SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mleko

  • Dieta przy alergii

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witam,jaka dieta by zrzucic 5kg z brzucha przy alergii na banan,mleko,soje,wieorzowine,przenice .Dziekuje Ania

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1356 Data: 2020-08-26 22:11:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Owsianka - dodatki

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Która owsianka nasyci mnie na dłużej ( ta sama ilość płatków i owoców) Ale chodzi mi o dodatek mleko + odżywka białkowa Czy jogurt typu skyr/ twarog

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 295 Data: 2024-03-18 19:26:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kalorie!!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jak węglowodany jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby, przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. Węglowodany.Dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. -Cukry występujące w sposób naturalny w niektórych produktach spożywczych to na przykład fruktoza [...]

    Odpowiedzi: 31 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-05 15:03:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Diety każdego rodzaju

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] przecieranych, marchwi, podprawiane świeżą śmietaną, zupy owocowe przecierane, pieczywo pszenne, jasne, dobrze wypieczone, czerstwe, sucharki, biszkopty, jogurt, kefir, mleko chude (w zależności od tolerancji), świeży twaróg, sery homogenizowane, śmietana słodka o niskiej zawartości tłuszczu, masło surowe, olej słonecznikowy, sojowy, oliwa z [...]

    Odpowiedzi: 57 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-12 17:36:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] forme na nowy sezon.Oto kilka pomysłów,jak tego dokonać: *Używaj niskotłuszczowej margaryny zamiast masła,ale smaruj nią cienko. *Przestaw sie na 1-lub 2-procentowe mleko. *Ogranicz minimum kremowe sosy *Chude czerwone mięso,kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. Białka są [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-01-07 18:44:37 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Wszystko o witaminach.

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] i śledziony, wypadanie włosów, świąd skory, suchość skóry depresja Źródła witaminy A Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2642 Data: 2008-05-31 10:08:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Slowniczek-Diety wszystkie ;-)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] do prawidłowego wchłaniania wapnia, oraz z braku estrogenów u kobiet po menopauzie (wtedy stopień przyswajania wapnia zmniejsza się o 10%). Najlepszym źródłem wapnia jest mleko i przetwory mleczne. Osoby z nietolerancją laktazy mogą zastąpić mleko napojami mlecznymi fermentowanymi (jogurtem, kefirem lub mlekiem acydofilnym), które zazwyczaj [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 14180 Data: 2005-03-09 16:46:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] zwierzęcych (smalec, słonina, masło) NNKT również występują, ale w ilościach dużo mniejszych - do 7%. W pożywieniu niemowląt jedynym i bardzo dobrym źródłem NNKT jest mleko matki. 1.6. Tłuszcze właściwe (trójglicerydy, triglicerydy). Z chemicznego punktu widzenia tłuszcze właściwe są estrami kwasów tłuszczowych i alkoholu [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-28 15:39:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Legenda symboli E-xxx

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] grzyby i drożdże. Jednak nie każda zmiana wywołana tymi drobnoustrojami prowadzi do psucia się żywności, a niektóre mogą być pożyteczne - na przykład fermentacja kwasu mlekowego w salami, procesy fermentacyjne podczas kiszenia kapusty i ogórków. Należą tu też procesy znane w produkcji wina i serów, prowadzące w czasie fermentacji i [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-14 02:14:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Leczenie naturalne Art

    Temat
    Zdrowie i Uroda

    [...] szyszki chmielu. moczopędne (praca nerek) - ziele skrzypu, poziomki, piołunu, na-włoci, rdestu ptasiego, miodunki, pokrzywy, przetacznika, liść brzozy i kminku. mlekopędne - kminek, koper włoski, anyż, bazylia, nasienie pie-truszki. napotne (przeziębienia) - kwiat lipy, bzu czarnego, wrzosu, liść brzozy, owoc maliny. [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-07-29 22:11:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] powierzchni skóry w ciągu 60-80 minut. Gruczoły potowe = glandulae sudoriferae wytwarzają pot = sudor. Pot zawiera w swym składzie mocznik, chlorek sodu, kwas moczowy, kwas mlekowy, lipidy, amoniak, sole magnezu, wapnia i potasu; posiada odczyn kwaśny. Wraz z potem zostają wydalone szkodliwe produkty przemiany materii. Gruczoły potowe [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-10-30 15:24:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wartość odżywczą. Otrzymuje się ją z serwatki, a więc ze składnika kwaśnego mleka. Naturalne kwaszenie mleka polega na działaniu bakterii przekształcających laktozę w kwas mlekowy. Kwas mlekowy obniżając pH środowiska powoduje wytrącenie kazeiny, która w mleku słodkim jest rozpuszczalna w postaci soli wapniowej. Po odsączeniu wytrąconej [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 15496 Data: 2008-09-20 10:57:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WZROST - PORADY

