ciężko mi doradzać, ja osobiście jem mięso i na tym głównie opieram podaż białka, ale ... :-) jesz ryby? jest to pełnowartościowe źródło białka jak i zdrowych tłuszczy. Nie wiem czym są u Ciebie orzeszki bez soli, ale jeśli ziemne to wywal, wywal tez słonecznik i zastąp włoskimi, nerkowcami, laskowymi, makadamia, pestkami dyni. Staraj się, aby [...]
[...] to przecież nie jest jedyny na świecie rodzaj mięsa - wołowina, wieprzowina, dziczyzna, królik, kaczka, jagnięcina, cielęcina, podroby, gęś, indyk, owoce morza no i wszelkie ryby(polecam śledzika :-)) ). Dobrym źródłem białka są też strączki - ciecierzyca, soczewica, fasole różnego rodzaju. Wiesz... masz problemy zdrowotne gdzie "jem twaróg co [...]
[...] Zacznij od obliczenia bilansu kalorycznego i btw. diete uloz z tych produktow : Weglowodany : ryz/makaron/ziemniaki/kasza/platki owsiane/chleb razowy Bialko : drob/wolowina/ryby/jaja/twarog Tluszcze : oliwa z oliwek/olej lniany/nasiona/pestki dyni/orzechy/tłuste ryby Posilkow w diecie powinienes miec od 4 do 6 oraz spozywac je w odstepie [...]
Jest już lepiej, z wędzonymi nie ma tak na prawdę problemu jeśli nie jesz skóry z nich :-) druga sprawa czy to naturalnie wędzone ryby czy moczone i aromatyzowane lecz to temat z technologii. Pozdrawiam chcesz pow8edziec ze subst toksyczne wytearzane w procesie wedzenia jak np najprostszy benzopiren nie przenika do m8esa ryby tylko do skory?
Zdecydowanie bardziej polecane są ryby świeże - np. łosoś, halibut, mintaj.Ważny jest sposób obróbki termicznej - wskazane jest pieczenie, gotowanie na parze, grillowanie, a niewskazane smażenie. Natomiast ryby wędzone i z puszki mogą pojawiać się w jadłospisie okazjonalnie. Zmieniony przez - odp-SFD-pl w dniu 2012-09-23 08:27:36
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ani eksperymentowac z szybką utratą masy ciała, ani ciąć węgli do minimum, ani też fundować sobie diety deficytowej w niezbędne skłąniki odżywcze. U Ciebie w menu nie ma witaminy C )owoce/warzywa), jest za mało wapnia (nabiał), witaminy D (ryby, podroby, tłuszcz mleczny), kwasów omega 3 (ryby). Nie powinieneś też jeść codziennie tego samego
weglowodany : ryz/makaron/ziemniaki/kasza/platki owsiane/chleb razowy Bialko : mieso/ryby/jaja/twarog Tluszcze : oliwa z oliwek/olej lniany/nasiona/pestki dyni/orzechy/tłuste ryby Oliwe z oliwek cięzko jest zastąpić, bo chodzi tu o kwasy tłuszczowe jednonienasycone. Zdr.
[...] którzy teraz tak naprawdę zdają sobie sprawę co jedzą. Ile jest chemii i środków konserwujących w pożywieniu. Wiem, że to trochę co innego, ALE... Tak się mówi o tym jak ryby są dobre. I pewnie jakiś czas temu były dobre. (Choć pewne gatunki są nadal ok). Ale to co zrobił człowiek wlewając do zbiorników wodnych odpady i inne świństwa jest [...]
[...] Kure wymieniaj na inne mieśa http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 Brakuje omega-3 w diecie awokado, tłuste ryby, orzechy, siemię lniane, nasiona chia. http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 By tego mięsa. ryby coś na [...]
[...] pólusty lub chudy+ oliwa Ilość białka należy utrzymywać na poziomie ok. 2,5g na kg masy ciała. Jego główne źródła w tym czasie to: piersi drobiowe, białka jaj, chudy twaróg, ryby, odzywki białkowe. Należy unikać łączenia dużych ilości tłuszczy z węglowodanami. Ich głównym źródłem powinny być: tłuszcze pochodzenia roślinnego, oliwa z oliwek i z [...]
Losos, jak najbardziej ! Pstrag, karp i inne tluste ryby, zawieraja omega3, niezbedne dla organizmu. W tych posilkach juz nie dodajemy oliwy na przyklad. Oczywiscie celujemy w ryby surowe i sami dusimy, pieczemy. Panga, dorsz, tez OK
[...] Zdrowa Kuchnia.info (zdaje się, że z postu Moralesa)i już widzę jakie popełniłam błędy. Czli twaróg wyłącznie na wieczór, powinnam zacząć dzień od jajek, poprzed drób, ryby i na wieczór nabiał...Przynajmniej potwierdziło się mi się, że usuwam tłuszcz z okołotreningowych. Idę czytać dalej, bo na gorąco piszę... Dzięki za pomoc z dietą [...]