[...] jest materiałem budulcowym – z jego cząsteczek organizm produkuje własne potrzebne mu białka. Istotnym źródłem białka w naszej diecie, poza mięsem, mogą być także ryby, nasiona roślin strączkowych a także sery i jaja. W zbilansowanej diecie ważne jest, aby spożywać białko w ilości odpowiadającej indywidualnemu zapotrzebowaniu danej [...]
[...] miał więcej sił. To 100g węglowodanów możesz dać okołotreningowo. Resztę posiłków powinno bazować na źródłach białka zdrowych tłuszczy (oliwa, olej lniany, orzechy, tłuste ryby) z dodatkiem warzyw. Tłuszcze dodawane są po to by zachować odpowiednią proporcje skłądników odzywczych. Także zwiększ bilans kcal zadbaj o odpowiednią podaż kwasów [...]
[...] Pomyśl: czy naprawdę musisz wypić litr Coca-coli za jednym posiedzeniem? Jeśli chcesz schudnąć trzymaj się porcji, które pasują do Twej dłoni. Porcja mięsa lub ryby powinna mieć wielkość talii kart, porcja ryżu czy makaronu – zaciśniętej pięści, pieczony ziemniak – myszy komputerowej, ser – czterech [...]
co do mikrofali to jak jakies chude miesko bez kosci to sie nadaje. gorzej jak jakies cale kurczaczki czy cos, nie przeniknie rownomiernie. ryby mozna w solance, mieso swoja droga tez, ale mniejsze zastosowanie. solanka zmniejsza wyciekanie soku w porownaniu do zwyklego rozmrazania w wodzie. takie rozmarazanie w lodowce jest najgorsze pod wzgledem [...]
ryby zawsze na propsie, tylko takiej bialej' ryby to trzeba dac z 1/5 wiecej, nic normalnego miecha na posilek i ryba dobra troche kosztuje, chyba ze ktos chce pange z blotem wp*****lac %-)
[...] składać głównie z białek i tłuszczy. W naszym jadłospisie musimy mieć na uwadze począwszy od mleka i śmietany, twaróg, sery, jajka, fasolę, groch, soję, białe mięso - drób, ryby, chude gatunki kiełbas, parówki itp. Powyższą dietę prowadzimy do około 4-5 dni przed startem. Trenujemy w tym czasie na poziomie normalnych obciążeń zgodnie z planem [...]
[...] dietetyczne: Ogranicz tłuszcze do około 10% dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Białko w Twojej diecie powinno pochodzić z jak najchudszych produktów typu nietłuste ryby, piersi kurczaka i indyka bez skóry, białka jaj. Ogranicz jedzenie owoców, jeśli już to spożywaj je możliwie na początku dnia. Jedz możliwie tylko węglowodany złożone [...]
[...] dietetyczne: Ogranicz tłuszcze do około 10% dziennego zapotrzebowania kalorycznego. Białko w Twojej diecie powinno pochodzić z jak najchudszych produktów typu nietłuste ryby, piersi kurczaka i indyka bez skóry, białka jaj. Ogranicz jedzenie owoców, jeśli już to spożywaj je możliwie na początku dnia. Jedz możliwie tylko węglowodany złożone [...]
Witam Od dawna zabieralem sie do ulozenia sobie diety, i w koncu udalo mi sie przelamac lenistwo. Od poczatku zalozeniem bylo ze diete ukladam sobie sam (aby sie nauczyc czegos wartosciowego na przyszlosc). Trenuje wiele dyscyplin (najwiecej sztuk walki), a takze nie zalezy mi na olbrzymim przyroscie masy, a raczej na zoptymalizowaniu odzywiania [...]
[...] zawierają wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów w wystarczającej ilości do podtrzymania życia to białka pełnowartościowe. Występują w takich produktach, jak mięso, ryby, mleko, ser czy jaja. Natomiast warzywa, ziarna, nasiona, czy orzechy dostarczają białka niepełnowartościowego, co znaczy, że poszczególne produkty nie zawierają [...]
Nie słyszałem o tym, aby BCAA mialo konkurować z tryptofanem. Każde pełnowartościowe białko /mięso, jaja, ryby czy ser/ mają w sobie dużo bcaa, a po takim posiłku nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś miał problemy z zaśnięciem? Ja po bialku śpię bardzo dobrze, budzę się rześki, a po węglach raczej nie mogę się dobudzić - większa dawka melatoniny nie [...]
[...] żyją w zbiornikach naturalnych. Zastanów się więc, jakie łososie kupujesz. Te dzikie są o wiele droższe. Ale przecież nasze zdrowie jest bezcenne. Jeśli to możliwe, jedz ryby świeże. Podczas ich smażenia i mrożenia kwasy omega-3 utleniają się i tracą cenne właściwości. To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, [...]
[...] ma także popularny u nas olej rzepakowy bezerukowy, który zawiera większe ilości witaminy E. Ryby i frutti di mare Wyjątkowe miejsce w diecie śródziemnomorskiej zajmują ryby i owoce morza. Produkty te są również bardzo bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także białka, np. 100-gramowy filet zaspokaja połowę dziennego [...]