SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT Hesia

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 189198

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1762 Napisanych postów 3274 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 55007
Ghorta
Ja kiedyś kupowałam białko płynne dla cukierników na allegro, jeszcze zanim firmy z suplami zaczęły robić swoje wersje. Też dawało radę.


Ja też go używałam i według mnie jest lepsze niż te dzikie jaja itp. I było w fajnej cenie
Bo chyba za 5litrow kosztowało 45zl. Jakis miesiąc czy dwa temu zamawialiśmy to już kosztowało 90zl chyba albo 100cos za 5litrow
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 1846 Wiek 36 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 16821
No dobra, przynajcie się, kto rzucił klątwę, bo tylko się pozachwycałam trasą do biegania i dwie z trzech ścieżek zablokowane: jedna przez jakiś remont, który pewnie będzie trwał sto lat, sądząc po tym, jak wytrwale pracują przy nim panowie robotnicy, a druga przez wielką gałąź. Miałam dzisiaj farta, bo jakoś nie mogłam się obudzić i wstałam ponad 40 minut później niż planowałam, przez co jak już miałam iść biegać, zaczęło grzmieć i zostałam w domu. W ciągu paru minut rozpętała się taka burza, że jakbym była na biegu, to na bank nie zdążyłabym wrócić. A w to drzewo na zdjęciu musiał trafić piorun, bo wiatru nie było tak silnego, by łamać gałęzie.
No, a tak poza tym bieganko po burzy, niestety przyjemnie było tylko kilka minut, potem duszno, chociaż przynajmniej bez słońca. Byłam cała mokra, taka wilgoć w powietrzu. Mimo takich warunków bieg okej, nogi pracowały dobrze, chociaż w prawej odzywa się okolica piszczeli, trzeba będzie dzisiaj sięgnąć po piłeczki.
Kalorii spalonych prawie 800, dieta trochę poniżej założeń, bo jakoś nie miałam apetytu i zamiast gofrów zjadłam serniczek przeznaczony na jutro i dopchałam waflami z serem. Trochę mi się już chyba, o dziwo, nudzą słodkie smaki :p Na śniadanie zjadłam dwa chamskie gofry z chleba tostowego i sera, nic t nie było fit, ale miało być lekkostrawne przed biegiem.
Waga pokazała rano 68,8, ale widać, że w ciągu dnia puchnę przez upał.




3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 1846 Wiek 36 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 16821
Teoretycznie dzień po dniu, ale wczorajszy bieg był z samego rana, a dzisiejszy pod wieczór ;) Upał daje mi w kość, tętno spoczynkowe skoczyło z 37 na 45. Nogi coś tam protestują, więc wymyśliłam, że w przyszłym tygodniu deload, dwa lekkie biegi po 4 km, a potem w piątek przed weekendowym wyjazdem 12 km.
Dzisiaj bieg spoko, chociaż przez duchotę trochę ciężkawo. Pod koniec dwa przyśpieszenia, ostatni kawałek z niezłym powerem. Wynik jak wynik, ale praca nóg zaj**ista. Nigdy jeszcze nie miałam tak dobrej techniki, pięknie aktywują mi się dwójki i poślad.

Dorzucam fory sałatki z łososiem (ogórki gruntowe są duż smaczniejsze od szklarniowych, takie słodkie i chrupkie) i dzisiejszej paczki z dobrami. Kupiłam m.in. kaszkę kukurydzianą, kukurydzę na popcorn, zmielone orzechy włoskie (strasznie gorzkie ech) i mąkę z ciecierzycy, która jest okropna i zepsuła mi dzisiaj gofry :p Jutro pierwszy raz będę robić polentę!




3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12192 Napisanych postów 22033 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627581
Make z cieciorki uwielbiam stosować do obtaczania wszelkiego typu mielonych i nawet dodaje trochę do środka jak mielinę wyrabiam.
Robiłam tez z niej taki chlebek - śle dużo oliwy trzeba dać żeby było pysznie.
Jak chcesz to poszukaj przepisów w necie na socca/chleb nicejski.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 1846 Wiek 36 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 16821
Praca nad siłą popłaca, niespodziewanie wyszedł mi press, chociaż dawno nie próbowałam w ogóle
Paatik, faktycznie ta mąka może się okazać okej to dań wytrawnych. Na pewno zużyję, choćbym miała dodawać po łyżeczce do różnych rzeczy ;) Niestety mój brzuch średnio na nią zareagował, trochę mnie wczoraj wzdęło, chociaż zjadłam tylko 30 gramów.





Zmieniony przez - Hesia w dniu 2023-06-23 07:22:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
Omlet z ciecierzycy
• 100g mąki z ciecierzycy • 10g płatków drożdżowych • 0,5 łyżeczki suszonego tymianku • 1 łyżeczka kurkumy • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 150ml wody • 0,5 łyżeczki soli kala namak
Mąkę z ciecierzycy wymieszaj z płatkami drożdżowymi, solą, pieprzem, suszonymi ziołami i proszkiem do pieczenia. Wlej wodę i wymieszaj za pomocą trzepaczki, odstaw ciasto na 5 min. Na małej patelni rozgrzej oliwę, wlej ciasto i smaż na małym ogniu pod przykryciem przez kilka minut. Pod koniec smażenia przewróć omlet na drugą stronę.


mam zapisane do wypróbowania, może Ty zrobisz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
jak napisałaś, że press wyszedł to czekałam az wypchniesz się na przedramiona :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 1846 Wiek 36 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 16821
Te płatki drożdżowe nieaktywne? Dla serowego posmaku? Czy ciasto ma być drożdżowe? Ciekawe, co by wyszło :) Dzisiaj robiłam pierwszy raz gofry drożdżowe.
Press do pinchy to jeszcze zupełnie ponad moje siły
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1762 Napisanych postów 3274 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 55007
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12192 Napisanych postów 22033 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627581
Płatki dla posmaku - to nie drozdzowe ciasto.
Socca jest smaczna, robiłam podobny omlet i wole jednak socce z duża ilością ziarenek - sezamu, siemię, mak i przyprawa curry i chili. Wychodzi taki ostro chrupiący Ala indyjski placuszek. Im bardziej cienki tym bardziej chrupiący. Trzeba dostosować dobrze wielkość formy do ilości ciasta. Jak za wysokie to mało chrupkie.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Karolina - dziennik ciążowy

Następny temat

Redukcja, spowolniony metabolizm, brak apetytu

WHEY premium