[...] (dosłownie) problem. Większość moich kumpli jest ciut niższa i kilka kg cięższa, a są szczupli. Ja natomiast jestem zwyczajnie gruby. Nie odżywiam się super zdrowo, ale jak taki typowy polak, ziemniaki, kotlecik i surówka to najczęstsze dania. Jem dużo mniej od nich. Uprawiam sport tak samo, a od niektórych znacznie więcej. Mogę coś z tym zrobić?
Witam czy mógł by mi ktoś doradzić czy moja dieta jest odpowiednia? (Dieta na mase). I co można byłoby w niej zmienić lub dopracować jak jest nie poprawna. 1.posilek (sniadanie) Platki górskie 150g, 2 szkalnki mleka, do tego owoce dziś maliny około 60g 2.Sniadanie 2 Jajecznica na maśle z trzech jajek do tego chleb razowy z pomidorem i plasterkiem [...]
Cześć. Z neta wyczytałem, że płatki ryżowe śmiało mogą zastąpić ryż/kaszę/ziemniaki. Świetnie też się sprawdzają u osób z wrażliwym żołądkiem. Jednak w moim przypadku po spożyciu zdarza się dostać biegunki.Wprawdzie nie dzieje się tak po każdym spożyciu, jednak jest to dosyć częste. Wiecie co może być powodem? Z ryżem podobnych problemów nie [...]
Inez, mam takie pytanie :-) Moja mama gotuje w domu obiady. Wiem, jaką ilość mięsa, ryżu, ziemniaków itd mam zjeść po usmażeniu/ugotowaniu. Więc jak mama gotuje np ziemniaki dla całej rodziny to czy mogę z garnka wziąć tyle ugotowanych ziemniaków ile potrzebuje skoro znam wage po ugotowaniu? Czy to będą jakieś znaczące różnice? Nie wiem czy [...]
[...] Czy przy pracy fizycznej warto wrzucić trochę więcej białka niż 2g przy budowaniu masy? 2. 2 posiłki jem w pracy bo mamy obiady za darmo - zazwyczaj są to węgle jak ryż albo ziemniaki albo albo kurczak ryba coś w tym stylu. Czy gdybym dwa posiłki jadł poza pracą które sam przygotuje ( bez przeliczania ) a makro wyliczał na oko i jadł sporo to [...]
[...] ćwicze w domu na sprzęcie podobnym jak w siłowni jestem ektomorfikiem Jem dużo na śniadanie kolacje jem same wartościowe rzeczy na obiad tradycyjne jedzenie od Babci czyli ziemniaki kotlet mielony Albo schabowy czasami kurczaka od Kilku miesięcy waże Tyle Samo dlatego kupilem gainer (gold standard gainer) Nie wiem jak dawkować I w jak porach [...]
[...] nic dobrego, najlepiej więc unikać go lub ograniczać do minimum. -Skrobia jest białą substancją pozbawioną smaku, występującą w wielu surowcach roślinnych, jak zboża, ziemniaki, fasola, groch i w przetworach, takich jak makaron, chleb i wszelkiego rodzaju ciasta. Spożycie skrobi wywołuje uczucie sytości, gdyż pozostaje ona dłużej w [...]
[...] z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby (dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp), gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki gotowane lub puree, sosy łagodne na wywarze z jarzyn lub chudego mięsa, podprawione zawiesiną z mleka lub jogurtu z mąką, jarzyny gotowane (bez kapusty) - marchew, [...]
[...] cukier, białe pieczywo czy biszkopty, dużo szybciej wchłaniają się do krwi niż węglowodany złożone, o niskim wskaźniku glikemicznym. Berning tłumaczy, że te ostatnie - jak ziemniaki, płatki owsiane, brzoskwinie, ciecierzyca i jogurt - są świetne dla osób liczących kalorie. Maja dłuższe uczucie sytości i ma się po nich mniejszy apetyt". [...]
[...] którego duże ilości zostają wydalone z moczem. Dlatego w diecie muszą się znaleźć produkty będące jego najlepszym źródłem, a więc: pomidory, owoce i soki owocowe, mleko, ziemniaki, mięso. Szczególnie godny polecenia jest sok pomidorowy, którego szklanka zawiera około 620 mg potasu. Należy jednak zwrócić uwagę, czy producent soku dla [...]
[...] niskotłuszczowy lub bestłuszczowy ser. Produkty roślinne -Fasola-z puszki,czerwona,szparagowa itp. -Groszek,soczewica inne warzywa strączkowe -Orzechy i nasiona -Chleb ziemniaki,ryż,makaron,zboże Produkty sojowe -Chociaż nie są bogate w białka,spożywane wraz z węglowodanami stanowią ważny wkład w dosrarczaniu białka do organizmu. [...]
[...] powszechnie uważane za doskonałą przyprawę do wędlin, sałatek, sosów do ryb. Przyprawia się nim pieczone mięso, cielęcinę, wieprzowinę, jagnięcinę, zawiesiste zupy, pieczone ziemniaki. Świeże ryby faszeruje się nadzieniem z bułki z dodatkiem drobno poszatkowanych liści oregano. Całe ziele lebiodki, położone na żarzące się ognisko, nadaje [...]
[...] Źródła białka: piersi z kurczaka, wołowina, ryby (makrela, filety mintaja, morszczuka, tuńczyk), jaja, twaróg chudy Źródła węglowodanów: ryż, płatki owsiane, makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb pełnoziarnisty Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, oliwa z oliwek, oliwa z pestek winogron Nasza dieta powinna się składać głównie z [...]