bardzo. Nawet porównujac ilości skłądników do innych przepisów to od razu śmierdzi wtopą. Jej plus to obrazki konkretnej potrawy. 4- [...]
[...] Może nie mieszaj białek. Jak w danym dniu jajka to bez serów i białka roślinnego i mięsa. Wyszło by ci co dziennie urozmaicony posiłek raz jaja ,białko roślinne,mięso,ryby.Z nabiału bym zrezygnował. A nóż widelec gościu z tymi grupami krwi ma rację a dla grupy A nabiał niewskazany.Do białka warzywa+ tłuszcz . W dniach z jajami i mięsem [...]
[...] kasze też wcinam.. MaGor nie tyka (generalnie) Dieta tłuszczowa nie dla mnie! W KIFie jest o tłuszczach, ale nie o tłuszczu z jajek i boczku, tylko orzechy, oliwa, kokos, ryby, omega 3... Dziecko się drze, bo ma zamęt w głowie. Ja mówię tak, a żona go broni i mówi co innego... Jak żonie płacze, to jest OK - bo śpiący/zmęczony/głodny/inne, a [...]
[...] odzwierzęcych). To właśnie kłóci się z teorią insulinową i biochemią.. Każdy ma swoje racje.. Azjaci, gdzie tradycyjnie jest miska ryżu i warzywa, a dodatkiem kawałek mięsa/ryby. Eskimosi, gdzie jest całkiem odwrotnie. Łazi mi po głowie eksperyment wegetariański.. Skoro żona przeżyła miesiąc na paleo (już zrezygnowała). W książce jest nawet [...]
[...] i wilgotności? No dobra. Można rozdać sąsiadom (jeżeli ich masz), ale sąsiedzi nie karmili twoich zwierzaków, a kilka lat trzeba było to robić. Nieopłacalne. Kury i ryby były idealne na przekąski. :-) Do tego hojna przyroda, która potrafi żywić cały rok w tamtych stronach. Eskimosi nie mieli problemów z przechowaniem mięsa. Natomiast [...]
[...] się). Poczytuję "Pierwotne odżywianie" i tam badacz pytał Eskimosa, co oni jedzą, że im zęby nie wypadają (z braku witaminy C, bo tam z roślinnością cieniutko - głównie ryby i mięso). Eskimos zapytał najpierw wodza plemienia czy może ujawnić. Ten zezwolił. Pokazali badaczowi jakieś kulki nad nerkami ryb, czy nie pamiętam już jakiego zwierza, [...]
[...] Warto abyś poprawił odrobinkę podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] opcjonalnie makaron razowy czy razowe pieczywo, Źródła tłuszczu: Oliwa z oliwek, oleje (np. lniany, kokosowy), masło klarowane, orzechy, awokado, jaja, tłuste mięso i ryby Źródła białka: Mięso, ryby, jaja, strączki, opcjonalnie nabiał Warto również zadbać o źródło: - witamin i minerałów – poprzez dodawanie warzyw do posiłków i spożywanie [...]
[...] nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
W kwestiach smakowych wystarczy doprawić ziołami unikam jak mogę smażonego i pieczonego głównie gotowane często wędzone cukier tylko do kawy jakoś nie smakuje mi bez, a na śniadanie to mogę mieszać smaki nie przeszkadza mi nawet śledź z dżemem a co do ryby mogę na zmianę dać z filetami dorsza lub innej ryby na parze ? do otrębów to out
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
[...] dobrym pomysłem będzie podzielenie kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] kiepskie rozwiązanie, celuj w świeże/mrożone: łosoś dziki, pstrąg, śledź (DHA i EPA). Jeśli nie masz problemów trawiennych po dwóch paczkach brązowego ryżu to jestem pod wrażeniem. Jak wygląda spożycie warzyw, owoców? gdyż to co przedstawiłeś zawiera głębokie niedobory. Smakuje Ci aż 400g ryby z tak dużą ilością ryżu? dośc kontrowersyjny posiłek.
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]