czesc wszystkim. zastanawiam sie czy lepsze jest mleko czy moze woda przy rozrabianiu odzywki bialkowej.z tego ci mi wiadomo to mleko omija watrobe i idzie prosto do miesni ale zmieszane z bialkiem wszystko idzie w kosci. woda natomiast idzie przez watrobe. co myslicie co jest lepsze? i czy np jest roznica miedzy czystym bialkiem np ostrowia i to [...]
mam pytanie jak brac mleko w proszku?? kiedy?? Qmpel mi wyniosl z mleczarni kilka kg tego specyfiku z tego co wiem ma kolo 40%bialka i nie wiem jak to brac gdyz nie mam zadnych blizszych danych gdyz mam to luzem to nie jest zwykle mleko ze sklepu tylko takie ktore jest uzywane w mleczarni do wyrobu innych mlecznych wyrobow. czekam na propozycje [...]
[...] grupy trądzik znacznie się zmniejszył, poza tym schudli i mieli niższy poziom insuliny we krwi. Chudy problem Innym podejrzanym o nasilanie trądziku jest odtłuszczone mleko. Uważa tak prof. Walter C. Willett, epidemiolog z Uniwersytetu Harvarda, współautor wydanej niedawno w Stanach książki "Dieta płodności". Winne mogą być nowoczesne [...]
[...] zupełnie inna niż ta, którą jesteśmy bez przerwy karmieni. Badania Wydziału Pediatrii Uniwersytetu Stanowego w Nowym Jorku dowodzą, że dla niemowląt szkodliwe jest każde mleko z wyjątkiem mleka matki, a dla człowieka, który jest w stanie przyjmować pożywienie stałe, szkodliwe jest każde mleko. Udowodniono naukowo, że koty, które karmione są [...]
[...] g mleka 50 g Frulove in jelly Przygotowanie: W jednej misce ubijamy białka jaj na sztywną pianę. W drugiej misce mieszamy za pomocą miksera żółtko, odżywkę, mąkę, ricittę i mleko. Dodajemy ubite białka jaj i delikatnie mieszamy do połączenia. Przelewamy do silikonowej foremki (16 cm) i pieczemy 25 minut w 175 stopniach. Przestudzone ciasto [...]
[...] mleka 1.5% 50 g czekolady Nutlove Crispy Peach Łyżka żelatyny + woda Przygotowanie: Żelatynę mieszamy z kilkoma łyżkami wody i odstawiamy do napęcznienia. Do garnka wlewamy mleko i dodajemy czekoladę Nutlove Crispy Peach. Podgrzewamy mieszając od czasu do czasu aż czekolada się rozpuści. Ściągamy garnek z pieca. Dodajemy napęczniałą żelatynę i [...]
[...] do pieczenia wykładamy papierem, wykładamy dynię i pieczemy - zwykle wystarcza 25 minut w temperaturze 200 - 220 stopni. Gdy dynia przestygnie, blendujemy ją, dodajemy mleko kokosowe, sól, pierz i zagotowujemy. Gotowe. Ja krem z dyni zawsze podaję ze świeżą bazylią i ostrą papryką oraz chrupkim pieczywem proteinowym. Wartości odżywcze: Cała [...]
[...] kilka czarnych oliwek sól, zioła czarnuszka do posypania Farsz: 50g łososia wędzonego pomidor garść szpinaku baby garść rukoli Sposób przygotowania: Płatki jaglane, jajo, mleko, wodę i proszek do pieczenia zmiksować na gładką masę. Marynowane pomidorki i czarne oliwki pokroić na małe kawałki. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać. Przyprawić [...]
[...] o smaku ciasteczkowym 15g oleju kokosowego 20g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Zmielone płatki owsiane mieszamy z odżywką białkową i wiórkami kokosowymi. Dodajemy mleko kokosowe oraz olej i ugniatamy ciasto. Na wysmarowanym tłuszczem papierze do pieczenia układamy uformowane ciasteczka, spłaszczając łyżką. Wkładamy do nagrzanego do 180 [...]
