Czego potrzebujemy:
- 100 g kaszy jaglanej
- 250 ml mleka
- 120 ml wody
- 30 g kremu Pistachio
- 30 g wpc Pistachio
- 30 g obranych i posiekanych pistacji
- 30 g wiórków kokosowych
Jak wykonać:
Kaszę wsypujemy na sitko. Przepłukujemy na zmianę zimną i wrzącą wodą. Dzięki temu pozbędziemy się goryczy. Następnie do garnka wlewamy mleko i wodę, dodajemy kaszę i gotujemy około 15 minut - aż kasza wciągnie cały płyn. Do gorącej kaszy dodajemy Nutwhey Pistachio oraz WPC i dokładnie miksujemy. Jak masa nieco przestygnie dodajemy posiekane pistacje - dokładnie mieszamy. Zostawiamy całość do ostygnięcia. Z zimnej masy formujemy kulki i otaczamy w wiórkach kokosowych. Schładzamy minimum 2 godziny.
Wartości odżywcze:
Z tych składników wychodzi nam 18 kuleczek.
Każda to 64 kcal.
Białko 3,4 g, Tłuszcz 3 g, Węglowodany 6 g.
Smacznego!
trza wypróbować w kuchnia