Z rybkami nie jest aż tak źle, kwestia zmiany i sposobu przyrządzania. Jak będziesz gotował czy piekł dorsza przez miesiąc wiadomo że pawia puścisz. Ale to też koszty ryby dużo droższe. Może przyczyn należy szukać w psychice..
[...] difficile Która jest odporna na antybiotyki . Uratowało mnie 15g wegla dziennie Zrebro koloidalne ,złoto plus b17 4 przeszczepy flory jelitowej I mnustwo witamin I minerałów Wit d 100.000iu dziennie. I ścisla dieta . Mogę jeść tylko mięso ryby ryż gryke i ziemniaki, Zero cukrów warzyw owoców supli itd Specjalne Probiotyki ściąganie z Rosji
[...] jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb jest adekwatna do ich wartości. Z tego właśnie powodu często sięgamy po [...]
A ogolnie ilosc rteci w rybach zalezy tez od wielkosci,wieku i pochodzenia ryby. "Od czego, jeśli nie od marki produktu, zależy ilość rtęci w zjadanej przez nas rybie? Po pierwsze, od gatunku ryby. Jak podaje Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności EFSA (European Food Safety Authority), najwięcej szkodliwych związków zawierają ryby [...]
[...] zdecydowanie lepsze niz pierś z kurczaka. Główną zaletą kurczaka jest niska zawartość tłuszczu, dlatego stanowi on podstawę wielu diet redukcyjnych. Poza tym nie wolno jeść jedynie kurczaka czy jedynie wołowiny bo np. jedząc ryby dostarcza się inne cenne słkadniki (np. fosfor, Omega-3, itd.). Pozdrawiam, Leniwy Tyka *** Utyłem w Fitnessie ***
[...] jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb jest adekwatna do ich wartości. Z tego właśnie powodu często sięgamy po [...]
[...] w zupelnie inny sposob (dla zainteresowanych LBM 85 BF~23% 3000 kcal (3056 B 170/WW 300/T 70)? - Czy majac po te okolo 30g bialka w posilku jestem skazany na kurczaka/ryby/ser jako jego zrodla (chodzi mi o naturalne)? Pisze poniewaz perspektywa zabierania do szkoly tych 5-6 plasterkow poledwicy w 1 kanapce (zeby wyrobic sie z WW) jakos [...]
[...] do spalania drewna, sposobu spalania, jak również warunków samego procesu. Warto zaznaczyć, że wędzenie ryb obejmuje ich solenie, a następnie proces wędzenia. Przez co ryby wędzone zawierają duże ilości soli. Nie zaleca się ich osobom mającym problemy z ciśnieniem. Istotny jest sam proces wędzenia, ponieważ w czasie jego trwania w rybach [...]
Ale ja kupuję w rybnym, taki który ma tylko ryby i to od 20 lat, mnóstwo owoców morza, sałatek z ryb, rybno-warzywne itp. Generalnie im więcej czytam tym mniej mam ochotę na jakąkolwiek rybę, makrela wędzona- złe związki z wędzenia. Śledź , Łosoś - zawartość toksycznych dioksyn i podobnych do nich polichlorowanych bifenyli (PCB) Tuńczyk i inne - [...]
No ja tez badaczem nie jestem, ale ryby lowie, jem i cos tam o nich wiem. Szczupak, lin, wegorz no i brzana to (szczegolnie ostatnia) ryby, ktore maja w sobie toksyny nieabsorbowane ze srodowiska a wytwarzane przez organizm. Do tego mozna dodac karpia. Tyle, ze pojawiaja sie one glownie w czasie okolo tarla czyli wtedy kiedy teoretycznie nie sa [...]
[...] życia i kształtowania sylwetki, na którym tak bardzo zależy wielu osobom. Wśród jego podstawowych źródeł zaliczyć można: mięsa, jajka, nabiał, podroby, odżywki białkowe, czy ryby. Te ostatnie są o tyle istotne, że nie tylko są źródłami bardzo dobrej jakości białka, ale również niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ryby w naszej diecie [...]
Źródła białka: mięso chude, ryby, jaja kurze, ser biały. źródła tłuszczy: masła, oleje roślinne, tran, ryby tłuste, mięsa tłuste. Czytaj czytaj bo nie mówię Ci że nie wytrzymasz z tą 'dietą'
Akurat te biedronowe nie tylko ryby są jak to M. Gessler mówi maźnięte tłuszcze i pokolorowane. Rzeczywiście ...ryba z biedronki (sama czasem jadam) jest całkiem inna, niż wędzona od znajomych, swojska. W Biedrze jest dodatek fatu...z tej ryby rzec można leje się tłuszcz.
[...] więc raczje nie podam Ci do niej namiarów ;-) ale jeśli Cię tak ciekawi to powiem w ten sposób - moja dieta opeira się na dośc prostych załozeniach źodłem białka jest mięso, ryby i jaja, w mniejszym stopniu nabiał źrodłem wegli głownie ziemniaki i owoce, w mniejszym stopniu ryż źródłem tłuszczu: masło, jaja, ryby, oliwa z oliwek, oprzechy, tłuste [...]
[...] 12. Ile powinienem jeść węglowodanów, a ile tłuszczów? 13. Co to są dobre tłuszcze? Czy od tłuszczu się tyje? 14. Co to jest omega-3 (n-3)? Gdzie tego szukać? 15. Czy ryby są zdrowe? 16. Jaki chleb polecacie? 17. Po co mi oliwa z oliwek w diecie? 18. Słyszałem, że dobrze jeść orzechy, czy to prawda? 19. Z czego czerpać węglowodany na [...]
czyli sadze ze 1800kcal 145 g bialka ,150g ww i 70g tluszczu zdrowego ,produkty to : 1.Bialko -ryby,mieso wolowe,nabial chudy,jaja,drob 2.weglowdany -otreby,kasze,warzywa,platki,odrobina owocow 3.tluszcz -oliwa z oliwek,olej lniany,siemie lniane,olej z wiesiolka dwuletniego,ryby(losos,makrela,sledz,tunczyk) Podziel to na 3-6 posilkow
Najlepiej to żyć w górach, pic wodę źródlaną, jeść warzywa i owoce z własnego ogródka, miód z własnej pasieki i łowić ryby z oczka wodnego. I dostać wola endemicznego ;) Nigdzie nie ma dobrze, i zawsze czegoś może brakować :)