Wszyscy wiemy, jak ważne jest codzienne spożywanie odpowiedniej ilości białka. Ale co z białkiem przed snem? Czy to naprawdę konieczne? Od dłuższego czasu powielana jest opinia sugerująca, że spożywanie dodatkowej porcji protein przed snem miałoby zahamować nocny katabolizm i tym samym ustrzec nas przed utratą ciężko wypracowanej masy mięśniowej. [...]
Zima, śnieg, choinka, Święta, Mikołaj…któremu warto zostawić na stoliku mleko i ciastka za jego trudy przeciskania się przez komin. W tym roku warto dać Mikołajowi coś ekstra! Ciastka i mleko (a w zasadzie śmietankę) w jednym pysznym kremie, od którego nie będzie się w stanie oderwać. NUTLOVE Crispy Cookie to nowość w rodzinie produktów NUTLOVE [...]
Czego potrzebujemy: 180 g stałej części mleka kokosowego ( mleko z Biedronki się nie nadaje) 130 g wiórków kokosowych 20 g mąki kokosowej 40 g syropu klonowego lub płynnego miodu 90 g gorzkiej czekolady 10 g oleju kokosowego Jak wykonać: Mleko kokosowe, wiórki i mąkę razem z syropem dokładnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. [...]
Bywa tak, że bez względu na to, jak ostrożny jesteś w kwestii swojej diety, a także mimo tego, że na treningach wylewasz siódme poty, nadal Twój wygląd jest delikatnie mówiąc, niezadowalający. Podsumowanie Chociaż te 3 strategie mogą okazać się potężną bronią w walce z konkretnymi rejonami ciała, należy pamiętać, że są one przeznaczone dla osób, [...]
Jeszcze kilka lat temu na siłowniach popularne było następujące zdanie: jeśli ktoś nie dba o zapewnienie odpowiedniej ilości i jakości przerw w cyklach treningowych, organizm prędzej czy później sam upomni się o niezbędny odpoczynek. Jakże to prawdziwe... Najczęściej odbywa się to kosztem pojawienia się infekcji górnych dróg oddechowych - [...]
Choroba Leśniowskiego-Crohna to przewlekłe zapalne schorzenie układu pokarmowego, które dotyka miliony ludzi na całym świecie. Osoby cierpiące na tę chorobę często zmagają się z problemami trawiennymi, bólami brzucha, biegunką i utratą wagi. Skuteczną terapią może być odpowiednia dieta i suplementacja, która pomaga złagodzić objawy i poprawić [...]
Coraz częściej słyszymy o eliminacjach produktów żywnościowych. Czym jest dieta eliminacyjna? W czym może nam pomóc i kiedy ją stosować? Kiedy takie rozwiązania przynoszą korzyści, a kiedy są zagrożeniem? Jeśli interesuje Cię to zagadnienie, to właśnie dla Ciebie jest ten artykuł. Podsumowanie Należy pamiętać, że każda eliminacja powinna być [...]
Chociaż mleko i jego przetwory stanowią podstawę diety wielu ludzi na świecie, to nie każdy może lub chce po nie sięgać. Powodem może być na przykład nietolerancja laktozy albo awersja smakowa do mleka. Każdy, kto chce zapewnić sobie cenną dla organizmu dawkę aminokwasów niezbędnych, ale ma problem z produktami mlecznymi, z pewnością zainteresuje [...]
[...] jest w pięciu różnych smakach, w tym jeden oparty w 100% na produktach roślinnych i może być spożywany przez wegetarian i wegan. Zamiast cukru znajdziemy tutaj maltitol, a mleko zastępuje napój ryżowy. Nutlove Vegan Rolls to osiem słodkich i chrupiących rurek wypełnionych kremowo-waniliowym kremem. Wafelek jest bardzo delikatny a masa kremowa [...]