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Czosnek , jagnię , migdały , szparag , marchwie , seler , zboża , grzyby , skorupiaki , kapusta , ogórki , gnieść się , szpinak , figi {stroje} , ser , kiełki pszenicy , mleko , zboże , rzepy , orzechy , jajka , cebule , pasternaki , pory , groszków , rybę , suszona śliwki , rodzynki , otręby , pomidory , itd żelazo pomaga tobie rosnąć [...]

    Odpowiedzi: 46 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-05 11:35:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Książka Sałatkowa %-)!!!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] kokosowe do miseczki. Przygotować sos: olej rozgrzać w garnku, włożyć posiekany czosnek i szalotki. Lekko podsmażyć, następnie dodać kolendre. Dobrze wymieszać, dodać mleko kokosowe, sól i cukier. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Dodać orzeszki i smażyć przez minutę. Jarzyny, kiełki, tufu i jajko przełożyć do osobnych miseczek, zalać sosem [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 17805 Data: 2005-03-10 10:23:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ~~~~Ciekawostki~~~~spox

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] mięso - Piersi kurze bez skóry - Piersi indycze bez skóry - Całe jaja - Białka jaj - Chudy twaróg - Chudy ser - Chude mleko - Chudy jogurt niskoglikemiczne - kasza gryczana - czerwone ziemniaki Węglowodany budujące mięśnie: - [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-05-08 19:38:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przyprawy [art]

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] piwo imbirowe. Imbiru dodaje się również do wielu innych potraw, np. do sałatek owocowych, marmolad, rosołu z kury, sosów, pasztetu i flaków. Uszlachetnia też bardzo kwaśne mleko i chłodniki przyrządzane na podstawie zsiadłego mleka lub kefiru. Można go dodawać do czerwonej kapusty, wszelkich pikantnych potraw z mięsa wieprzowego oraz do sosów [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 7573 Data: 2009-04-13 14:31:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DLA KAZDEGO

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Białka pełnowartościowe: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna — zawierają około 15% białka Jaja—11% białka sery — 20% białka mleko— 1-3% białka warzywa, ziemniaki i owoce — 1-3% białka Białka niepełnowartościowe: groch, fasola, soja, bób, soczewica — 20% białka pieczywo, mąka, makarony, kasze — [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 12572 Data: 2003-01-22 17:18:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Białka pełnowartościowe: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna - zawierają około 15% białka Jaja-11% białka sery - 20% białka mleko- 1-3% białka warzywa, ziemniaki i owoce - 1-3% białka Białka niepełnowartościowe: groch, fasola, soja, bób, soczewica - 20% białka pieczywo, mąka, makarony, kasze - [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 12247 Data: 2006-11-04 22:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Natura dostarczyła istocie ludzkiej pokarmu, matczynego mleka, które wyposaża dziecko we wszystko, co jest mu niezbędne do życia. Jak sądzisz, ile procent białka zawiera mleko matki? 50? 25? 10? Znacznie mniej. Kiedy dziecko się rodzi, mleko matki zawiera 2,38 procent białka. W ciągu sześciu miesięcy jego ilość zmniejsza się stopniowo do [...]

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 17038 Data: 2009-04-24 14:59:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spozywac bialka, ktorych sklad aminokwasow jest pelny. Zalicza sie do nich bialka zwierzece: drob, ryby, wolowina, cielecina, jaja, mleko, chudy twarog oraz inne przetwory mleczne. Przyjelo sie, ze ilosc spozywanego bialka dziennie powinna wynosic 2-3g na kg masy ciala. Obecnie nie ma zadnych dowodow aby [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-05-22 18:47:32 Szacuny postu: 4,75 (cały temat: 0)