W sumie jak chodzi o pizze to największy problem to imo ciasto. Sos ten na spód(tak się robi pizze k***a a nie bez sosu na dole a potem go wj**ać na gotowe) łatwo zrobić - przecier pomidorowy, trochę wody, cukru, sól, oregano, bazylia, można dać ostrą paprykę albo słodką, cytryny. Ale podstawa to bez papryki i cytryny, no i oliwa z oliwek [...]
zadziwiające jest to, że gro z nich są niby poważnie nastawione i gotowe na pracę, a jak przychodzi co do czego - nie ma ich. Wiadomo, że to wszystko wymaga wielu, dużych zmian, ale qwa....po co się deklarować jak nic od siebie.
ja kupuje migdalowe- sklad: migdaly i odrobina oleju palmowego, ale od czasu jak odkrylam maslo z orzechow laskowych to sie zakochalam Bunia-mozliwe bo kurna, jest jeden, drugi to tylko wypieki, gotowe zarcie i mydlo i powidlo- to ceny winduja... nie mowiac juz ze warzywa i owoce sa na dwoch stoiskac
[...] jajka ile tam se chcesz, dodaj rybe rozdrobniana (losos sie ladnie kruszy po obrobce termicznej) i wrzuc ryz. Usmaz wszystkom dodaj na koniec szczypiorek. Ja daje ryz gotowany w curry + taki sos tu mam w Japonii, ale jak ty w us to pewnie tez wynajdziesz cos zeby to suche nie bylo. I gotowe, dobre jako samo danie albo jako dodatek do miecha.
[...] coś wpiszę. Nacieram łososia z obu stron delikatnie grubą solą, dodaję soku z cytryny i na rozgrzany olej na patelnię. Z obu stron ok 4-5 min. Jak już przełożę na drugą stronę to posypuję pietruszką (natka) i przykrywam patelnię. Pod pokrywką duszę jeszcze parę minut i gotowe. Smacznego M&Ms Zmieniony przez - skint73 w dniu 2013-01-18 12:55:30
I na patelni też 20 minut i jest dobry ? Tak robię i kurę i rybę :-) 10-15 min i gotowe :-) Obracam 2-3 razy podczas smażenia. Nie trzeba grzać piekarnika :) Zmieniony przez - Adamsky w dniu 2013-01-20 21:35:02
suszi jest zaj**iste ;-) tylko nie takie gotowe na tacce z tesco, tylko z jakiegos przyzwoitego sushi baru. Są różne odmiany, może niekóre nie maja wiele wspolnego z japonia, ale nie wszystkie maja w skladzie surowa rybe. Zreszta inaczej smakuje kawałek węgorza, ryby maslanej czy lososia w suszi niz sam na surowo ;-)
[...] Nie zawsze cały, tak żeby ciasto nie było zbyt mokre. Jeżeli jest taka potrzeba to podsypuję sobie mąki razowej, żeby ciasto miało odpwoiednią konsystencje. Jak już jest gotowe, to rozwałkowuje na kształt foremki i wkładam na ok 15 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Warto nakłuć ciasto widelcem. Po 15 wyciągam, ładuję składniki i z [...]
nwszystko sie da... tylko mnie sie nie chce jak mam gotowe :P może kiedyś dojrzeję do tego. poki co dobrze ze na silownie poszlam bo przynajmniej po centymetrze ubyło
[...] czy dobrze zrobiłem bo słyszałem od kumpla ze jest to g**** warte jako dodatkowy składnik białka i węglowodanów w diecie.A co wy o tym myślicie ??? ______________________________ jedna z odpowiedzi Najlepsza jest z wodą, wsyp 1kg serwatki na 5 litrów wody i gotowe, możesz już malowac ściany Zmieniony przez - ilna w dniu 2007-09-27 14:49:18
[...] do gara, troche podlewam wodą, duszę ok. 10 minut. Dzielę na porcje i do zamrażarki, jak czuję taką "jelitową" potrzebę, lub zabrakło węgli w bilansie to mam już gotowe danie. Przed wrzuceniem do gara ważę wszystko i spisuję, wiem wtedy ile ma jedna porcja węgli. Musiałam coś wydumać, ponieważ nie jadam surówek (zalecenie lekarza [...]
tak. ja rozpuszczam olej, na rozgrzany wrzucam pokrojona cebule i zaraz na to lekko osolona watrobke, chwile podsmazam, zmniejszam gaz i dusze pod przykryciem tak z 10minut. potem odkrywam, znowu lekko podsmazam na wiekszym ogniu coby wode odparowac i gotowe
[...] równam ;-) Na wiosnę przypływa pogłębiarka, ściąga piach z dna morskiego i rurami na plażę idzie. Potem stado spychaczy jeździ w tę i z powrotem.. I na lato jest dobrze. A ja lubię plażę poza latem też.... A teraz to są miejsca gdzie nie przejdziesz bo woda pod wydmami stoi.. no widzisz to ja przyjeżdżam na gotowe};-):-)) dlatego nie wiedziałam