[...] naturalnie występujące cukry tj. laktoza w mleku, fruktoza w owocach, które nie są dla nas szkodliwe, ale nie są wymienione na liście składników (występuje tam po prostu np. mleko, banan itp.). Podsumowanie W Twoim otoczeniu może być więcej cukru, niż Ci się do tej pory wydawało. Kluczem jest czytanie etykiet i świadomość tego, że nie tylko [...]
Przeziębienie to prawdziwa niedogodność. W jednej chwili czujesz się dobrze i możesz normalnie funkcjonować, a chwilę później kichasz, pociągasz nosem i brakuje Ci sił. Chwila moment i lądujesz pod stertą koców z kubkiem gorącej herbaty i marzysz o tym, żeby poczuć się znowu człowiekiem. Więc następnym razem, gdy dopadnie Cię choroba, zachowaj [...]
W dzisiejszym odcinku z cyklu poświęconego deficytowym składnikom wegańskiej diety zajmiemy się problemem potencjalnego niedoboru hydroksyproliny. Hydroksyprolina to aminokwas wyizolowany po raz pierwszy przez E. Fischera w 1902 r. z żelatyny wołowej, który, jak okazało się w późniejszych badaniach, jest charakterystycznym składnikiem dwóch typów [...]
Na dzień dzisiejszy można śmiało powiedzieć, że wzrasta nasza świadomość w temacie zdrowego odżywiania. Częściej zastanawiamy się nad tym, co zjadamy czy możemy wybrać lepiej i zdrowiej. Słysząc hasło przetworzona żywność, doskonale wiemy, że jest to rodzaj produktów, których warto się wystrzegać na rzecz tych naturalnych, aby pozyskać więcej [...]
[...] jest nieuleczalna dlatego osobom, którym brakuje enzymów potrzebnych do trawienia pewnych pokarmów lub grup pokarmowych, radzi się wykluczać je ze swojej diety np. pijąc mleko bez laktozy. Z drugiej jednak strony nietolerancja bardzo często jest chorobą nabytą wynikłą z uszkodzenia jelita np. na skutek choroby, antybiotykoterapii czy stresu, [...]
[...] podaje się je jeden na drugim, często z dodatkiem cukru pudru, syropu klonowego oraz masła. Do wykonania ciasta na naleśniki amerykańskie wystarczą cztery produkty, czyli: mleko (najlepiej, żeby było letnie), jajka, mąka, środek spulchniający. To ciasto jest nieco „cięższe” niż do naszych naleśników, placki te są znacznie [...]
Nieustannie przypominamy, by wybierać przede wszystkim produkty o niskim stopniu przetworzenia. Dlaczego jest to tak istotne? Produkty nieprzetworzone dostarczają całego pakietu witamin, minerałów, przeciwutleniaczy błonnika, wody. Co jednak jeszcze bardziej istotne - nie znajdziemy w nich szkodliwych dodatków. W dzisiejszym artykule poznasz [...]
Magnez to pierwiastek mineralny. Jeśli chcielibyśmy rozebrać nasze ciało na poszczególne pierwiastki, to okazałoby się, że magnez byłby czwarty na tej liście. Zaliczany jest również do grupy elektrolitów, gdzie zajmuje drugie miejsce pod względem występowania w organizmie. Z tych powodów musimy dostarczać go wraz z naszą dietą. Magnez a zespół [...]
[...] po kilka minut. Gdy krewetki mamy już usmażone dodajemy łyżeczkę curry i wszystko mieszamy przez chwilę - pozwalamy curry podsmażyć się chwilę na resztce oliwy. Dodajemy mleko kokosowe i wszystko mieszamy. Redukujemy moc pod patelnią - mleko dość szybko się redukuje. Po kilku minutach dodajemy ugotowany groszek cukrowy, sok z limonki, [...]
Czego potrzebujemy: 8 g Dziko Słodkiej galaretki 200 ml mleko 2% tłuszczu + 50 ml wody 45 g kaszy manny 20 g WPC - najlepiej natural 2 łyżeczki erytrytolu - jeśli lubicie mega słodkie to 3. Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta [...]