
Składniki:
- 1 jajko
- 20g odżywki białkowej o smaku waniliowym
- 25g mąki gryczanej
- 25g mąki jaglanej
- 15g mąki z tapioki
- 60g dojrzałego banana
- cynamon
- proszek do pieczenia
- mleko kokosowe lub migdałowe
Sposób przygotowania:
- Jajko, banana, mąki, proszek do pieczenia, cynamon oraz odżywkę należy dokładnie zmiksować na gładką masę.
- Dodać mleka aż ciasto uzyska konsystencję gęstej śmietany - za rzadkie wypłynie z gofrownicy.
- Płytki gofrownicy przesmarować olejem kokosowym i rozgrzać.
- Do rozgrzanej gofrownicy wlać połowę masy, dokładnie rozprowadzić i przy otwartej gofrownicy czekać aż wierzch ciasta się zetnie.
- Zamknąć gofrownicę i piec gofry jeszcze przez ok. 3 minuty.
- Wyjąć upieczone gofry i w ten sam sposób upiec kolejne gofry z pozostałego ciasta.
Jako dodatki idealnie nadadzą się świeże owoce jagodowe, banan, jak również lody z mrożonych owoców i odżywki białkowej.
Wartości odżywcze dla całości - bez dodatków:
Białko: 30g Tłuszcz: 7,5g Węglowodany: 60g 435kcal
Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.

Warto przeczytać
Komentarze (0)