Składniki:

Bułka:

  • 40g płatków jaglanych
  • 1 jajo
  • 1 łyżka wody
  • 2 łyżki mleka
  • proszek do pieczenia
  • kilka marynowanych pomidorków
  • kilka czarnych oliwek
  • sól, zioła
  • czarnuszka do posypania

Farsz:

  • 50g łososia wędzonego
  • pomidor
  • garść szpinaku baby
  • garść rukoli

Sposób przygotowania:

  1. Płatki jaglane, jajo, mleko, wodę i proszek do pieczenia zmiksować na gładką masę.
  2. Marynowane pomidorki i czarne oliwki pokroić na małe kawałki.
  3. Dodać do ciasta i dokładnie wymieszać.
  4. Przyprawić solą i ziołami.
  5. Przelać do foremki i posypać czarnuszką.
  6. Włożyć do mikrofali na 2 minuty.
  7. Ostudzić bułkę, przeciąć i przełożyć łososiem i warzywami.

Wartości odżywcze dla całości:

Białko: 21,5g  Tłuszcz: 13,9g  Węglowodany: 28,4g  324,7kcal