chłopie, to zależy gdzie. Byłem teraz na statku, gdzie "góra" (Polacy, Niemcy, Ukraincy) jadła europejskie żarcie a dół (filipińczyki) jedli ryby z ryżem (bo tak lubią i inaczej nie jedzą). im lepsza firma tym lepsze żarcie. i tak zazwyczaj jest lepiej niż w domu w tygodniu
Nigdy nie sugeruje się opiniami innych. Zawsze sprawdzam na własnym organizmie. Organizm ludzki wytwarza niewielkie ilości tauryny w wątrobie, mózgu, jelitach i mięśniach szkieletowych. Jej naturalnym źródłem są szczególnie ostrygi, mięso, ryby, serwatka, soczewica i groch. To mi wystarczy. Dziękuję.
[...] szczególnie te chude części - schab, szynka, czasem można też włączyć do diety karkówkę, wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość tłuszczu. * ryby - ryby jadamy bez względu na zawartość tłuszczu, tłuste ryby morskie takie jak łosoś, śledź, makrela to poza białkiem bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Warto [...]
[...] piersiowej Fosfor:obok wapnia jest główn.skład.kości i zębów .Funkcje:bierze udział w przyswajaniu niektórych skład.odżywczych oraz w procesach metabolicznych.wyst:mięso,ryby,produkty zbożowe i strączkowe. Miedz:potrzebna jest do tworzenia hemoglobiny oraz wykorzystania żelaza.Pełni ona ważną rolę w zapobieganiu niedokrwistości. Magnez:Rola [...]
[...] treningu nóg człowiek ma tylko ochotę zwymiotować...). Skoro to ma być redukcja, to z posiłku nr 5 wywaliłbym na Twoim miejscu chleb i zastąpił do dodatkiem warzyw do ryby. Ja obciąłem wieczorne węgle z ryżu i chwalę to sobie (masa mieśniowa się trzyma, a tłuszcz schodzi). PS. Łap SOG'acza na zachętę. EDIT: już nie wszedł... Zmieniony [...]
[...] standart: 8 jaj, 800 g drobiu, 400 g kaszy, 300 g warzyw, pieczywo żytnie, 250 g sera białego, jakis banan, troche cukru, olej lniany. Nie mam jakos budżetu na orzechy, ryby i tune - może to przez to? w kontakcie. no to jeszcze dopiszę, że zastanawiam sie czy nie obciąć ilości deki i testa, niestety muszę się uczyc na własnych [...]
Mi tak samo zbrzydł kurczak bo jadlem go 7 dni w tygodniu przez pól roku i przerzuciłem sie na ryby na jakiś tydzień dwa aż zatesknilem za kurczaczkiem :D ale teraz kurczak tylko 4 razy w tygodniu żeby aż tak nie zbrzydl :D
Kurczak, Jajka, indyk, wołowina, wątroba z kurczaka(raz na 7-10 dni), wieprzowina chuda(do 2x w tygodniu) oraz ryby. Z mięsa czegoś innego nie wymyslisz :P. A z ww : ryż, makaron, ziemniaki, kasze, można własny chleb piec . Mi się to najlepiej sprawdza.
Kurczak, Jajka, indyk, wołowina, wątroba z kurczaka(raz na 7-10 dni), wieprzowina chuda(do 2x w tygodniu) oraz ryby. Z mięsa czegoś innego nie wymyslisz :P. A z ww : ryż, makaron, ziemniaki, kasze, można własny chleb piec . Mi się to najlepiej sprawdza. Skąd to info o wątrobie z kurczaka i chudej wieprzowinie (częstotliwość) ? Z jakich [...]
[...] indyki mniej faszerują chemią bo kiepsko to znoszą i zdychają, a poza tym po kolorze mięsa widać czy wodę w pierś pakowali. Sam próbowałem się przerzucić na inne mięsa, ryby itd. ale mimo tego, że z kasą u mnie w miarę dobrze to jednak wydawanie kilkuset złotych miesięcznie na samo mięso bolało. Za mało mi chyba zależy :) W kraju bieda a [...]