1. Dobrej jakości pieczywo może być źródłem węglowodanów. Podobnie jak mięsa, ryby, nabiał, jajka źródłami białka. Wędliny niekoniecznie. 2. Nie jest to prawda. 3. Zalecane źródła węglowodanów: https://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html 4. To samo co w innych posiłkach. Zalecane źródła białka, [...]
[...] poprawiłem i wygląda to tak : /SFD/Images/2015/10/6/22cc127efc604216b8d61d6a47103494.jpg Usunąłem tuńczyka ale i tak bede go jadł raz na tydzień zamieniajac różne wędzone ryby w odpowiednich proporcjach. Nabiał zostawiłem na posiłek przed snem , a jeżeli chodzi o szynke to cięzko mi ją zamienić ze względu na to ze to są typowo kanapki do [...]
[...] na dzien w regularnych odstepach 2-3h -unikaj WW z wysokim IG -WW tylko z niskim IG (ryz brazowy, kasza, chleb razowy) -unikaj T nasyconych - zastap nienasyconymi (ryby, oliwa z oliwek, orzechy wloskie) -nie lacz w jednym posilku duzej ilosci T i WW -unikaj T w posilku przed- i po-treningowym -B pelnowartosciowe (cycki kurak/indyk, [...]
[...] z razowca upakowane jakąś drobioówka, albo w ostateczności żółtym serem. Na Trzecie śniadanie - to samo, na obiad co tam starsza upichciła (Odżywiamy się zdrowo - Drób, ryby, ryż, czasem rosołek:D), a na kolację jogurt 500ml. Razem zazwyczaj wychodziło ok. 2500-2600Kcal. I tak to mniej więcej wygląda. Wszystko (chyba) jest w porządku, [...]
[...] durum,razowy/kasze jeczmeienna/gryczana/ryz biały brązowy/czasem chleb razowy jako zrodło białka mieso(piers z kurczaka,indyka,udziec wołowyczasem,karkówka, czasem schab) ryby:mintaj,panga,morszczuk,tunczyk z puszki,makrela wedzona jajka,twarog jadaj raczej na noc pamietaj o zdrowych tłuszcach włacz do menu olej lniany pamietaj o proporcjach [...]
Warzywa jem do obiadu(jako surówkę lub zupę z warzywami), oliwą smażone jest mięso, ryby to mogę co najwyżej raz w tygodniu jeść, a olej lniany nie używam.
[...] posilkow, to spowanilnia trawienie (woda rozrzedza kwasy zoladkowe) wazne jest zebys pilnowal, by w kazdym posilku zawarta byla chociaz mala porcja bialka (mieso, ser, ryby, warzywa wlokniste - groszek, fasola itd.) a NAJWAZNIEJSZE w Twoim przypadku jest pilnowanie kalorycznosci posilkow, tylko nadwyzna kaloryczna pozwala organizmowi na [...]
[...] butelki dziennie. Ale jaki sens? Jestem fanem iffym ale nie spożywam tony cukru. Max 100g platkow śniadaniowych, baton czy czekolada. Niby maja sie zgadzać tylko makro jednak każdego dnia jem ryz, makaron itp. Bialko dostarczam z 100% dobrych zrodel: jajka mięso ryby. Trzeba po prostu znalesc zloty srodek i nie popadac z skrajnosci w skrajność.
[...] praktycznie 5 lat i 50 gram to jest doslownie na 3 gryzy :) Ustal sobie te 2g bialka na kg masy ciala i wyliczaj je z glownych produktow bialkowych czyli mieso , jaja , ryby , ser chudym, bo wiesz piszesz ze w posilkui masz 50 gram szynki z indyka i pod spodem wyliczasz bialka bodajze 21 gr tam podales :) no to na taka ilosc szynki to dobrze [...]
Dzięki za odpowiedzi. Ostatnio policzyłem białko spożywane dziennie tylko z produktów wymienionych przez M.K czyli kurczak,ser,jaja, czasem ryby które zastępują kurczaka. Okazuje się, że z tych produktów białka mam 77g, a dziennie potrzebuję 120g jeśli 2g/kgmc. Reszte białka dopełniając do 140g z mojej diety zapełniały produkty jak makaron razowy [...]
[...] pomyślałam, że możecie mi pomóc). Moja dieta to głównie mleko (z wygody właśnie UHT), sery twarogowe, rzadziej wiejskie, pleśniowe, jajka w dużej ilości, kurczak, czasem ryby i wydawało mi sie - zdrowe - sałatki warzywne zimą... jem tylko pełnoziarnisty makaron, brązowy ryż, kasze, ale to chyba nie ma dużego znaczenia. Z owoców głównie [...]
[...] do tego duzo warzyw ich nie licz i bardzo wazne przynajmniej pol kubka kapusty dziennie, gdyby to byla kiszona domowo to najdrowiej. Staraj sie w miare mozliwosci siegac po ryby i miesa pochodzace z natury, lub uprawiane naturalnie. Nie jedz ryb hodowlanych i nie jedz ptactwa hodowlanego, kurczaki indyki itd najlepiej od rolnika. tluszcze [...]
[...] WARZYWA I OWOCE Źródła białek: pierś kurczak lub indyka, chuda wołowina, chude produkty mleczne: mleko, sery, twarogi, jaja , odżywki białkowe Źródła tłuszczy: tłuste ryby, oliwa z oliwek lub olej lniany , orzechy i nasiona, Po treningu szczególnej wagi nabiera uzupełnienie glikogenu w mięśniach. Najlepiej zabrać się do tego natychmiast [...]
[...] suplementcji: https://www.sfd.pl/Junior_SFD__pierwsze_kroki_na_si%C5%82owni_i_w_sporcie-f429.html Poza tym, dobrze zostało wspomniane na temat urozmaicenia efekcie. Warto wprowadzać różnego rodzaju źródła składników odżywczych, jak np. podroby, wieprzowina, wołowina, różnego rodzaju ryby: https://potreningu.pl/articles/4759/jak-urozmaicic-diete