SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

DT Hesia

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 152211

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1391 Napisanych postów 1535 Wiek 35 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 13309
Tak, dwoma naraz i przestawiałam je co serię, raz cięższy w jednej ręce, raz w drugiej. Kettle są fajne, ja tam lubię sobie pomachać. Nawet myślałam o dokupieniu jakiegoś cięższego, ale to spory wydatek jednak.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12205 Napisanych postów 19652 Wiek 40 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 595651
Kettle są super, jedyny minus taki że przydałoby się kilka różnych a to bardzo duży wydatek. Ja mam kiepskiej jakości 20kg, kupiłam żeby robić swing w domu, na początku był ok ale teraz stanowczo za mało, przydałby się cięższy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1391 Napisanych postów 1535 Wiek 35 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 13309
Nie mogę patrzeć na to tempo...
Ale dzisiaj miałam fatalny dzień. Wczoraj wieczorem jeden zj** mi popsuł humor jakimiś wysrywami, kiepsko spałam, a rano dostałam okres i to tak z przytupem, jakaś osłabiona się czułam większość dnia. Straszny był ten styczeń, oby luty się okazał lepszy.
Nogi w czasie biegu ciężkie po siłowym, ale spodziewałam się tego. Forma dalej w lesie.

1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 59 Wiek 35 lat Na forum 111 dni Przeczytanych tematów 1787
Te 20 kg to wydatek około 200 zł. Nie jest to mało, ale z drugiej strony to tyle pewnie kosztuje karnet na siłownię. Hesia, nie przejmuj sie forma wróci, Ty przynajmniej biegasz. Mój styczeń tez biegowo do du**, oby luty był lepszy. Az sobie zanucę: A miało być tak pięknie, a miało nie wiać w oczy nam…
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Dzisiaj bez biegania, jutro się wybieram, oby czas pozwolił. A w weekend jadę do Wrocka, więc kolejne w poniedziałek. 3 razy w tygodniu na początek wystarczy.
Przemęczona jestem. Ciągle bym spała. Ale może w kolejny weekend uda mi się chociaż jeden dzień sensownie odpocząć, bo na wyjazdach ładuję tylko emocjonalne baterie, ciało nie odpoczywa :p

Na koniec dnia pół godziny jogorozciągania. Ależ to dobrze idzie ostatnio. Jeszcze tylko do tej pinchy muszę wrócić, bo strasznie zaniedbałam.

Zmieniony przez - Hesia w dniu 2023-02-02 01:04:32
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2284 Napisanych postów 4714 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 74565
Hesia, czasami tak jest że trening i plany nie idą po myśli, aż potem jest boom i wszystko wraca do normy z rekompensata. Z drugiej strony potraktuj to jako element treningu - regenerację, która jest tak bardzo potrzebna.
Samopoczucie wynika z pogody, z braku słońca itd. Ja mam corocznie na przełomie stycznia i lutego jakąś chandrę (stany depresyjne? choć nie chcę nadużyć tego słowa bo wiem jaka to poważna choroba). Swego czasu brałem wspomagacze - Depresanum. Uciszały mnie i pomagały.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 115 Napisanych postów 742 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18156
tomaszS
Hesia, czasami tak jest że trening i plany nie idą po myśli, aż potem jest boom i wszystko wraca do normy z rekompensata. Z drugiej strony potraktuj to jako element treningu - regenerację, która jest tak bardzo potrzebna.
Samopoczucie wynika z pogody, z braku słońca itd. Ja mam corocznie na przełomie stycznia i lutego jakąś chandrę (stany depresyjne? choć nie chcę nadużyć tego słowa bo wiem jaka to poważna choroba). Swego czasu brałem wspomagacze - Depresanum. Uciszały mnie i pomagały.

Spróbuj standaryzowanego wyciągu z Rhodiola Rosea (różeńca górskiego) ALBO preparatów na bazie dziurawca.
Te drugie można stosować raczej tylko do końca zimy ze względu na możliwość wystąpienia poparzeń słonecznych przy stosowaniu dziurawca i jednocześnie ekspozycji ciała na słońce.
Do tego kwasy tłuszczowe Omega 3 (polecam od siebie Olimp Gold Omega 3 w dawce od 1 do 4 kapsułek dziennie), do tego stosować w okresie od września do końca kwietnia witaminę D3 4000 IU + 100 mikrogramów witaminy K2MK7.
Poza tym dobry magnez w dawce od 100 do 500 mg jonów magnezu dziennie.

Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2023-02-03 10:35:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Płakać się chce. Tak to ja biegałam rok temu. Jest gorzej niż w zeszłym tygodniu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 240 Napisanych postów 536 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 25795
Hesia każdy ma czasem gorszy trening!
I pewnie jeszcze potrzebujesz czasu żeby dojść do siebie po chorobie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12205 Napisanych postów 19652 Wiek 40 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 595651
Hesia Ty miałaś dłuższą przerwę w bieganiu więc to normalne. Jak przerwa jest dłuższa niż dwa tygodnie to zaleca się 2-3 tygodnie tzw. wprowadzenia, czyli biegi krótkie i spokojne żeby organizm sobie przypomniał jak się biega. One zwykle są właśnie dużo gorsze niż przed przerwą, ale jak już organizm wpadnie w rytm to będzie lepiej. Cierpliwości. Choroba też robi swoje, ja w sumie przerwy nie miałam ale i tak biegam teraz dużo wolniej niż przed chorobą. To chwilowe.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Karolina - dziennik ciążowy

nutloveb