[...] szczypta soli 10 g oleju kokosowego 150 g mąki ryżowej z Quamtrax 100 g jogurtu naturalnego 20 g ulubionego białka Jak wykonać: Do miski wbijam jajko, wlewamy wodę i mleko. Dodajemy mąkę, olej i sól. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Polewę robimy z jogurtu i białka. Oba składniki miksujemy i gotowe. Wartości [...]
[...] 30 g wiórków kokosowych Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko. Przepłukujemy na zmianę zimną i wrzącą wodą. Dzięki temu pozbędziemy się goryczy. Następnie do garnka wlewamy mleko i wodę, dodajemy kaszę i gotujemy około 15 minut - aż kasza wciągnie cały płyn. Do gorącej kaszy dodajemy Nutwhey Pistachio oraz WPC i dokładnie miksujemy. Jak masa [...]
Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka + kilka łyżek - ja użyłam 2% 3/4 szklanki wody 30 g izolatu creme brulee 25 g wpc carmel nugat 15 g ksylitolu 15 g kakao Jak wykonać: Kaszę wsypać na sitko i przepłukać kolejno zimną wodą - wrzątkiem - znów zimną wodą i znów wrzątkiem. Zabieg konieczny by pozbyć się nieprzyjemnej [...]
[...] pół łyżeczki trawy cytrynowej, sól, pieprz. Limonkę obieramy ze skórki, kroimy w cząstki i dodajemy na patelnię. Wszystko mieszamy i podsmażamy razem. Dodajemy pastę curry, mleko kokosowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odcedzoną ciecierzycę i posiekaną kolendrę. Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Gotowe. Wartości [...]
Składniki: 1 jajko 20g odżywki białkowej o smaku waniliowym 25g mąki gryczanej 25g mąki jaglanej 15g mąki z tapioki 60g dojrzałego banana cynamon proszek do pieczenia mleko kokosowe lub migdałowe Sposób przygotowania: Jajko, banana, mąki, proszek do pieczenia, cynamon oraz odżywkę należy dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać mleka aż ciasto [...]
[...] pieprz, oregano, bazylia Dodatki: 40 g szynki wieprzowej 30 g mozzarelli 30 g dzikiego ketchupu 40 g pomidorów kilka oliwek swieża bazylia przyprawy Jak wykonać: Mąkę, mleko, jajko i przyprawy miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta. Patelnię o średnicy około 25 cm nagrzewamy przez chwilę. Wlewamy ciasto i przy pomocy łyżki rozprowadzamy [...]
[...] łyżeczki proszku do pieczenia 20g bananów w czekoladzie Wykonanie: piekarnik rozgrzej do 180*C, przygotuj małe naczynie żaroodporne banana zblenduj razem z jajkiem, dodaj mleko, sól, płatki oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie wymieszaj przelej do naczynia żaroodpornego, posyp wierzch bananami w czekoladzie i piecz około 20 min [...]
[...] z puszki 1 awokado 100g salsa mexicana dip Wykonanie: białka oddziel od żółtek i ubij je na puszystą pianę mąkę wymieszaj z solą, proszkiem do pieczenia i papryką dodaj mleko oraz żółtka i wymieszaj dodaj pianę z białek, tarty ser i kukurydzę odsączoną z zalewy, całość delikatnie wymieszaj za pomocą łyżki lub szpatułki porcję ciasta wlewaj [...]
[...] Whey Protein 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200g mąki pełnoziarnistej 20g orzechów włoskich lub pekan Przygotowanie: Banany blendujemy na gładką papkę, dodajemy do nich mleko, jajka, oliwę, masło orzechowe i mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i odżywką białkową, dodajemy do masy bananowej i krótko mieszamy do połączenia [...]
[...] masę odstawiamy na kwadrans do ostygnięcia a następnie przelewamy do formy. Wstawiamy na całą noc do lodówki. Polecam udekorować. Masa nie wymaga użycia zagęstników - po ochłodzeniu mleko i czekolada wrócą do swoich konsystencji. Tarta jest mega czekoladowa! Wartości odżywcze: Całość 2080 kcal Białko 34g Tłuszcze 153g Węglowodany 158g. Smacznego!